2013. szeptember 26., csütörtök

Londoni szuperdervi, avagy sorsoltak az Angol Ligakupában - íme a párosítás

Még javában zajlott a West Brom-Arsenal meccs hosszabbítása, amikor az Angol Labdarúgó Szövetség már elkészítette a Ligakupa nyolcaddöntőjének párosítását. 

Bizonyára sokan aggódtak a büntetők során, ugyanis tudni lehetett, ha továbblép az Arsenal, akkor londoni csúcsderbit rendeznek a nyolc közé jutásért. Nos, a továbbjutó Wenger csapata lett, így nemsokára az Emirates gyepén találja majd magát Mourinho legénysége. A Fulham, Stoke, West Ham trió kapott alacsonyabb ligás ellenfelet, míg a Liverpoolt kiejtő Manchester United a Hooper vezette "Kanárikat" fogadja majd. A Spurs útja a Hull Cityn keresztül vezet a legjobb nyolcba, míg a "Szarkák" a "Polgárokat" fogadják.

Íme a nyolcaddöntő párosítása:
Arsenal - Chelsea
Sunderland-Southampton
Leicester City (II.)-Fulham
Birmingham City (II.)-Stoke City
Manchester United-Norwich City
Burnley (II.)-West Ham United
Tottenham Hotspur-Hull City
Newcastle United-Manchester City

Őszi Ádám

La Liga: Igazságtalan (?) módon aratott győzelmet a Real az újonc otthonában!

Nem volt zökkenőmentes a Real Madrid szerda esti vendégjátéka az újonc Elche otthonában. A királyiak igen vitatható körülmények között szerezték meg a három bajnoki pontot, melyet Cesar Muniz Fernandez játékvezetőnek köszönhetnek. 

Elche - Real Madrid 1-2 (0-0)
G: Boakye (90.) ill. Ronaldo (51. 90+6.-büntetőböl)

Feladta a leckét az újonc Elche, mely rendkívül harapósan kedvében találta magát szerda este. A hazai játékosok csúsztak, másztak a pályán, látszott rajtuk az elszántság, ezért is szomorú, ahogyan a játékvezető az utolsó pillanatban elvette tőlük a sikert, azt, mely még sokuk számára soha nem adatott meg. Az első játékrészben könnyen megfogyatkozhatott volna a Real, azonban Muniz játékvezető nem osztotta ki Ramosnak második sárgáját a hazaiak nagy bánatára. A gólcsendet Ronaldo törte meg a második félidőben rögzített helyzetből, az 51. percben szabadrúgásból talált a kapuba a portugál, aki később a meccs "hőse" lett. Az utolsó percben jött a hidegzuhany, Boakye talált López kapujába és ekkor mindenki úgy gondolta, hogy pontot menthet az Elche. A játékvezető három perces hosszabbítást mutatott fel, majd a ráadás ötödik percében egy vendég szögletnél büntetőt fújt. Az ítéletet senki sem értette, hiszen védőjét Pepe rántotta le, azonban Muniz döntését nem lehetett befolyásolni szavakkal, a labda mögé pedig Ronaldo állt aki magabiztosan értékesítette a tizenegyest. Ezzel pedig megmentve a meccset csapata számára. A portugál nagy gólörömöt csapott, ahelyett hogy meghúzta volna magát...

Lehet hogy a cikk ellenszenvet vált ki párakból, azonban nem bírtunk elmenni szó nélkül a kis csapatot ért igazságtalanság mellett...

Korábbi eredmények:
Atletico Madrid - Osasuna 2-1
Malaga - Almeria 2-0
Barcelona - Real Sociedad 4-1
Levante - Valladolid 1-1
Granada - Valencia 0-1
Sevilla - Vallecano 4-1

Őszi Ádám

Serie A: Az újonc ellen botlott a Napoli, továbbra is hibátlan és éllovas a Roma

Óriási meglepetést hozott az újonc Sassuolo vendégjátéka Nápolyban, melynek köszönhetően a bajnokaspiráns elvesztette hibátlan mérlegét és átadta első helyét a tovább robogó AS Roma számára.  

Azt követően, hogy az Inter hétvégén hazai közönsége előtt gurított hét gólt a Sassuolo csapatának, mindenki nagy gólarányú zakóra számított Nápolyban is, azonban minden meccs más, erre adott tanúbizonyságot  szerda esti meccs. Dzemaili hamar vezetést szerzett a hazaiaknak, öt perrcel később azonban már 1-1 állt az eredményjelzőn, mely a kilencven perc végén sem változott. Hiába a nagy mezőnyfölény, a labdarúgást gólokban mérik. Ezzel a döntetlennel nagyon fontos pontokat hullajtott el Benítez csapata és adta át vezető helyét a "Farkasoknak".

