2014. augusztus 24., vasárnap

Angol válogatott középpályással erősíthet a Barca - sajtóhír

Szárnyra kapott egy hír, mely szerint támadó középpályást vehet az FC Barcelona, az átigazolási időszak finisében. Az idei nyár utolsó nagy dobása katalán részről 35 millió euróba fájhat. 

A szóban forgó játékos az Everton ifjú tehetsége Ross Barkley, akinek piaci a német transfermarkt.de legutóbb 15 millió euróra taksált. A feleknek 2018 nyaráig érvényes kontraktusa van, ennek köszönhetően pedig a liverpooli kékek emelhetik a tétet és jó summára tehetnek szert. Úgy hírlik, hogy 35 millió eurós ajánlatra készülnek a katalánok, ezt azonban kezeljük spekulációként.

A 20 esztendős ifjú titán jelenleg harcképtelen, felépülése decemberben várható, így esetleges átigazolása nyomán csakúgy mint Vermaelen, vagy éppen Suarez, egyenlőre játékára nem számíthat Enrique mester. 

Az üzlet azonban komplikált lehet, ugyanis figyelembe kell venni a pénzügyi fair play szabályokat, a katalánoknál pedig lassan rezeg a léc. Könnyen lehet, hogy eladásra lenne szükségük.

Arrow

PL: Újfent beégett a Manchester United, élre állt a Spurs

Kijelenthetjük, a Manchester United bajnoki rajtja jól besült! A Van Gaal álltal trenírozott, a felkészülés során brillírozó csapat ugyanis két forduló után még nyeretlen és újabb blamát mutatott be. Ellenben a Spurs jó rajtot könyvelhetett el, a QPR kiütését követően a tabella élén van a londoni csapat. 

Sunderland - Manchester United 1-1 (1-1)
G: Rodwell (30.) ill. Mata (17.)

A Swansea elleni vereséget követően a Sunderland is nagy falatnak bizonyult. Mata révén még vezetést szerzett a United, ám Rodwell az első fél óra végén egalizálni tudott és mint később kiderült ez egy pontot ért a hazaiak számára. Ezzel két forduló után mindössze egy pontja van a Vörös Ördögöknek, hátrányuk pedig már most öt pontos az élen álló Spurs mögött. Egyenlőre elmarad a várva várt áttörés a United játékában.

Tottenham - QPR 4-0 (3-0)
G: Chadli (12., 37.), Dier (30.), Adebayor (65.) ill. -

Remekül játszott és bedarálta ellenfelét a londoni derbin a Spurs. Az első félidő hajrájára fordulva már 3-0 állt az eredményjelzőn, Shadli kétszer, Dier pedig egyszer vette be Green kapuját. Az i-re a pontot Adebayor tette fel, fölényes győzelmével pedig listavezetővé lépett elő a Tottenham.

Hull City - Stoke City 1-1 (1-0)
G: Jelavic (42.) ill. Shawcross (84.)
Kiállítva: Chester (14.) ill. -

Hamar nagy bajba került a Hull, ugyanis az első negyed óra végén kiszállt a meccsből Chester. A mérkőzés irányítása innentől a Stoke kezébe volt, ám hiábavaló volt a sok helyzet Jelavic az első játékrész végén vezetést szerzett a hazaiak számára. A nyomás góllá érett a végjátékban és  Shawcross révén sikerült az egyenlítés.

Arrow

Francia támadóval erősít a Freiburg - sajtóhír

Elhagyja nevelőegyüttesét a korábbi francia utánpótlás-válogatott támadó Cédric Bakambu és a hírek szerint Németországban, azon belül pedig a Freiburg csapatában folytatja pályafutását. 

A 23 esztendős támadó iránt a Crystal Palace is élénken érdeklődik, ám úgy fest, a német klub lesz a befutó. A felek holnap ülhetnek tárgyalóasztalhoz személyesen és akár meg is születhet a kontraktus, melyet Bakambu aláírása tesz hivatalossá.

A Sochaux saját nevelésű gólfelelőse 107 tétmérkőzésen öltötte magára a klub mezét és 21 gólt jegyzett. A 2013/2014-es szezonban 7 gólig jutott. Piaci értékét a transfermarkt.de 3 millió euróra taksálja, szerződése pedig jövő nyárig érvényes jelenlegi klubjával. A Sochaux tavaly kiesett a francia élvonalból.

Arrow  

Tragédia: A pályán ölték meg a kameruni válogatott támadót

Elhunyt Albert Ebossé Bodjongo az algériai JS Kabylie támadója. A szörnyű tragédia a pályán következett be, a kameruni válogatott labdarúgó egy a szurkolók által bedobott tárgynak vált áldozatául. 

A tavalyi bajnok és az ezüstérmes csatáját hozta a második forduló Algériában, ám a JS Kabylie–USM Alger összecsapása drámába torkollott. A 24 esztendős Ebossét ugyanis fejen találta egy kő, mely olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy az orvosok nem tudták megmenteni a labdarúgó életét. Ebossé a 2013-2014-es szezonban gólkirálya lett az algériai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságnak.

"A belügyminisztérium nevében Tajeb Belaiz miniszter jelezte, vizsgálatot indítanak Albert Ebossé halálának ügyében. A JSK játékosát az USM Alger elleni mérkőzés után találta el egy bedobott tárgy, halálos sérülést okozva. Ez a borzalmas hír gyászba borítja nemzetünket és Kamerunt." - adta ki közleményét a válogatott támadó klubja. A gyászban pedig osztozik az ellenfél csapata is - "Az USM Alger minden tagja nevében szeretné kifejezni legmélyebb részvétét az elhunytnak és a JS Kabylie-nek. Albert Ebossé – nyugodj békében!"

Arrow