2013. november 25., hétfő

Premier League: Négy gólos döntetlen a zárómeccsen! - eredmények, tabella

Az angol pontvadászat (Premier League) 12. fordulójának hétfő esti záró meccsén két a középmezőnyben helyet foglaló együttes a West Brom és az Aston Villa mérte össze tudását. 

West Brom - Aston Villa 2-2 (2-0)
Gólszerzől: Long (3., 11.) ill. El Ahmadi (67.), Westwood (76.)

A The Hawthorns gyepén Long volt az úr az első percekben, a lelátó pedig az ír játékos nevét skandálta, aki előbb a harmadik percben Brunt passzát követően talált a Guzman mögött lógó hálóba, majd nyolc perccel később megismételte tettét a hazai szurkolók nagy örömére. Az 57. percben aztán gondolt egyet a Villa vezetőedzője és hármas cserét hajtott végre, lényegesen frissítve csapata állapotán. Ennek tíz perccel később meg is lett az eredménye, mikor is a csereként pályára lépő Weimann passzát követően lőtt a kapuba El Ahmadi, majd kilenc perccel később Westwood is feliratkozott a góllövők közé. Mint később kiderült a gólja a végeredmény beállítását is jelentette, melynek sem a hazai sem pedig a vendég szurkolók nem örültek, semleges szem azonban láthatott négy gólt és egy jó küzdős hétfő esti meccset. Amit pedig mindenképen szeretnénk megemlíteni, a hazaiaknál egyetlen egy angol játékos sem volt a kezdőben, sőt csereként is két idegenlégiós jött be...

A 12.  forduló eredménysora:
Everton - Liverpool 3:3
Fulham - Swansea 1:2
Hull - Crystal Palace 0:1
Newcastle United - Norwich 2:1
Stoke - Sunderland AFC 2:0
Arsenal - Southampton 2:0
West Ham United - Chelsea 0:3
Manchester City - Tottenham 6:0
Cardiff - Manchester United 2:2

A Premier League állása:
1. Arsenal 28 pont, 2. Liverpool 24 p., 3. Chelsea 24 p., 4. Manchester City 22 p., 5. Southampton 22 p. 6. Manchester United 21 p., 7. Everton 21 p., 8. Newcastle 20 p., 9. Tottenham 20 p.,... 18. Fulham 10 p., 19. Crystal Palace 7 p., 20. Sunderland 7

A góllövőlista élmezőnye:
1. Agüero (Manchester City) 10 gól
2. Sturridge (Liverpool) 9 gól
2. Suarez (Liverpool) 9 gól
4. Remy (Newcastle) 8 gól
5. Giroud (Arsenal 7 gól
5. Lukaku (Everton) 7 gól
5. Van Perise (Manchester United) 7 gól

Őszi Ádám

Botlott a Roma, s oda az első hely! - eredmények, tabella

Az olasz pontvadászat (Serie A) 13. fordulójának hétfő esti záró meccsén a még veretlen AS Roma fogadta a Cagliari együttesét. A meccs után pedig már nem a fővárosiak állnak a tabella élén, rossz sorozatban a Roma. 

AS Roma - Cagliari 0-0 (0-0)

Nagyon bekezdtek a mérkőzés elején a hazaiak, a sérüléséből felépülő Gervinho, akár már a negyedik percben megszerezhette volna a vezetést, azonban hibázott. Tíz perccel később Florenzi neve került a statisztikákba, lövése alig pár centivel zúgott el a felsőléc fölött. Sorolhatnánk Ljajic, vagy épen Pjanic nevét, mindketten nagyon aktívak voltak, de a kapuba ők sem tudtak betalálni. Az első valamirevaló szardíniai helyzet Ibarbo nevéhez fűződik, próbálkozása nem sokkal ment mellé. A 38. percben aztán Gervinho borotválta meg a bal kapufát, majd egy perccel később Stroorman lövésénél hárított óriásit Avramov a vendégek hálóőre, aki megkapta a lehetőséget Adan előtt, aki csak a kispadon foglalt helyet.

