2015. február 23., hétfő

UEFA Ifjúsági Liga: A Real után a címvédő Barca is búcsúzott

Meglepetés született UEFA Ifjúsági Liga hétfő esti meccsén, melyet nagy meglepetésre az Anderlecht u19-es csapata nyert meg a Barcelona u19-es gárdájával szemben. Ezzel búcsúzott a címvédő, immáron biztosan elmarad a katalán duplázás. 

Anderlecht - Barcelona 1-0 (0-0)
G: Leya (53.) ill. -

Habár remekül menetelt a csoportmérkőzések során, s megnyerte kvartettjét a belga csapat, mely így hazai pályán fogadhatta a Barca legjobbjait, a találkozó esélyesének így is a katalánok számítottak. Az Anderlecht azonban remekül védekezett, a vendégek nem tudták áttörni a hazai védelmet, ellenben a gólkirályi cím egyik esélyese  Leya. A belga tehetség a második félidő elején talál a kapuba, előnyét pedig megőrizte az Anderlecht, melynek fiataljai ma nagyon boldogan térhettek haza. A háló nem rezdült, Svilar lehúzta a rolót, a belgák pedig készülhetnek az elődöntőre.

Holnap három mérkőzéssel jelentkezik a sorozat, a televízió a City és a Schelke összecsapását pedig élőben adja.

Ifjúsági Bajnokok Ligája (Nyolcaddöntő):
Atletico Madrid – Arsenal 1-0
Real Madrid – FC Porto 1-1 - büntetőkkel 1-3
Shakhtar Donetsk – Olympiakos 1-1 - büntetőkkel 5-4
Anderlecht – Barcelona 1-0
Február 24. Benfica – Liverpool
Február 24. Ajax – AS Roma
Február 24. Manchester City – Schalke
Február 25. Chelsea – Zenit

A góllövőlista élmezőnye:
7 gólos: Solanek (Chelsea), Mayoral (Real Madrid)
6 gólos: Al Azzouzi (Ajax), Sinclair (Liverpool), Leya (Anderlecht)
5 gólos: Brasnic (Leverkusen), Byrne (Manchester City), Crowley (Arsenal), Vergos (Olympiacos)

Őszi Ádám

Eric Abidal: "Messi számára vonzó lehet Párizs..."

Eric Abidal nemrégiben vonult vissza, ám továbbra is a labdarúgás területén mozog. Az igaz barátság nem egy múlandó dolog, a francia köztudottan jó viszonyt ápol Lionel Messivel a katalánok klasszisával. A Telefoot kérdésére Abidal választ adott Messi klubváltása kapcsán. 

Már megszokhattuk, hogy időről időre felerősödnek Lionel Messi klubváltásról szóló pletykák, ezek a hangos a jó teljesítmény tükrében azonban elhalkultak. Azt azonban soha nem tudhatjuk, hogy a háttérben a kulisszák mögött mi zajlik. Abidal közel áll az argentinhoz, s biztosan tisztában van érzéseivel, gondolataival, melyet természetesen nem kürtöl világgá. Ezzel arra próbálunk célozni, hogy jobban tudja a dolgokat, mint egy firkász...! Mostani nyilatkozata nem meglepő, de elgondolkodtató.

"Messi már mindent megnyert a Barcelonával, és talán új kihívásokat szeretne keresni egy másik csapatnál. A PSG egy nagyon jó csapat, nagyszerű játékosaik vannak, és a lehetőségeik is adottak, hogy nagy eredményeket érjenek el. Egy olyan klub, ami vonzó lehet Messinek." - mondta Abidal a Telefoot újságírójának.

Őszi Ádám

Jó hír a Bayern szurkolóknak

Jól halad Philipp Lahm rehabilitációja, a Nationalelfből nyáron visszavonuló labdarúgó célja, hogy még az idei szezonban segíthesse csapatát. 

A 31 esztendős védőt, aki ráadásul a Bayern München csapatkapitánya is még novemberben kellett megoperálni, miután eltörött a bokacsontja. A beavatkozás jól sikerült, a rehabilitáció pedig jó úton halad, ezt mutatja, hogy a minap labdával passzolgathatott a védő és futással is próbálkozott. Hosszú út, kitartás és sok edzés vár rá, ám eltökélt, célja, hogy a szezon hajrájában csapata segítségére lehessen. Elsietni azonban semmit nem akar, majd az orvosok megmondják, hogy mikor mire áll készen, illetve Pep Guardiola tudni fogja, ha eljön a visszatérés ideje.

Ami a német rekordbajnok sérüléslistáját illeti, Guardiola további három játékosára nem számíthat: Javi Martínez, Thiago Alvantara és Medhi Benatia.

Őszi Ádám

UEFA Ifjúsági Liga: Drámai büntetőzés után Shakhtar öröm

Hétfőn délelőtt folytatódott az UEFA Ifjúsági Liga, a Bajnokok Ligája megfelelője az U19-es csapatok számára. A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, korábban pedig már búcsúzott az Arsenal és a Real Madrid. Ezúttal az Olympiacosnak nem volt szerencséje, a görög alakulat büntetőkkel maradt alul ukrán ellenfelével szemben. 

Shakhtar Donetsk – Olympiakos 1-1 - büntetőkkel 5-4
G: Vachiberadze (27.-büntető) ill. Vergos (11.)

Csakúgy mint a felnőtt csapatnak, a Shakhtar Donetsk ifjúsági együttesének is semleges helyszínen kell megvívnia hazai mérkőzéseit a kelet-ukrajnai háború és Donetsk érintettsége miatt. Az ukrán együttes csoportelsőként lépett tovább, míg a görögök is jól szerepeltek, ám az Atletico Madrid megelőzte őket. Vergos révén hamar vezetést szerzett a vendég gárda, az Olympiakos sorozat béli házi gólkirálya túljárt Kudryk eszén. Az első játékrész közepén aztán büntetőhöz jutottak a hazaiak, a lehetőséggel pedig élni is tudtak, Vachiberadze magabiztosan értékesítette a tizenegyest. Ezt követően azonban nem rezgett a háló, habár mindkét félnek voltak nagy lehetőségei, a kapuk érintetlenek maradtak. 

A szabályzat értelmében nem hosszabbítás, hanem egyből hirtelen halál, tehát büntetőpárbaj következett. Az első négy páros nem hibázott, ötödikre azonban a görögök vétettek Ignatidis révén, sorsukat pedig a már a rendes játékidőben büntetőt értékesítő Vachiberadzére "bízták", az ukrán reménység azonban rontott, így tovább mehetett a párbaj. Görög oldalon Toli rontott, Arendaruk pedig értékesítette sajátját, így a Shakhtar fiataljai örülhettek.

Este pályán lesz az Anderlecht és az FC Barcelona.

Ifjúsági Bajnokok Ligája (Nyolcaddöntő):
Atletico Madrid – Arsenal 1-0
Real Madrid – FC Porto 1-1 - büntetőkkel 1-3
Shakhtar Donetsk – Olympiakos 1-1 - büntetőkkel 5-4
Február 23. Anderlecht – Barcelona
Február 24. Benfica – Liverpool
Február 24. Ajax – AS Roma
Február 24. Manchester City – Schalke
Február 25. Chelsea – Zenit

A góllövőlista élmezőnye:
7 gólos: Solanek (Chelsea), Mayoral (Real Madrid)
6 gólos: Al Azzouzi (Ajax), Sinclair (Liverpool)
5 gólos: Brasnic (Leverkusen), Byrne (Manchester City), Crowley (Arsenal), Leya (Anderlecht), Vergos (Olympiacos)

Őszi Ádám