2012. szeptember 15., szombat

Rossz hír az Arsenal szurkolóinak, a Barca újabb három játékost szemelt ki

Barcelonában úgy tűnik bejött az Arsenal volan, hiszen Henry és Fabregast követően nemrégiben Song is a katalánok mezére cserélte az ágyús mezt. Az El Mundo Deportivo értesülései szerint viszont itt még nincsen vége a dolognak, mivel Tito Vilanova kívánságlistáján ott szerepel újabb három Arsenal játékos neve, akikért csupán azért nem jelentkeztek be az átigazolási időszakban, mert sérüléssel bajlódtak. Nézzük ki is a három kiszemelt. 

Abou Diaby az Arsenal 26 esztendős francia válogatott középpályása, aki 2006 óta szerepel a londoni csapatban. A szakemberek a piaci értékét 5 millió euróra taksálják.

A következő kiszemelt a mindössze 20 esztendő angol válogatott Jack Wilshere, aki előtt nagy jövő áll a szakemberek szerint. Nos, ha azt nézzük, hogy a Barca a következő nemzedék csapatát építi, a fiatal játékos remek vásárnak tűnhet, de az ára már  most borsos. A transfermarkt.de becslései alapján 22 millió eurót ér.

A harmadik kiszemelt pedig a belga válogatott oszlopa, az Arsenal középhátvédje Thomas Vermalen. A 26 esztendős védő 2009 óta áll a londoni klub alkalmazásában, piaci értéke pedig 18,5 millió euró.

Nos, nem tűnnek rossz és céltalannak a Barca tervei, januárban töbet fogunk tudni, amíg hivatalos megkeresés nem történik, addig ez csak pletyka.

Szerző: Őszi Ádám

Emlékezzünk Albert Flóriánra, a Császár ma lenne 71 esztendős

Emlékezzünk együtt Albert Flóriánra. A Császár ma lenne 71 esztendős, sajnos már nincsen köztünk. Világéletében a Ferencváros csapatáért élt, a klubhűséget akár róla is mintázhatták volna. Az egyetlen magyar aranylabdás tavaly 2011. október 31-én hagyott itt minket. A gondolatokat pedig egy idézettel zárom. 

“Rendkívül szerény volt, rokonszenves a csapattársak számára is. Tisztelettudó, jó magatartású, jó modorú, intelligens fiatalember volt a magánéletben éppúgy, mint a pályán. Nem rúgott meg ellenfelet. Amellett hihetetlen, bámulatos cselezőkészsége volt, ami kivételes adottság, olyan, amit nem lehet megmagyarázni. Baróti így könnyen és gyorsan megtalálhatta a nagy hármast, Göröcs, Albert, Tichy személyében. A külföld is fölfigyelt erre a csodálatos mozgástechnikára és gólérzékenységre. 67-ben megérdemelten ítélték neki oda az Aranylabdát.”  -  Szepesy György

Szerző: Őszi Ádám

A Barcelona keresztbe húzhatja a Liverpool terveit

A nyári átigazolási időszakban a Liverpool csapata szerette volna megszerezni a Barcelona fiatal tehetségét Cristian Tellót. Igaz, Brendan Rodgers mesternek sok kiszemeltje volt, de szinte példa nélkül mindenkitől kosarat kapott, ha pedig valakivel megegyeztek volna akkor a klubok álltak a transzfer közé, hiszen nem tudtak megegyezni. A tréner a hírek szerint azonban nem mondott le a katalánok fiatal tehetségéről és januárban a notesza első helyén fog szerepeli Tello. Az FC Barcelona viszont akár napokon belül keresztbe húzhatja angol vetélytársának "álmait", ugyanis új szerződést kínál egyik, ha nem a legnagyobb kincsének. A hírek szerint Tello sem áll el az újabb szerződéstől, melyben magasabb kivásárlási ár és fizetés mellet 2015-ig  kötelezné el magát. Ha ez megtörténik, aligha lesz esélye a "vörösöknek", a katalánok ismét idő előtt keresztbe húzhatják számításaikat.  

Szerző: Őszi Ádám

Íme a futballtörténelem egyik legnagyobb tévés bakija

Elképesztő, soha nem látott nagy bakit követett el az ESPN a Grúzia-Spanyolország vb-selejtezőn. A neves amerikai tévétársaság őrületesen nagy hibát vétett, de legalább vicces az eset. Nemes egyszerűséggel azt hitték, hogy nem Grzúzia, hanem Amerika egyik állama Georgia játszik a címvédő spanyol együttessel. Azt persze tudni kell, hogy Grúzia angolul fordítva Georgia, pontosan ahogy a déli államot hívják. A képen láthatjátok, hogy a grúz zászló helyett Georgia állam lobogója látható! Már csak azt magyarázzák el, hogy egy állam mióta játszik vb-selejtezőt...  

Szerző: Őszi Ádám

Ismét összeállhat a Van Persie-Fabregas duó

Szigetországi információk szerint télen akár ismét összeállhat a Van Persie-Fabregas tengely, ezúttal nem az Arsenak, hanem a Manchester United csapatánál. A Vörös Ördögök skót trénere Sir Alex Ferguson ezt a tervet szövögeti. Mint ismeretes Fabregas az utóbbi időben nem túl sok játéklehetőséghez jut a katalán gárdánál, mondhat epizódszerep hárul csupán rá. A manchesteri klub nem megvenni szeretné a világbajnok spanyolt, hanem először csak kölcsönvenné. Kíváncsian várjuk a januári átigazolási időszakot, bár addig még Fabregas akár a Barca kulcsjátékosa is lehet. Korábban volt csapata az Arsenal és az AC Milan is érdeklődött iránta, de ezekből az üzletekből nem lett semmi.  

Nem csupán az ő neve szerepel Ferguson téli listáján, ott van a noteszban Fellani az Everton kiválósága és az Atletico Madridban szereplő Adriano neve is.

Szerző: Őszi Ádám