A gól nélküli első félidőt követően a "Farkasok" a második félidőben is mindent megtettek a vezető gólért, ez azonban nem nagyon akart sikerülni. A 48. percben Florezi talált be kis híján, a labda útját azonban Avramov ezúttal is elállta. Pár perccel később Maicon vállalkozott lövésre, a kapus ezúttal is helyén volt és bravúrt bemutatva odébb tessékelte a játékszert. Az 54. percben aztán egy pillanatra lefagyott a Stadio Olimpico közönsége, egy fejest követően a hazaiak kapuja rezgett. A gól azonban érvénytelen volt, hiszen lesről született, ezt pedig a partjelző is jelezte, így nem született érvényes találat. Ezt követően többnyire a mezőnyjátéké volt a főszerep, a hazaiak egyre feszültebbé váltak, az a bizonyos teher érezhetően nagyon nyomta a vállukat. Hiábavaló volt Boriello, vagy Bradley pályára küldése, kis híján a vendégek szerezték meg a győzelmet, mikor is Sebastian Eriksson lövésénél nagyot hárított De Sanctis. Benatia megsérült, helyére pedig Burdisso érkezett aki kis híján nyerő csere lett volna, ha az a volna, vagyis Avramov ott nem lett volna

A gól nélküli döntetlen azt jelenti, hogy 13 fordulót követően élre állt a címvédő Juventus, a "Farkasok" pedig visszacsúsztak a második helyre, mivel zsinórban harmadik meccsükön játszottak döntetlent.

Íme a 13. forduló eredménysora:
Hellas Verona - Chievo 0-1
AC Milan - Genoa 1-1
Napoli - Parma 0-1
Livorno - Juventus 0-2
Sampdoria - Lazio 1-1
Sassuolo - Atalanta 2-0
Torino - Catania 4-1
Udinese - Fiorentina 1-0
Bologna - Inter 1-1

Íme a Serie A állása:
1. Juventus 34 pont., 2. AS Roma 33 p., 3. Napoli 28 p., 4. Inter 26 p., 5. Fiorentina 24 p.,... 8. Udinese 16 p.,... 13. AC Milan 14 p., 18. Sampdoria 10 p., 19. Chievo 9 p. (8-18), 20. Catania 9 p. (9-23)

A góllövőlista élmezőnye:
1. G. Rossi (Fiorentina) 11 gól
2. Cerci (Torino) 8 gól
3. Palacio (Inter) 7 gól
3. Tevez (Juventus) 7 gól
3. Berardi (Sassuolo) 7 gól

Őszi Ádám

Újabb Lovrencsics gól és gólpasszok, gálázó Lech Poznan

A lengyel pontvadászat (Ekstraklasa) 17. fordulójának hétfő esti zárómeccsén a Lovrencsics Gergőt foglalkoztató Lech Poznan a Cracovia vendégeként lépett pályára és gálázott magyar játékosának hathatós közreműködésével. 

Cracovia–Lech Poznan 1–6 (0-3)
Gólszerzők: Dudzic (61.) ill. Mämäläine (10.), Lovrencsics (34.), Kaminski (40.), Murawski (47.), Teodorczyk (64.), Slusarski (77.)

A mérkőzést megelőzően csupán két pont választotta el a csapatokat, így mindenképpen egy szoros találkozóra lehetett számítani, ez azonban elmaradt. Hiába volt többet a labda a hazaiaknál és ők is próbálkoztak tisztességgel, ez az este a Lech gárdájáról szólt, mely remek formát mutat, csakúgy mint magyar támadója Lovrencsics Gergő, aki mai találatával együtt immáron zsinórban három meccsen eredményes tudott lenni.

