2013. augusztus 29., csütörtök

Európa Liga: Felemás orosz szereplés a játéknap nyitányán

Két orosz honban megrendezésre kerülő visszavágóval kezdődött az Európa Liga rájátszásának csütörtöki napja. A szereplés felemásra sikeredett, hiszen egyik klubcsapatuk feljutott a főtáblára, míg a másik kudarcot vallott és búcsúzni kényszerült Európától. 

Rubin Kazan - Molde 3-0 (1-0)
G: Prudnikov (33.), Eremenko (50.), Azmuoun (84.) ill. -
Továbbjutott: a Rubin Kazan kettős győzelemmel 5-0-ás összesítéssel

Már az első meccsen aratott 2-0-ás idegenbéli diadalával jelezte a Rubim, hogy nem szeretnének idén lemaradni Európáról, ezt pedig hazai pályán is gyorsan leszögezték. A mezőnyben egyenrangúnak bizonyultak a felek, azonban sokkal többet és veszélyesebben próbálkozott a Robin, melynek eredménye képen Prudinkov a 33. percben megszerezte a vezetést, ezzel pedig pontot tett a továbbjutás kérdésére. A fordulást követően újabb Kazany gól következett Eremenko vette be a norvég ellenfél kapuját, majd pedig Ryazantsev rontott büntetőt három perccel később. A 84. percben Azmuoun feltette az i-re a pontot, ezzel pedig a Rubin Kazan kiütötte a Molde együttesét a nemzetközi porondról.

Szpartak Moszkva - St. Gallen 2-4 (1-3)
G: Özbiliz (1.), Movsisyan (83.) ill. Karanovic (17., 32.), Rodriguez (36.), Janjatovic (88.)
Továbbjutott: a St. Gallen együttese 5-3-as összesítéssel

A Svájcban elért 1-1-es döntetlent követően hazai pályán szinte kötelező jellegűnek tűnt a Szpartak Moszkva továbbjutása, ám nem így lett. Repülőrajtot vett a moszkvai klub, mely már az első percben megszerezte a vezetést az öltözőben ragadó vendégekkel szemben. Ezt követően megrázták magukat a Gallen játékosai és húsz perc alatt bedarálták vendéglátójukat Karanovic duplájával, illetve Rodriguez találatával. Az érdemi rész ekkor eldőlt, hiszen a továbbjutáshoz három gól kellett volna a Szpartaknak, ez azonban a mutatott játéktól nagyon messze állt. A vége előtt hét perccel sikerült a szépítés, de öt percel később jött a válasz, ezzel pedig idegenben diadalmaskodott a St. Gallen 4-2-re, mellyel borítva a papírformát bejutott a főtáblára.

Ezzel felemás orosz szereplést könyvelhetünk el, a mérleg nyelve pedig késő este billen majd el, mikor is a Kuban Krasnodar a Feyenord vendégeként szerepel majd egy gólos előnnyel.

Őszi Ádám

Bajnokok Ligája: íme a csoportbeosztás! - ismerős párharcokra készülhet a Barca és a Real

Monacóban a Grimaldi Forumban kisorsolták a 2013/2014-es Bajnokok Ligája főtáblájának csoportbeosztását, mely igen pikáns csoportokat és párharcokat szült.  

Az idei esztendő fináléjának a nagykövete nem más, mint a portugál legenda Lius Figo. Ez nem csoda, hiszen a döntőnek, majd a lisszaboni Estádio da Luz ad otthont. A sorsolás ezúttal sem telhetett volna el Gianni Infantino az UEFA főtitkára nélkül. Segítője pedig Giorgio Marcetti volt.

Magyar szempontból mondhatni kedvező sorsolást kapott a Schalke együttese, mely jó eséllyel pályázhat a Chelsea mögött a csoport második helyére. Szalai Ádám a válogatott meccset követően ismét Romániába látogathat majd, hiszen egy csoportba kerültek a Steaua együttesével. Megyeri Balázs csapata az Olympiakosz egy rendkívül kiegyenlített csoportba került, ahol a legerősebbnek a PSG tűnik.

Igen ismerős párharcokat vívhat majd a Barcelona és a Real Madrid együttese egyaránt, míg az F jelű kvartettben óriási küzdelemre számíthatunk. A Manchester City a Bayern München csoportjában harcolhatja ki a továbbjutást, idén talán sikerül, ezúttal a Plzen ás a CSZKA csapatát kellene minimum maguk mögött tudni. Az 'A' csoportról se feledkezzünk meg, ahol a Shatar bejelentkezne a csoportelsősségért, de ehhez lesz pár keresetlen szava a United és a Sociedad együttesének egyaránt.