Apropó "Farkasok"! Tovább szárnyal az AS Roma együttese, mely ezúttal Genovában aratott két gólos győzelmet Koman Vladimir korábbi együttese a Samp felett. A mérleg makulátlan, ötből öt meccs ami 15 pontot jelent és listavezetést. A gólarány is fantasztikus 12-1, ez pedig kiválóan jelzi, hogy milyen jól összeállt a fővárosiak védekezése. A meccsel kapcsolatban meg kell említenünk, hogy Tottiék csak kétszer találták el a hazaiak kapuját, ez azonban két gólt eredményezett.

Napoli - Sassuolo 1-1 (1-1)
G: Dzemaili (15.) ill. Zaza (20.)

Sampdoria - AS Roma 0-2 (0-0)
G: - ill. Benatia (65.), Gervinho (89.)
Kiállítva: Barilla (90+1.) ill. -

Elképesztő és fordulatokban gazdag meccset hozott az Atalanta vendégjátéka. Egy gyors gólváltást követően a Parma a félidő végére már 4-2-es vezetésre tett szert, és aligha gondolta egy hazai szurkoló is, hogy ebből még szoros meccs lehet. A helyzeten azonban Amauri kiállítása nagyon sokat változtatott, a hazaiak megfogyatkoztak és ez teret engedett az Atalanta számára. Livaja tíz perccel a vége előtt szépített, így izgalmas végjáték következett, melyben megvolt az esély az egyenlítésre, azonban kimaradt. A Parma ezzel megszerezte első győzelmét és elmozdult a kiesőzónából.

Parma - Atalanta 4-3 (4-2)
G: Mesbah (19.), Parolo (28.), Rosi (35.), Parolo (40.) ill. Bonaventura (20.), Denis (44.), Livaja (79.)
Kiállítva: Amauri (53.) ill. -

Torino - Verona 2-2 (1-1)
G: Cerci (36., 53.) ill. Juanito (44.), Moras (66.-büntető)

Őszi Ádám

Serie A: Újabb Milan blama, öngóllal nyert a Juve

Nem volt fogukra való a hétközi forduló az olasz sztárcsapatoknak, ugyanis a Napoli mellett a Milan is rendkívül fontos pontokat hullajtott, míg a Juventus csupán szerencséjének köszönheti győzelmét.  

A Milan pontszerzése megér egy misét, ugyanis piros-feketék a lefújás előtt két perccel még két gólos hátrányban voltak. A találkozó elején Poli szerzett vezetést a vendégeknek, azonban a nagy mezőnyfölény ellenére a kapura a Bologna játszott veszélyesebben és ennek meg is lett az eredménye, ahogy múlt az idő, úgy fordult meg a kocka. A Milan két hőse Robinho és Abate lett, talán még maguk a játékosok sem hitték el, hogy sikerült ebből a helyzetből pontot szerezniük. A tény azonban tény, a Milan továbbra is szenved és csupán tizenkettedik a bajnokságban öt fordulót követően 5 ponttal. Több ízben is felmerült Allegri mester menesztése a sajtóban, helyére pedig az önkéntes klubvezetők (újságírók) ki is jelölték Inzaghit, a klub korábbi csatárát. A Bologna látatlanban bármikor aláírta volna az egy pontot, azonban a látottak ismeretében biztosan nagyon elégedetlenek. Továbbra is hiányzik az első győzelem.

Bologna - AC Milan 3-3 (1-1)
G: Laxalt (33., 52.), Chrisodoulopoulos (62.) ill. Poli (12.), Robinho (89.), Abate (90.)

Valami a Juventus háza táján sincsen rendben, a csapat hétvégén az újonc Verona ellen szenvedett, most pedig a nem túl acélos Chievo otthonában szenvedett meg. Hiába a nagy mezőnyfölény és a helyzetek, Quagliarella  kivételével minden támadó csődöt mondott Conte legénységében. A vezetést is a hazaiak szerezték meg nagy meglepetésre és bár két gólt szereztek a meccsen kikaptak, mivel a második öngól volt a 65. percben. 

A Lazio egy gyors gólgyártást követően szép fokozatosan gyűrte le a Catania csapatát, mely fél órát emberhátrányban kényszerült lejátszani. A fővárosiak rengeteg lövéssel próbálkoztak, győzelmük igen megérdemeltnek mondható. 

Chievo - Juventus 1-2 (1-0)
G: Thereau (28.) ill. Quagliarella (47.), Bernardini (65.-öngól)

Lazio - Catania 3-1 (2-1)
G: Ederson (4.), Lulic (39.), Hernanes (90+4.) ill. Barrientos (6.)
Kiállítás: - ill. Bellusci (61.)