Lovrencsics remekül teljesített a mérkőzésen, ő szerezte a csapata második gólját és tőle indult a klub történetének 2000. találata is, mely Murawski nevéhez fűződik a második félidő elején. Az ötödik és hatodik találatot maga Gergő készítette elő, aki így gólja mellett két asszisztot is jegyzett és remek formát mutat, csakúgy mint a Lech Ponzan, mely a negyedik helyet birtokolja.

Íme a 17. forduló további eredményei:
Zaglebie Lubin - Piast Gliwice 0:2
Wisla Kraków - Korona Kielce 1:0
Zawisza Bydgoszcz - Widzew Lódz 2:0
Jagiellonia - Slask Wroclaw 3:1
Legia Warszawa - Pogon Szczecin 3:1
Lechia Gdansk - Ruch Chorzów 0:0
Górnik Zabrze - Podbeskidzie 2:0

Az Ekstraklasa állása:
1. Legia Warszawa 37 pont, 2. Gornik Zabrze 34 p., Wisla Krakow 31 p., 4. Lech Poznan 29 p,... 11. Slask Wroclaw 21 p., 12. Lechia Gdansk 20 p.,... 16. Podbeskidzie 13 p.

Őszi Ágám

Nemsokára visszterheset a német "Ágyús" - időpont és ellenfél kitűzve

Igen jól kezdte a szezont Lukas Podolski az Arsenal német válogatott támadója. A bajnokságban két meccs két gól, a Bajnokok Ligájában gólpassz, majd pedig egy  sérülés, mely befeketítette a szezonját és az is lehet, hogy karrierjében is egy nagy lyukat ütött. A hangsúly azonban most a visszatérésen van, ugyanis Podolski megkezdte az edzéseket... 

Még augusztus 27-én kapták a rossz hírt az Arsenal hívei, mikor is a Fenerbahce elleni visszavágón a csatár megsérült és tudni lehetett, hogy hosszú kihagyás vár rá. Ez a játékos életében is egy mérföldkő volt, hiszen pont azért szóltak esetleges távozási pletykái, hogy egy olyan csapatban játszhasson, ahol fix helye van és utazhasson Brazíliába 2014-ben, hiszen ez nagy vágya hogy ott lehessen. Nos, sem másik csapat és a játék sem jött össze, ezzel pedig nagy hátrányba került a lengyel-német támadó riválisaival szemben. Halkan jegyezzük meg, hogy a német válogatott az utóbbi időben a csatár nélküli játékot erőltette masszív középpályával, támadó középpályásokkal

Nincsen azonban még semmi sem veszve! A regenerálódás jól sikerült, Podolski pedig a hírek szerint megkezdte az edzéseket és még idén visszatérhet, amennyiben minden rendben halad. Az ellenfél az Everton lesz, a dátum pedig december 8.! 

A legutóbbi német keretben két csatár volt Schürle és Max Kruse személyében. Rivális lehet még Kießling és mostani teljesítménye alapján Lasogga, vagy a nem éppen élete szezonját futó Müller. Mindhiába persze, ha a kapitány nem számol csatárokkal...

Őszi Ádám

Ancelotti: Íme az én álomcsapatom

A The Times megkeresésére Carlo Ancelotti a Real Madrid sokat megélt olasz trénere összeállította azt az álomcsapatot, melynél jobbat elképzelni sem bír.  

Az álom tizenegyben csak olyan labdarúgók kaptak helyet, akikkel a királyiak nyáron kinevezett trénere együtt dolgozott. Aki esetleg nem lenne tisztában Ancelotti edzői karrierjének azok kedvéért bemutatjuk korunk egyik legjobb edzőjének eddigi munkásságát, melyet aktív karrierje után kezdett meg 1995-ben.

1995-1996 Reggiana
1996-1998 Parma
1999-2001 Juventus
2001-2009 AC Milan
2009-2011 Chelsea
2011-2013 PSG
2013-        Real Madrid

Szövetségi kapitány még soha nem volt, a sikerességet azonban vonzza, vagy fogalmazzunk úgy, hogy edzői tudása megkérdőjelezhetetlen, hiszen az "Öreg Hölgyhöz" szerződése óta minden együttesével nyert valamit, sőt az AC Milan csapatával kétszer Európa trónjára is felült. A felsorolt csapatok láttán, fantasztikus játékosok jutnak az ember eszébe, nézzük kik Ancelotti legnagyobb gyöngyszemei.