1. kalap: Bayern München, Barcelona, Chelsea, Real Madrid, Manchester United, Arsenal, Porto, Benfica

2. kalap: Atlético Madrid, Sahtar Doneck, Milan, Schalke, Marseille, CSZKA Moszkva, PSG, Juventus

3. kalap: Zenit, Manchester City, Ajax, Borussia Dortmund, Basel, Olympiakosz, Galatasaray, Bayer Leverkusen

4. kalap: Köbenhavn, Napoli, Anderlecht, Celtic, Steaua Bucuresti, Viktoria Plzen, Real Sociedad, Austria Wien

Íme a Bajnokok Ligája 2013/2014-es szezonjának csoportbeosztása:

A csoport: Manchester United, Sahtar Doneck, Bayer Leverkusen, Real Sociedad
B csoport: Real Madrid, Juventus, Galatasaray, Köbenhavn
C csoport: Benfica, PSG, Olympiakosz, Anderlecht
D csoport: Bayern München, CSZKA Moszkva, Manchester City, Viktoria Plzen

E csoport: Chelsea, Schalke, Basel, Steaua Bucuresti
F csoport: Arsenal, Marseille, Dortmund, Napoli
G csoport: Porto, Atlético Madrid, Zenit, Austria Wien
H csoport: Barcelona, AC Milan, Ajax, Celtic

Őszi Ádám

A FociClub.hu szerkesztősége is sorsolt! - Íme a BL csoportbeosztása

Elkészült a Bajnokok Ligája 2013/2014-es idényének csoportbeosztása. Ez persze nem az igazi beosztás, csupán tartottunk egy házi sorsolást, hiszen kíváncsiak voltunk mi jön ki ha mi sorsoljuk össze a kalapokat, csapatokat. 

Nos, az eredmény lentebb látható, nálunk az E jelű kvartett lett idén a halálcsoport, mely nehezebbre nem is sikerülhetett volna. Szemezgessetek, csipegessetek, aztán este meglátjuk a valódi sorsoláson mi lesz. Kíváncsiak vagyunk, hogy lesz-e esetleg valami egyezés a két sorsolásban. 

A rendes sorsolás 17:45-kor lesz, és az Eurosport élőben közvetíti az eseményt!

A csoport: Real Madrid, Juventus, Basel, Austria Wien
B csoport: Chelsea, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Steaua Bucuresti 
C csoport: Bayern München, Sahtar Doneck, Zenit, Celtic
D csoport: Porto, Schalke, Manchester City, Köbenhavn

E csoport: Arsenal, AC Milan, Dortmund, Real Sociedad
F csoport: Benfica, PSG, Olympiakosz, Viktoria Plzen
G csoport: Manchester United, CSZKA Moszkva, Ajax, Napoli
H csoport: Barcelona, Marseille, Galatasaray, Anderlecht

Őszi Ádám

Tottenham: válogatott védő érkezett 10 millió euróért - hivatalos

A Bajnokok Ligája főtáblájára jutó román bajnok Steaua Bucuresti elengedte egyik legnagyobb gyöngyszemét, és egyben a védelem tengelyét. A Spurs megfizette az árát. 

Vlad Chiriches neve igen ismerősen csenghet számunkra, ugyanis a román válogatott védelmének oszlopáról beszélünk, és bizony nemzeti csapatunk támadóinak nem egyszer gyűlt meg a baja a 23 esztendős középső védővel. A Tottenham vezetőségének igen csak megtetszett a fiatal román játéka, így megtette ajánlatát, melyre a Steaua rábólintottak. A 8 millió euróra taksált Vlad 10 milliót ért meg a Tottenham csapatának, melyet  új szerződése szerint 2018. nyaráig erősít majd Chiriches.

Ami Vlad eddigi karrierjét illeti, karrierjét az Ardealul Cluj csapatában kezdte, majd pedig lecsapott rá a Benfica. A felnőtt csapathoz nem került fel, és hazaszerződött. Első felnőtt profi klubja az International volt, melyben kettő szezont húzott le, s továbbállt a Pandurii csapatához. A Steaua 2012-ben szerződtette és azóta a csapat gyöngyszemévé vált egészen mostanáig. A román nemzeti csapatban eddig 20 alkalommal szerepelt, és minden bizonnyal ott lesz a magyarok elleni selejtezőmeccsen.

Őszi Ádám

Angol Ligakupa: Sikeres hadjáraton a PL csapatok

Szerda este 20:45-kor folytatódott az Angol Ligakupa második fordulója. A szigetországban hét találkozót rendeztek és az Everton kivételével minden elsőosztályú csapat megúszta a túlórát és továbblépett. 

A keddi játéknappal ellentétben szerdán kevésbé ficánkoltak az alacsonyabb osztályú együttesek. A Cardiff, Aston Villa, Newcastle United trió kapott gól nélkül hozta le meccsét, míg a Stoke azért engedett egyet ellenfelének. Így tett az Everon is, mely ráfázott, hiszen ez túlórát jelentett a számukra. A megmentő a hosszabbításban Fellaini volt, aki a 115. percben tett arról, hogy ne a büntetők döntsenek. A PL feljutásra pályázó Nottingham a Milwall együttesét győzte le szintén túlórában, míg a feljutásról tavaly az utolsó pillanatban lecsúszó Watford könnyedén hozta meccsét.