Livorno - Cagliari 1-1 (1-0)
G: Luci (23.) ill. Ibarbo (53.)

Őszi Ádám

Angol Ligakupa: búcsúzott a Liverpool, Swansea duó, büntetőkkel lépett tovább az Arsenal - eredmények

Kialakult a nyolcaddöntő mezőnye az Angol Ligakupában. A nap rangadóján a Manchester United lépett tovább a Liverpool ellenében, míg a Swansea másodosztályú leckét kapott idegenben. Az izgalmak a ködös Albionban hágtak a tetőfokra, ugyanis hirtelen halál döntött a továbbjutó kilétéről. 

Viszonylag eseménytelen, de annál küzdősebb első játékrészt hozott a két vörös csapat ütközete, melyen Suarez újra pályára léphetett a pool színeiben. A hazaiak beívelésekkel és széljátékkal próbálkoztak, míg a vendégek két-három ízben jutottak ellenfelük büntetőterületén belülre, de ott elfogyott a tudomány.

A második félidő elején jött a hidegzuhany, Hernandez maradt teljesen üresen a 46. percben egy szögletnél és nem habozott, a kapuba fejelte a felé szálló labdát, mely mint később kiderült továbbjutást ért a United számára. A párharc mindvégig nyitott maradt, ez többnyire Nani számlájára írható, aki több alkalommal is rossz, önző megoldást választott. Az i-re a pontot Kagawa tehette volna fel, lövése azonban a kapufán forgácsolódott. A vendégek kinyíltak, ez természetes volt, hiszen hátrányban voltak és a végjátékban akár meg is fordíthatták volna a meccset, azonban Moses közeli fejesét De Gea fogta, míg a visszatérő gólzsák Suarez a kapufát találta telibe.

Manchester United - Liverpool 1-0 (0-0)
G: Hernandez (46.) ill. -

Igazi meglepetéssel szolgált közönségének a Birmingham City, mely a walesi földről érkező Swansea együttesét oktatta másodosztályú leckével igazán elsőosztályú módon. Az első játékrész gól nélkül zárult, a másodikban azonabn kinyílt a hazai gólzsák, melyre válasz csak az utolsó pillanatban volt, így könnyedén jutott a legjobb tizenhat közé a Birmingham. A "Szarkák" kapott gól nélkül hoztál le a Leeds elleni meccset, míg a Stoke ugyan ilyen arányú győzelmet aratott a harmadik ligás Tranmere otthonában. A végjáték izgalmasra sikeredett, megvolt a hazaiak előtt a sansz, azonban gólt nem szereztek, nem úgy mint Crouch a vendégek csatára, aki a hosszabbítás végén rezgette meg a hálót.

Ahogyan megszokhattuk Wenger a Ligakupában a fiataloknak szavaz bizalmat, így volt ez most is. A mérkőzést Gera Zoltán csapata mentette hosszabbításra, melyben nem tudtak dönteni a felek, így következhetett a büntetőpárbaj, melyet a londoniak bírtak jobban. Apropó, a meccsen játszott az önmagát csodacsatárnak aposztrofáló Bendtner, de nem értjük, hol maradtak a csodagólok...

Birmingham (II.) - Swansea 3-1 (0-0)
G: Burn (57.), Green (61.), Adeyemi (81.) ill. Wilfried (90+5.)

Newcastle - Leeds (II.) 2-0 (1-0)
G: Cisse (31.), Gouffran (67.) ill. -


Tranmere (III.) - Stoke 0-2 (0-1)

G: - ill. Ireland (25.), Crouch (90+4.)

West Brom - Arsenal 1-1 (0-0) - büntetőkkel 3-4
G: Berahino (71.) ill. Eisfeld (61.)

Korábbi eredmények:
Southampton – Bristol City (III.) 2-0
Aston Villa – Tottenham 0-4
Hull City – Huddersfield (II.) 1-0
Leichester (II.) – Derby (II.) 2-1
Manchester City – Wigan (II.) 5-0
Burnley (II.) – Nottingham (II.) 2-1
Sunderland – Peterborough (III.) 2-0
Swindon (III.) – Chelsea 0-2
Watford (II.) – Norwich 2-3 - hosszabbítás után
West Ham – Cardiff  3-2
Fulham – Everton 2-1

A nyolcaddöntő mezőnye:
Southampton, Tottenham, Hull City, Leichester City (II.), Manchester City, Burnley (II.), Sunderland, Chelsea, Norwich City, West Ham United, Fulham, , Birmingham City, Newcastle United, Stoke City, Manchester United, Arsenal

Őszi Ádám