2015. augusztus 4., kedd

BL-selejtező: Hat gólos dráma fordulatokkal fűszerezve

Flúgos futam, fordulatokban gazdag mérkőzés, mérhetetlen izgalmak és csalódás. Az összes jelző ráillik a norvég és a horvát bajnok csatájára a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének keddi visszavágóján. Ez a játéknap azonban nem az északi csapatok napja volt...! 

Molde - Dinamo Zagreb 3-3 (1-3)
G: Hussain (43.), Elyounoussi (52.-büntető), Kamara (75.) ill. Pjaca (17.), Ademi (20.), Rog (22.)
Kállítás: Forren (72.) ill. - 
Tj: a Dinamo Zagreb idegenben lőtt több góllal

Bravúros eredményt ért el az odavágón a Molde, ám még így is a horvát bajnok Dinamo Zagreb számított a párharc esélyesének. Előre leszögezzük, ez a párharc a Molde kezében volt, nagyon elrontotta a norvég aranyérmes. A 8. percben Kamara büntetőt rontott, ezzel elmaradt a hazai vezetés, a Dinamo pedig kegyetlenül büntetett. Tíz perc alatt szórtak egy hármast Horváth kapujába, ezzel pedig eldöntötték a párharcot, melyet még mindig megnyerhetett volna a Molde, ám ez már csak múltidő. Hussain a 43. percben szépített, s Singh előtt ott volt a lehetőség, ám második büntetőjét is kihagyta a hazai csapat az első félidő ráadásába, így 3-3 helyett 1-3 állt az eredményjelzőn. A fordulást követően aztán a harmadik próbálkozó Elyounoussi  beverte a megítélt tizenegyest. A hajrára azonban Forren butasága révén megfogyatkozott a norvég csapat, mely a kiállítást követően Kamara révén egalizált, ám újabb gólt nem tudott szerezni, így a horvát bajnok várhatja a rájátszást, a Molde számára maradt az Europa Liga.

APOEL - Midtylland 0-1 (0-1)
G: - ill. Sviatchenko (3.)
Kiállítva: V. oliveira (30.) ill.  -
Tj: az APOEL 2-2-es összesítéssel idegenben lőtt több góllal

Az odavágót követően jelentősen csökkentek a dán bajnok esélyei, ám Sviatchenko révén már a 3. minutumban egyenlített a párharc tekintetében a Midtjylland, ezzel pedig felcsillant a remény, mely fokozódott fél óra elteltével, amikor is Oliveira durva szabálytalanság révén a kiállítás sorsára jutott. Minden adott volt a dánok számára, ám nem akart jönni a második találat, így pedig idegenben lőtt több góllal az APOEL volt nyeregben. A ciprusi bajnok noha kaput találó lövést sem tudott felmutatni a visszavágón kibekkelte egy gólos vereséggel, s várhatja a rájátszás sorsolását.

A folytatásban:
aug. 4. 20:15 Ajax - Rapid Wien
aug. 4. 20:45 AS Monaco - BSC Young Boys
aug. 5. 16:00 Astana - HJK Helsinki
aug. 5. 18:30 Karabakh - Celtic
aug. 5. 18:45 Sparta Praha - CSKA Moszkva
aug. 5. 19:30 BATE Borisov - Videoton
aug. 5. 20:15 Basel - Lech Poznan
aug. 5. 20:30 Malmö FF - Salzburg
aug. 5. 20:30 Club Brugge - Panathinaikosz
aug. 5. 20:30 Partizan - Steaua Bukarest
aug. 5. 20:45 Skenderbeu - Milsami
aug. 5. 20:45 Viktoria Plzen - Maccabi Tel Aviv
aug. 5. 20:45 Shakhtar Donetsk - Fenerbahce

Őszi Ádám

Ex-Barca játékossal erősödhet Németh Krisztián klubja

Napokon belül új játékos érkezhet a Sporting Kansas City labdarúgócsapatához, legalábbis erről cikkez az amerikai sajtó. Fiatal, mindössze 21 esztendős labdarúgó érkezhet katalán focisulival a háta mögött.  

Sokak számára bizonyára nem mond semmit Jordi Quintillá neve, a fiatal labdarúgó azonban a katalán érteletű szurkolók fejében ott van. A 21 esztendős, posztját tekintve támadó középpályás nap mint nap Messi és társai mozdulatait leshette, a Barca  utánpótlásában trenírozódott. Az első csapat keretét nem sikerült megostromolnia, a mögöttünk álló szezont így kölcsönben a francia Ajaccionál töltötte. Szerződése lejárt a katalánokkal, így jelen állás szerint szabadon igazolható. Úgy fest, hogy vonzó számára a tengerentúli kaland, s nem ragaszkodik az európai karrierhez, vagy szimplán úgy gondolja, hogy az MLS egy remek ugródeszka lehet számára.

A Sporting Knasas City bármelyik pillanatban bejelentheti a transzfert. ha pedigg ugródeszka, nem ő lenne az első Barca nevelés, aki ezt az utat járja meg, 2012-ben Orio Rossel szerződött Kansasbe, s jó produktumát követően vissza is tért Európába, s azóta is a Sporting Lisabon keretét erősíti.

Őszi Ádám