Buffon - Cafu, Terry, Thiago Silva, Maldini - Lampard, Pirlo, Zidane - Shevchenko, Ibrahimovic és Kaká.

A cserepadra a következő játékosokat ültetné: Cech, Cole, Nesta, Gattuso, Seedorf, Drogba és Inzaghi.

Mindenki számára feltűnhetett, hogy nincsen Real Madrid játékos a listán, biztos vagyok benne, hogy Cristiano Ronaldo nevét mindenki kereste a sorok közt. Nos, a tréner kérte, hogy királyi játékosokról had ne beszéljen, hiszen nemrég érkezett a csapathoz és jelenleg is ezekkel a profi játékosokkal dolgozik. Mindenképpen elfogadható és nagyon diplomatikus döntés, hiszen ezzel senkit nem istenített és senkinek nem okozott csalódást jelenlegi munkahelyén.

Őszi Ádám

Pellegrini a fellegekben: " Lehetetlen ennél jobban játszani..."

A Tottenham elleni 6-0-ás diadal után a fellegekben járt Pellegrini a Manchester City Chilei trénere. 

"Lehetetlen a mainál jobban játszani! Az első tizenöt percet kivéve, amikor is a Tottenhamnél volt a labda, de akkor jól védekeztünk. Az első félidőt nagyon jól fejeztük be, a második félidő pedig hihetetlen volt." - áradozott a szakember, aki láthatólag nem a földön járt, hanem valami más bolygón, egy nagyon jó helyen.

Nem csoda, hiszen nem minden nap győzi le egy edző csapata a Spurs együttesét hat góllal, annyit gurítva ellenfelének, mint az az eddig a szezon 11 meccsén összesen kapott. Mi azonban kiemelnénk, hogy ez is csak egy meccs volt a sok közül, mely persze önbizalmat ad és jelzi, hogy jó úton jár a csapat, de ez a diadal is csak három pontot ért és nem szabad elszállni a fellegekbe. A "Polgárok" egyébként nem először aratnak nagy arányú győzelmet a szezonban, korábban a Norwich kapott hetet, de a CSZKA sem úszta meg öt alatt.

Visszatérve Pellegrini mester szavaira, az a tökéletes, az persze ettől még odébb van, de nézzük el neki, hiszen ki az aki ne úszott volna rózsaszín felhők közt egy ilyen diadalt követően.

A mérkőzésről készült összefoglalót és az összes gólt itt tekinthetik meg!

Őszi Ádám

Liverpool: két és fél hónap pihenő vár a védőre

Úgy fest a Liverpool együttesét sem kerülik el a sérülések, a csapat Iago Aspas után újabb spanyol játékos kényszerül hosszabb pihenőre. A nyáron érkező támadó nem kulcsfigurája a csapatnak, hiszen Suarez és Sturridge mögött foglal helyet a rangsorban, ám a most kényszerpihenőre vonuló José Enrique érzékeny veszteség a csapat számára. 

A 27 esztendős bal oldali védő a klub bejelentése alapján műtéti beavatkozásra kényszerült, melyen már túl is esett. A tájékoztatás szerint a térdműtét sikeres volt és ha minden rendben megy akkor tíz hét múltán ismét bevethető lesz Enrique. Ehhez persze mindennek rendben kell mennie.

A spanyol eddig 8 meccsen lépett pályára a szezonban és védő létére két gólpasszal is segítette a csapatot. Átlagosan 75,5 percet töltött a pályán.

A csapatnak egyébként van egy harmadik sérültje is az uruguayi védő Sebastián Coates személyében.

Őszi Ádám