2012. december 20., csütörtök

Tét az UEFA "becsülete", hírneve: Variációk és elméletek, véletlen vagy csalás

Az UEFA még nem adott ki hivatalos közleményt és teljesen érthető magyarázatot a mai napon történtekre. A futballt szeretők körét is roppant mód megosztja a mai nap történése, sokan mondanak sokfélét, nézzük milyen lehetséges elméletek keringenek. 

Aki nem tudná mi történt, az itt elolvashatja:
http://www.fociclub.hu/?p=9338
http://www.fociclub.hu/?p=9365

Felhívom a figyelmet, hogy ez mind csak elmélet!!!

1. Az UEFA teljesen ártalmatlan, nagyon valószínűtlen, hogy kétszer ugyanaz jöjjön ki, de a lehetőség megvan rá, így elképzelhető, hogy egy óriási véletlenről beszélünk. Így lehet, hogy jelenleg egy olyan dologban kell védekezniük, ami meg sem történt, szó sincsen csalásról.

2. Az UEFA tudott a csalásról, előre meg volt minden tervezve, hiszen rengeteg pénz lehet egy-egy párharcban, nézettség, közvetítési jogok és hasonló dolgok terén. A Sky Sports bekavart, nyilvánosságra hozott valamit amit nem kellett volna és az UEFA nem rendelkezik vészforgatókönyvvel, erre az esetre. Így most megy a tanakodás, hogyan is kéne hárítani ezt a hibát.

3. Az UEFA ki lett játszva, semmiről nem tudtak, de más külső személyek, megbabrálták a rendszert, befolyásolták a sorsolást. Ez sokaknak jól jöhet, gondoljunk fogadóirodákra, tv közvetítésekre és hasonló dolgok. 

4. A Sky Sports vagy más külső emberek, körülmények szeretnék az UEFA-t besározni, rossz színben feltüntetni. Ez egy előre eltervelt dolog volt, melybe az UEFA belesétált, így próbálják tompítani hírnevét és hitelességét.

Sokan azt mondják csalás történt, sokan pedig állítják az egész tiszta és véletlen.

Te mit gondolsz, neked mi a véleményed, esetleg van egy saját elméleted?

Ha van, akkor küld el nekünk azt a fociclub01@gmail.com címre és ha több vélemény összejön, elképezhető  hogy összetallózunk belőle egy cikket.

Őszi Ádám

Az UEFA első reakciója a botrányra: Elég nevetséges...

Mint korábban arról beszámoltunk, http://www.fociclub.hu/?p=9338 óriási botrány kerekedett az UEFA mai Bajnokok Ligája sorolását követően. Ugyan az a párosítás jött ki ugyan abban a sorrendben, mint a szerdai főpróbán, melyet a Sky Sports rögzített és a mai napon a felvétel, illetve képek napvilágot láttak.  

Matematikusok szerint, annak a lehetősége, hogy egymást követő ilyen rövid időn belül ez így megismétlődjön egy a kétmillióhoz, tehát szinte esélytelen. A kérdés, hogy óriási véletlen áldozata az UEFA, vagy nyakig benne vannak valamilyen csalásban, esetleg őket is kijátszották.

Az összeesküvés elméletek már gyártódnak számtalan módon, ám mindenki arra kíváncsi, hogy az UEFA miképpen reagálja le a dolgokat, hogyan magyarázza a történteket.

Íme az első nagyon egyszerű, már-már vicces magyarázat, melyet az UEFA egyik képviselője adott a német dpa hírügynökségnek - "A sorsolást megelőzően több technikai beállítást is kipróbálunk, és ezek közül az egyiknél éppen ez volt látható a kivetítőkön. Ez csak egy volt a sok lehetséges variáció közül, és véletlen, hogy a tévé kamerája éppen ezt rögzítette."

Vajon nyakig benne van az UEFA, vagy csupán tényleg nincs mire magyarázatot adni, őket is meglepte a dolog?

Őszi Ádám

Óriási botrány a BL sorsolást követően, hihetetlen egybeesés, vagy csalás?

