2013. július 27., szombat

Kőkemény Spurs, mit utasítottak vissza te jó ég!


A hírek szerint a Real Madrid együttese 93,8 millió eurós ajánlatot tett annak érdekében, hogy megszerezze Bale játékjogát, de a Tottenham hajthatatlan. 


Olyan összegekkel dobálóznak, mely teljesen irreális, felteszem magamban a kérdést, hogy megérné-e egyáltalán ez a transzfer? Ennyi pénzből 4-5 minőségi játékost lehet venni, mondhatni csapatot lehet építeni. A Real Madrid azonban minden követ megmozgat és valamiért nagyon de nagyon kell nekik Bale.

Az éremnek azonban két oldala van, a Tottenham birtokolja a walesi játékjogát és bizony az van amit ők mondanak. A 93,8 milliós ajánlatra pedig nemet mondtak, egybehangzóan állítja több sajtóorgánum.

A történetnek viszont itt aligha van vége...

Őszi Ádám

Hármat gurított a Sevilla a Barcának

A cím csalóka lehet, de tényleg ezt történt, a Sevilla 3-1-re diadalmaskodott a Barcelona SC elleni Copa Euroamericana meccsen. Lényeges észrevenni a különbséget, hogy Nem FC, hanem SC, így Ecuador rekordbajnokáról beszélünk, nem pedig a katalán óriásról. 

A találkozó rögtön egy Barca góllal kezdődött, ugyanis a 4. percben Caicedo büntetőből talált a kapuba és úgy tűnt, hogy akár meglepetés is születhet, azonban a spanyol csapat remekül hajrázott és tizenhat perc alatt háromszor helyezte el a labdát vendéglátójának kapujába. a 72. percben indult a henger, ekkor Pareja talált be, őt követte Samperio és Bacca.

Barcelona SC - Sevilla 1-3
Gólszerzők: Caciedo (4.-büntető) ill. Pareja (72.), Samperio (80.), Bacca (87.)

Ezzel pedig az állás a Copa Euroamericana sorozatában 4-1 Európa javára

Millonarios - Porto 0-4
Anzoategui - Porto 2-4
Atletico Nacional - Sevilla 2-1
Barcelona SC - Sevilla 1-3
Universidad Catolica - Sevilla 0-2
Club nacional - Atletico Madrid 2013.08.04
Estudiantes - Atletico Madrid 2013.07.27
Sporting Cristal - Atletico Madrid 2013.08.01

Őszi Ádám

Dzsudzsák nélkül kapott négyet a Dinamo a moszkvai derbin

Dzsudzsák Balázs a lelátóról nézte végig csapata csúfos vereségét a városi rivális Szpartak Moszkvával szemben. Ezzel pedig kijelenthető, hogy a Szpartak repülőrajtot vett és nagyon jó formában van. 

Nem csak Balázs, hanem Kevin Kurányi is a lelátón foglalt helyet, ez azonban nem lehet kifogás, hiszen mindig az a legjobb tizenegy aki éppen a pályán van. A két csapat az előző idényben igen gólgazdag meccseket vívott, előbb a Szpartak nyert 4-0-ra a rivális otthonában, majd ezt a Dinamo a szezon második felében egy ötössel (5-1) felülmúlta. Úgy tűnik, hogy idegenben édes a siker íze, a Szpartak idén is négyet gurított a Dinamo szurkolók "szórakoztatására".

A mérkőzést rendkívül jól kezdték a vendégek, hiszen Jurado már a 7. percben megzörgette a hálót és nem kellett sokat várni a második találatra sem, melyet a 12. percben Yakovlev szállított. A félidő végére igazi kiütésszaga lett a találkozónak, ugyanis előbb a 30. percben Emenike talált a kapuba, majd a 43. percben Jurado foglalta keretbe a félidőt.

A második játékrészben megrázta magát a Dinamo, vagy úgy is mondhatjuk, hogy a biztos vezetés tudatában visszavett a Szpartak. A végére még maradt egy szépítő találat, mely Voronin nevéhez fűződik. A gól büntetőből született a 81. percben.

Ezzel a Dinamo három meccs után a középmezőnyben tanyázik, míg a Szprtak hibátlanul kilenc ponttal magabiztosan vezeti a tabellát.

Dinamo Moszkva - Szpartak Moszkva 1-4 (0-4)
Gólszerzők: Voronin (81.-büntető) ill. Jurado (7., 43.), Ykovlev (12.), Emenike (30.)

A forduló további programja:
júl. 27. 14:30 FK Ural - Volga Nizhniy Novgorod
júl. 27. 18:00 FK Rostov - Tomsk
júl. 28. 11:30 Lokomotiv Moszkva - CSKA Moszkva
júl. 28. 16:30 Sovjetov - Anzhi
júl. 28. 19:00 Terek Grozny - Rubin Kazan
júl. 29. 18:00 FK Krasnodar - Amkar

Őszi Ádám