Angol Ligakupa; 2. forduló
Accrington – Cardiff 0-2
Aston Villa – Rotherham 3-0
Everton – Stevenage 2-1 - hosszabbítást követően
Morecambe – Newcastle 0-2
Nottingham – Milwall 2-1 - hosszabbítást követően
Stoke – Walsall 3-1
Watford – Bournemouth 2-0

Őszi Ádám

Bajnokok Ligája: íme a 32-es mezőny és a kalapok! - este sorsolás

Szerda késő este véglegessé vált a Bajnokok Ligája főtáblájának mezőnye, így most mindenki arra vár, milyen csoportbeosztást kap kedvenc csapata.  

Emlékezhetünk, tavaly a Real Madrid, Manchester City, Dortmund, Ajax trióra és most is bátran állíthatjuk a négy kalapra tekintve, hogy bizony könnyen előfordulhat egy hasonló csoport idén is. 

Az első kalapban csupa nagy nevek találhatóak, talán a két portugál csapat a Porto és a Benfica lóg ki, ám annak ismeretében, milyen eredményeket értek el az utóbbi években panaszra nem lehet ok. Természetesen mindenki szívesebben látja majd őket a csoportjában, mint a címvédő Bayernt, vagy az angol és spanyol gigászokat.

A második kalapban is elég díszes társaság gyűlt össze, hiszen itt található a BL álmokat szövő PSG, az AC Milan és nem utolsó sorban a Bayern Münchent elkerülni igyekvő Juventus. Az ukrán fekete lovat a Shakhtar Donetsk együttesét a Chelsea mindenképpen elkerülné, hiszen tavalyról nem éppen szép emlékeket őriz, bár egy méltó visszavágás helyre rakhatná a srácok lelkét. Emellett ott az Atletico és a Szalai Ádámmal felálló Scahle együttese, no meg a Marseille.

A harmadik kalapban a két nagyágyú egyértelműen a Manchester City és a Dortmund és ez garantálja azt, hogy egy halálcsoport biztosan létrejön majd. A színvonal itt már azért alább ereszkedik, ezzel nem megbántva senkit, de a több klub is biztosan okoz majd kellemes meglepetéseket. Kíváncsian várjuk a szárnyaló Zenit idei szereplését, hiszen ők mindig akkora elánnal futnak neki, de a végére kőfalba ütköznek.
Aztán itt van a United réme a Basel, vagy például a Megyeri Balázst éppen megint kispadra küldő görög bajnok Olympiakosz. Emellett kíváncsisággal tölt el mindenkit, hogy vajon a Leverkusen és a Galata milyen teljesítményre lesz majd képes.

A negyedik kalapban is van kitől tartani, hisze a Napoli együttesét inkább elkerülnék a nagyok és utaznának cseh, román, belga, dán vagy osztrák honba. A Real Sorciedad kilenc ezstendőt követően megint főtáblás és kiváló formát mutat, míg a Celtic hatalmas rutinjának köszönhetően mumusnak számít, hiszen bárki legyen az ellenfél egy-egy meglepő siker mindig becsúszik, emlékezzünk például tavaly a Barca verésre.

Ne feledjétek este sorsolás 17:45 Eurosport!

1. kalap: Bayern München, Barcelona, Chelsea, Real Madrid, Manchester United, Arsenal, Porto, Benfica

2. kalap: Atlético Madrid, Sahtar Doneck, Milan, Schalke, Marseille, CSZKA Moszkva, PSG, Juventus

3. kalap: Zenit, Manchester City, Ajax, Borussia Dortmund, Basel, Olympiakosz, Galatasaray, Bayer Leverkusen

4. kalap: Köbenhavn, Napoli, Anderlecht, Celtic, Steaua Bucuresti, Viktoria Plzen, Real Sociedad, Austria Wien

A Bajnokok Ligája nemzetenkénti felosztása::
Anglia: Chelsea, Manchester United, Arsenal, Manchester City
Spanyolország: Barcelona , Real Madrid, Atletico Madrid, Real Sociedad
Németország: Bayern München, Schalke, Dortmund, Bayern Leverkusen
Olaszország: AC Milan, Juventus, Napoli
Portugália: Porto, Benfica
Franciaország: PSG, Marseille
Oroszország: CSZKA Moszkva, Zenit
Ukrajna: Sahtar Doneck
Hollandia: Ajax
Svájc: Basel
Görögország: Olympiakosz
Törökország: Galatasaray
Dánia: Köbenhavn
Belgium: Anderlecht
Skócia: Celtic
Románia: Steaua Bucuresti
Csehország: Viktoria Plzen
Ausztria: Austria Wien

Őszi Ádám