2013. május 21., kedd

A Shakhtar sztárja és a ManCity egymásra találhat! - vagy akadája a pénz?

Manapság a futballvilágban mindenki úgy gondolja, hogy a PSG és a Manchester City számára nincsenek anyagi akadályok. Ez az elmúlt évek "őrült" költekezéséből ered, na de szokás mondani, hogy mindenkinek benő egyszer a feje lágya.Vajon eljött az idő Manchester kékebbik felében?

Nem kérdés, hogy mind a PSG, mind pedig City képes lenne bárkinek, bármikor kifizetni a kivásárlási árát, de változhatnak a szokások. Elképzelhető, hogy a City játékoseladásból, fiataljaiból, egyszóval az értékeiből gazdálkodna túlnyomó részben. A csapat nagy átalakuláson mehet keresztül, de úgy hírlik, nem mindenáron. 

A Shakhtar Donetsk sztárja Fernandinho már korábban is beszélt arról, hogy szívesen folytatná pályafutását Angliában, most pedig Twitter oldalán erősítette meg, hogy a Manchester City gárdájába vágyik. - "Csatlakozni akarsz a City-hez?" - kérdezte az egyik Twitter követője. - "Igen, barátom!!!" - válaszolta Fernandinho. - "Az álmomat viszont fenyegeti az áram."

A brazil sztár ezzel arra próbált célozni, miszerint szerződésében egy 47 millió eurós kivásárlási ár van rögzítve. Ebből a pénzből pedig akár két hasonló kaliberű játékos is leakasztható a mai piacon. A 28 esztendős Fernandinho becsült piaci értéke egyébként 14 millió  euró, azaz a kivásárlási ára több mint a háromszorosa. A nagykérdés, hogy vajon klubja gördít-e akadályt elszerződése elé...

Őszi Ádám