2015. augusztus 6., csütörtök

Real Madrid játékosé a nyár legbutább nyilatkozata

A spanyol AS az a hírportál, mely magáénak tudhatja a nyár legmeggondolatlanabb, de úgy is fogalmazhatunk, hogy legbutább nyilatkozatát. Van, amikor az őszinteség nem vezet jóra... 

Marco Asensio neve ezidáig nem vált világhírűvé, most azonban még madridista berkeken belül is sokan megorroltak rá. A 19 esztendős ifjú középpályás roppant őszinte és meggondolatlan nyilatkozatot tett, az a bizonyos utolsó mondat nem kellett volna - "Megtisztelő, hogy több klub is érdeklődik irántam, jelenleg azonban kizárólag a Real Madridra koncentrálok. Boldog vagyok itt, és bár ezer szállal kötődök a Mallorcához, itt akarom megkezdeni az új idényt. Tudom, milyen nehéz dolgom lesz, ha el akarok jutni a kezdőcsapatig, hatalmas a konkurencia, de bízok magamban. Ja, és imádom, hogy itt ilyen sok pénzt kapok!" - ezen mondat után az interjút készítő zsurnaliszta már tudhatta, ebből nagyon olvasott anyag lesz...!

Asensino tavaly a téli átigazolási időszakban lett a Real Madrid játékosa, 4 millió eurót kapott érte nevelőegyüttese a Mallorca. Kérőből ezen a nyáron nincsen hiány, a transfermarkt.hu adatai szerint a Hannover, a Middlesbrough és a Southampton is lecsapna az ifjú tehetségre.

Őszi Ádám

MLS: Giovinco és a kanadai táblázat! - játszottunk a számokkal

A szezont megelőzően bombahírként robbant, hogy a Juventus olasz válogatott támadója Sebastian Giovinco az MLS-ben, azon belül pedig Torontóban folytatja pályafutását. Az elvárások természetesen nagyok voltak a 28 esztendős olasz irányába, ám ilyen jó produktumra bizonyára csak páran számítottak. Bemutatjuk a góllövőlista és a kanadai táblázat jelenlegi éllovasát, avagy íme Giovinco eddigi szezonja a számok nyelvén. 

Sebstian Giovinco MLS produktuma:
1. meccs: 1 gólpassz a Vancouver ellen
4. meccs: 1 gól és 1 gólpassz a Chicago ellen
5. meccs: 2 gól a Dallas ellen
6. meccs: 1 gólpassz az Orlando ellen
7. meccs: 1 gól a Philodelphia ellen
9. meccs: 1 gólpassz a New England ellen
10. meccs: 1 gól a Portland ellen
11. meccs: 2 gólpassz a San Jose ellen
12. meccs: 2 gól a DC United ellen
14. meccs: 1 gól és 1 gólpassz a Montreal ellen
17. meccs: 3 gól és 1 gólpassz a New York City ellen
18. meccs: 1 gól és 1 gólpassz a Philodelphia ellen
19. meccs: 1 gól a Columbus ellen
21. meccs: 3 gól az Orlando ellen

Összességében: 21 mérkőzés, 16 gól és 9 gólpassz - 1818 játékperc alatt

Ezen produktummal Giovinco nem csak a góllövőlistát, de az MLS kanadai táblázatát is vezeti igen fölényesen. Nézzük az első öt helyezettet.

Kanadai táblázat:
1. Sebastoian Giovinco (Toronto FC) - 21 meccs, 16 gól 9 gólpassz - 25 pont
2. Kei Kamara (Columbus Crew) - 23 meccs, 15 gól és 4 gólpassz - 19 pont
3. Ethan Finlay (Columbus Crew) - 23 meccs, 7 gól és 11 gólpassz - 18 pont
4. David Villa (New York Cití) - 19 meccs, 13 gól és 4 gólpassz - 17 pont
5. Benny Feilhaber (Sporting Kansas) - 20 meccs, 7 gól és 8 gólpassz - 15 pont

Kiemelendő a kanadai táblázat hatodik helyezettje, a Los Angeles Galaxy veterán klasszisa Robie Keane csupán 14 mérkőzést játszott az idei szezonban, s ez idő alatt szorgoskodott össze 14 pontot, 10 gól és 4 gól komponenseként

Őszi Ádám

BL-selejtező: Íme a rájátszás mezőnye (sorsolás előtt)

Két külön ágon zajlik a Bajnokok Ligája selejtezősorozata. Egyik a bajnoki ág, míg a másik a nem bajnoki ág. A szerdai játéknapot követően kialakult a főtábla előtti utolsó lépcsőfok a rájátszás mezőnye, sajnos a Videoton nélkül. Elkészítették a kiemelést, nézzük mire számíthatunk a pénteki sorsolás előtt!? 

