2014. december 1., hétfő

Atletico Madrid: Simeone a távozásról! - jelölt is van...

A klub egykori játékosa Diego Simeone szakemberként visszatérve sikerkorszakot hozott az Atletico Madrid vezetőedzőjeként. A tréner hatalmas népszerűségnek és tiszteletnek örvend, ám a "szerelem" nem lesz örök... 

A 44 esztendős argentin szakember a Telefoot című francia tv-műsorban így nyilatkozott - "Én egy spontán fickó vagyok, és a spontán emberek közismerten türelmetlenek. Nem tudok tíz évnél tovább maradni egy klubnál, türelmetlen ember vagyok." - utalva ezzel a változás szelére!

Apropó, ha már váltás! A sajtó azt is megszimatolta, hogy a Paris Saint-Germain lehet a tréner következő állomása.

Diego Simeone 2011-ben vette át a Matracosokat, azóta pedig öt címet zsebelt be a csapattal:
Európa Liga győzelem (2012)
Európai Szuperkupa-győzelem (2012)
Spanyol Kupa-diadal (2013)
Spanyol bajnok (2014)
Spanyol Szuperkupa (2014)

A csapat kis híján Bajnokok Ligája elsőséget is ünnepelhetett, ám a 2014-es fináléban a Real Madrid jobbnak bizonyult.

Őszi Ádám

Kialakult az MLS-döntő párosítása

Kialakult az észak-amerikai bajnokság (Major League Soccer) 2014-es szezonjának döntő párosítása. A New England Revolution után a Los Angeles Galaxy lett a finálé másik résztvevője. Mindkét elődöntős párharc nüanszokon múlott. 

A párharcok végeztével kiderült, hogy nem lesz ott a döntőben a főcsoportját megnyerő Seattle Sounders mely David Backhem korábbi csapatával szemben maradt alul. Clint Dempsey és Obafemi Martins ezzel idén biztosan nem nyert bajnoki címet, míg a brazil válogatott korábbi ásza Juninho továbbra is reménykedhet, készülhet a döntőre, melyet december 7-én rendeznek. A párharcot egyébként Jouninho gólja döntötte el, a Galaxy idegenben lőtt találattal lépett a fináléba. érdekesség, hogy az MLS szabályrendszerében először alkalmazzák ezt a pontot, szegmenst.

Keleten a főcsoportjában másodikként végző New England Revolutinon a Thierry Henryval felálló New York Red Bullst fogadta a visszavágón. Az első mérkőzést hazai pályán elvesztette a New York-i alakultat, ám kis híján így is sikerült megfordítani a párharcot, melyet végül Davies duplája döntött el.

MLS - nyugati döntő:
Los Angeles Galaxy (II.) - Seattle Sounders (I.) 1-0 (0-0)
G: Sarvas (52.)

Seattle Sounders (I.) - Los Angeles Galaxy (II.) 2-1 (2-0)
G: Evans (26.), Dempsey (32.) ill. Juninho (54.)

Továbbjutott: a Los Angeles Galaxy idegenben lőtt góllal

MLS - keleti döntő:
New York Red Bulls (IV.) - New England Revolution (II.) 1-2 (1-1)
G: Wright-Phillips (27.) ill. Bunbury (17.), Jones (85.)

New England Revolution (II.) - New York Red Bulls (IV.) 2-2 (1-1)
G: Davies (41., 70.) ill. Cahill (26.), Luyindula (52.)

Továbbjutott: a New England Revolution 4:3-as összesítéssel

Őszi Ádám

Örökös kitiltás Messi megdobásáért

Vasárnap este inzultus érte a pályán Lionel Messit, az FC Barcelona argentin klasszisát. Az aranylabdás csillagot egy flakonnal dobták fejbe, az eset nem maradhatott következmények nélkül. A Valencia gyorsan reagált az eseményekre. 

A Valencia CF labdarúgócsapata hivatalos honlapján közleményben tudatta, hogy a felvételek alapján kiszűrték a szurkolót, aki flakonnal fejbe dobta Messit és a zéró tolerancia jegyében megtették a szükséges intézkedéseket, melynek értelmébe a hazai fanatikust örökre kitiltották a  Mestellából!

A mérkőzést az utolsó pillanatban nyerték a katalánok Busquets góljának köszönhetően. A találkozón több érdekes jelenet és bírói döntés is született, ilyen volt Neymar fejelése, a tömegjelenetek és Suarez les címén meg nem adott, a felvételek tanúbizonysága alapján érvényes gólja.

Őszi Ádám