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását kisorsolták, majd pedig percekkel a sorsolás végét követően óriási botrány robbant ki. Az ok nem más, mint hogy a tegnapi próba sorsoláson ugyan ez lett mind a nyolc páros, és erre az esély szinte lehetetlen, hogy egymás után kétszer ugyan az alakuljon ki. 

Egyből csalást emleget mindenki, már gyártódnak az összeesküvés elméletek. Lássuk be, ennek az esélye tényleg nagyon csekély volt. A sorsolást az UEFA főtitkára, Gianni Infantino mellett a korábbi angol futballsztár, Steve McManaman végezte.

Az eset a Sky Sports felvételeiből derült ki, a főpróbát követően a riporter még meg is jegyezte, micsoda meccsek lennének, ha valóban ez lenne a párosítás. Nos, az is lett...

Íme a párosítás, és azon párharcok, melyek óriási nézettséget és pénzeket hozhatnak. Valaki megbundázta volna az egész sorsolást? Pénz beszél az UEFA pedig... Érdekes felvetés...


Galatasaray - Schalke 04
Celtic - Juventus
Arsenal - Bayern München
Shakhtar Donetsk - Dortmund
AC Milan - Barcelona
Real Madrid - Manchester United
Valencia - PSG
Porto - Málaga

Nem ez az első hasonló UEFA botrány, korábban 2008-ban a sorsolást követően csakúgy mind most csalást emlegettek. Akkor a hivatalos sorsolást megelőzően már megjelent a párosítás egy internetes portálon és ki lehet találni, pár órával később bejött a párosítás. A tipp akkor állítólag sportfogadási  oldalról származott, és minden nagy együttes elkerülte egymást példátlanul...

Vajon mi történt ma csalás vagy óriási véletlen?

Őszi Ádám

Manchesteri párharc és eurómilliók röpködnek Fernandinhoért, ám a Shakhtar mindenkit megtartana, hiszen a BL a cél !

A Shakhtar Donets csapata remek Bajnokok Ligája csoportszereplést tudhat maga mögött, a csapat a hazai pontvadászatban egyszerűen szárnyal, félszezonnál már akár bajnoki címet is ünnepelhetnének. Ezen mutatók és teljesítmények természetesen felkeltették a futballvilág nagyjait, és szinte egytől egyig vinnék valahova a klub játékosait! Igen ám, de Donestkben tudatos munka folyik, van pénz és színvonal is...  

Hosszú évek óta tudatosan építik a csapatot, idén pedig szárnyal a klub és elérte azt, hogy az Európai topcsapatok szívesen elkerülik őket a BL-ben is. Anyagilag a klub remekül áll, így a kérők akadájba ütközhetnek, mondván a pénz nem minden. Az ukrán liga színvonala egyre nő, ezt mi sem tükrözi jobban, mint például a Dnipor vagy a Metalist szereplése, a Dinamo pedig csakúgy ott van a top csapatok közt, a BL-ben is szerepelt. Ezen dolgokat összeadva, egy játékosnak akár vonzó is lehet az ukrán liga és a maradás. Hogy mi a cél? Elsősorban továbbjutni a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből, aztán merész álom, de mért ne merjen az ember nagyot álmodni, megnyerni azt...

Visszatérve a játékosakra Fernandinho kegyeiért a két manchesteri gigász küzd, a City hamar szeretné lezavarni az ügyletet, de a United ezt nem szeretné annyiban hagyni. A 27 esztendős brazil már igazi "öreg róka", hiszen 2005-ben került az ukrán klubhoz és igazi karizmatikus egyéniséggé vált, a brazil válogatottban is bemutatkozhatott. Piaci értékét jelenleg 14 millió euróra becslik, egyes hírek szerint Sir Alex Ferguson 20 millió eurót sem sajnálna érte. Míg Manchester vörös és kék fele ismét viaskodik addig a Donetsk edzője is felszólalt és igyekezett elcsitítani a találgatásokat.

Mircea Lucescu annyit mondott, a játékost nem adják el, szeretnének maradandót alkotni a Bajnokok Ligájában. Mint azóta kiderült, az ukránok a Dortmundot kapták, elég pikáns párharcra van kilátás...

Őszi Ádám 

Arsenal: Öten hosszabbítottak, a kis "makacs" ezúttal sem írt alá

Remek hír látott napvilágot tegnap az Arsenal fanatikusai számára, hiszen öt játékosuk is hosszútávú szerződést írt alá a londoni klubbal.  

A "brit magnak" titulált különítményben a következő játékosok tartoznak: Jack Wilshere, Kieran Gibbs, Carl Jenkinson, Alex Oxlade-Chamberlain és Aaron Ramsey. 

Hosszú ideje téma viszont a "makacs" Theo Waltott hosszabbítása, ami ezúttal sem történt meg, így minden bizonnyal ismét kezdődnek a találgatások, hova távozhat a szélső. Vevő és kérő akad bőven, csak nehogy odáig fajuljanak a dolgok, hogy saját nevelésű tehetsége ingyen távozik az Ágyúsoktól.

Tény, hogy Walcott nem mindig kezdő, és azt sem mondhatni, hogy alapember, holott mikor játszik akkor többnyire bizonyít és remek teljesítménnyel rukkol elő. Tényleg lehet, hogy számára a váltás lenne a legjobb.

Ami még szintén rossz hír az Arsenal fanatikusai számára, hogy a Bajnokok Ligájában a Bayern München lesz az ellenfél, könnyebb párosítást is el tudtak volna képzelni, a különböző fórumokon a fanatikusk már temetik a csapatot.

Őszi Ádám

Abramovic nagyberuházása: 100 millió fontot költhet a Chelsea, három kiszemeltre költenének ennyit...

Roman Abramovic a Chelsea tulajdonosa szeretné, ha csapata ismét tündökölne, a tavalyi BL győzelem magasra tette a lécet, az idei teljesítmény pedig igen silánynak nevezhető. A bajnoki cím lassan elúszni látszik, kiestek a Bajnokok Ligájából címvédőként, a kupa története során először búcsúzott a címvédő ily hamar. Ha ez nem lenne elég, a csapat elbukta az Európai Szuperkupát, pár napja pedig a Corinthians elleni Klub VB döntőjében maradt alul, nem tudtak felülni a világ trónjára...  

A dúsgazdag orosz tulaj úgy döntött a Daily Mail értesülései szerint, hogy januárban kinyílik a kassza és a tréner 100 millió fontot költhet. Nem véletlenül trénert írunk, hiszen a kékeknél nem lehet tudni, éppen ki fog a kispadon ücsörögni ekkortájt, az edzői sort nem túl kegyes mostanság a Chelsea háza táján.

Az ember belegondol, 100 millió font, rendeget pénz, lehet költekezni, a tervek szerint viszont ebből az összegből nem 5-6 játékos érkezik, hanem csak három, de ők minőségi és jelentős erősítést jelentenének.

Az összeg fele 50 millió font kapásból elmenne Falcao megvásárlására, erről már korábban is cikkeztünk, ám a kolumbiai támadót sokan a Real Madriddal is összeboronálják, maga a támadó pedig szeretné a szezont jelenlegi csapatában végigjátszani saját elmondása szerint. Viszont a pénz nagy úr, így bármi előfordulhat, az is hogy licitháború kezdődik a Tigrisért. A transfermarkt. de euróban 50 millióra becsli a kolumbiait, így élő szerződése lehetővé teszi, hogy a matracosok alkudozzanak, elképzelhető, hogy nem elégszenek meg 50 milió fonttal, ez viszont a jövő zenéje.

A másik kiszemelt az Everton idei gólgyárosa, a remekül szereplő Marouane Fellaini. A 25 esztendős belga válogatott középpályás a Premier League góllövőlistájának ötödik helyezettje, parázy szezont fut, igazi érett játékot produkál, piaci ára 20 millió euró, a hírek szerint a Chelsea 25 millió fontot is megadna érte.

A harmadik kiszemelt a Porto ásza Joao Moutinho, aki 2010 óta a portugál csapat tagja és szinte a kezdetektől fogva igazi vezéregyéniség. Piaci ára 26 millió euró, a Chelsea 25 millió fonttal próbálná kielégíteni a Porto együttesét, ám ismervén a klubot ez könnyen elképzelhető hogy kevés lesz...

Őszi Ádám