A bajnoki ágon és a nem bajnoki ágon egyaránt tíz csapat maradt versenyben, így nem nehéz kiszámolni, hogy 5-5 párharc és főtáblára jutó csapattal számolhatunk. Vannak meglepetéscsapatok, ilyen például a kazah bajnok Astana, vagy éppen az albán Skenderbeu. A mezőnyhöz ezen szakaszban csatlakozik a nem bajnoki ágon a Manchester United, mely akár az AS Monaco ellenfele is lehet. Pikáns és roppant erős párharc lenne, a felek bizonyára elkerülnék egymást.

Bajnoki ág:
Kiemelt csapatok: Basel, Celtic, APOEL, BATE, Dinamo Zagreb

Nem kiemelt csapatok: Maccabi Tel-Aviv, Partizan Belgrad, Malmü, Skenderbeu, Astana

Nem bajnoki ág
Kiemelt csapatok: Manchester United, Valencia, Bayer Lecerkusen, Shakhtar Donetsk, Sporting

Nem kiemelt csapatok: CSZKA Moszkva, Lazio, Club Burgge, AS Monaco, Rapid Wien

A sorsolást követően, a párharcokból vesztesen kikerülő csapatok számára nem ér véget a nemzetközi kupaporond, az Europa Liga csoportköre várja őket a folytatásra.

Őszi Ádám

MLS: Kiütéses győzelem és változás a góllövőlista élén

Hét közi mérkőzésekkel folytatódott az MLS, a keleti konferenciában hatalmas a pozicionálás. A New York Red Bulls az erőnyerő helyért küzd, a Toronto pedig ebben akadályozná meg őket. Giovinco zsenialitása újfent megcsillant, az olasz támadó immáron éllovas a góllövőlistán, míg az újonc Orlando egyre távolabb sodródik a rájátszástól. 

Montreal Impact - New York Red Bulls 1-1 (1-0)
G: Oduro (42.) ill. Sam (52.)
Kiállítás: Ciman (79.) ill. -

Keleten a New York Red Bullsnak van a legnagyobb esélye jelenleg arra, hogy befogja az éllovas DC Unitedet, azonban botladozással ez nem lesz egyszerű. Minden esetre, konferenciánként az első két helyezett erőnyerő lesz, kimarad a rájátszás első köréből, ezért a pozícióért pedig ádáz harc folyik. A Red Bulls remekül játszott az utóbbi hetekben, a rájátszásra hajtó Montreal otthonában azonban csak egy ikszre futotta. A felek döntetlent játszottak, a kanadai csapatnak pedig minden esélye megvan a rájátszásra, ugyanis meccsszámuk a legkevesebb a konferenciában. Az egymás elleni meccs egy gólváltást hozott, Odura révén még a hazaiak vezettek az első félidő vége előtt, a fordulást követően azonban gyorsan jött a válasz. A végjátékban tíz emberrel kényszerül játszani a Montreal Ciman kiállítása révén, ezt azonban nem tudta meglovagolni a Red Bulls.

Toronto FC - Orlando City 4-1 (1-1)
G:  Giovinco (12.-büntető, 56., 88.), Warner (81.) ill. Boden (17.)

A Toronto FC ott van a New York Red Bulls nyomában, a mérkőzést követően csupán kettő pont van a felek között, s egyaránt 21 meccset játszottak. Az újonc Orlando City a rájátszásért küzd, így azonban nagyon nehéz lesz bekerülni, ezúttal Giovinco vezérletével szaladtak bele egy hathatós pofonba Kakáék. Az olasz válogatott támadó újfent mesterhármast jegyzett, ez pedig azt jelenti, hogy 16 gólos és átvette a góllövőlistán a vezetést a szezon eleje óta vezető Crew csatártól Kamarától. Az első kanadai találatra még tudott reagálni az újonc, az újabb gólokra azonban nem volt ellen recept.

A folytatásban:
aug. 8. 05:00 Portland Timbers - Chicago Fire
aug. 8. 22:00 Toronto FC - Sporting Kansas (Eurosport 2)
aug. 9. 01:30 Orlando City - Philadelphia
aug. 9. 02:00 Montreal Impact - D.C. United
aug. 9. 03:00 Houston Dynamo - San Jose Earthquakes
aug. 9. 03:00 Colorado Rapids - Columbus Crew
aug. 9. 04:00 Vancouver Whitecaps - Real Salt Lake
aug. 9. 22:00 L. A. Galaxy - Seattle Sounders (Eurosport)
aug. 10. 01:00 New York Red Bulls - New York City (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye
1. Giovinco (Toronto FC) – 16 gól
2. Kamara (Columbus Crew) – 15 gól
3.  David Villa (New York City)– 13 gól
4. Larin (Orlando City) – 11 gól
5. Keane (Los Angeles Galaxy) – 10 gól
6. Wondolowski (San Jose Earthquakes), Kaká (Orlando City), Adi (Portland Timbers), Bruin (Houston Dynamo), Larin (Orlando City), Wright-Phillips (New York Red Bulls), Davies (New England Revolution) – 9 gól
12. Castillo (FC Dallas), Rivero (Vancouver Whitecaps), Rolfe (DC United)  – 8 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám