2012. szeptember 7., péntek

Vb-selejtező: Európában 22 mérkőzés az első játéknapon

Ma este megkezdődik a 2014-es Brazíliai Világbajnokság selejtezősorozata, más kontinenseken már javában zajlik a selejtezés, Európában viszont most kezdenek a csapatok. Kilenc csoportban vannak a csapatok, a magyar nemzeti csapat a  H jelű kvartettbe kapott besorolást. A küzdelmek a mai este folyamán 22 mérkőzéssel kezdődnek meg, nézzük  mi szerepel a mai műsoron. 

Pénteki program, Európa:


A csoport:
Wales-Belgium, Cardiff 20:45 óra
Horvátország-Macedónia, Zágráb 20:15 óra
B csoport:
Málta-Örményország, Ta'Qali 20 óra
Bulgária-Olaszország, Szófia 20:45 óra
C csoport:
Németország - Feröer-szigetek, Hannover 20:45 óra
Kazahsztán-Írország, Asztana 18 óra
D csoport:
Észtország-Románia, Tallinn 20 óra
Hollandia-Törökország, Amszterdam 20:30 óra
Andorra-MAGYARORSZÁG, Andorra La Vella 20:30 óra
E csoport:
Albánia-Ciprus, Tirana 20:30 óra
Szlovénia-Svájc, Ljubliana 20:30 óra
Izland-Norvégia, Reykjavik 20:45 óra
F csoport:
Oroszország - Észak-Írország, Moszkva 17 óra
Luxemburg-Portugália, Luxembourg 20:45 óra
Azerbajdzsán-Izrael, Baku 18 óra
G csoport:
Liechtenstein - Bosznia-Hercegovina, Vaduz 19 óra
Lettország-Görögország, Riga 20:30 óra
Litvánia-Szlovákia, Vilnius 21:15 óra
H csoport:
Montenegró-Lengyelország, Podgorica 20:30 óra
Moldova-Anglia, Chisinau 20:45 óra
I csoport:
Grúzia-Fehéroroszország, Tbiliszi 19 óra
Finnország-Franciaország, Helsinki 20:30 óra

Szerző: Őszi Ádám

Este kezdetét veszi a VB selejtezősorozat, nézzük a csoportot és az esélyeket, illetve az esti kezdőcsapatot

Ma este Európában is megkezdődnek a 2014-es Brazíliai világbajnokság selejtezősorozata. Pontosabban 18:00-kor az Oroszország - Észak-Írország mérkőzéssel. A magyar nemzeti válogatott első mérkőzését Andorra csapata ellen vívja, majd pedig jövő kedden fogadjuk a hollandokat, Nézzük kik vannak a csoportban és mire lehet számítani így előzetese.  

Természetesen nagyon szeretnénk, ha a csapat ott lenne a VB-n, de az út nagyon hosszú és nehéznek ígérkezik. Az ellenfelek Hollandia, Törökország, Románia, Észtország és Andorra nemzeti csapata. A csoport toronymagas esélyesei a hollandok, nagy meglepetés lenne, ha nem ők végeznének a kvartett élén. Megjegyzendő  hogy az együttes zsinórban négy vereségen van túl és most el lehet kapni őket hazai pályán ha jól játszunk. Az EB-t követő sokkból és változások végett még nem állt össze a narancssárga egylet.

A csoport második helyére egyértelműen a török csapatot várják a szakemberek, ő maguk pedig a csoportelsősséget tűzték ki célul, mindenkinek nagyon nehéz dolguk lesz ellenük, mind idegenben, mind pedig hazai pályán. Ha nem az első két hely valamelyikén végeznének azt, kudarcként élnék meg.

A magyar csapat, mely már időtlen idők óta nem szerepelt világversenyen ismét nagy reményekkel vág neki a sorozatnak, Szeretnénk az első két hely valamelyikén végezni, de a realitások a harmadik vagy pedig a negyedik helyet tükrözik. Szurkolni fogunk és reméljük végre kijut a csapat egy nagy világversenyre. Ma este Andorra ellen már ki is hirdette a kezdőcsapatot Egervári Sándor. Három támadóval nagyon támadó felfogásban fog rohamozni a nemzeti tizenegy. Íme a kezdő:  Bogdán – Vanczák, Lipták, Juhász, Laczkó – Koman, Korcsmár, Hajnal – Gera, Szalai, Dzsudzsák. Ki kell emelni, hogy még soha nem játszottunk Andorra csapatával, viszont minden arra mutat, hogy akár nagy arányú magyar győzelem is születhet este. A mérkőzés 20:30-kor kezdődik, az m1 adja élőben. 

A Román válogatottal két nagy presztízsmeccset fogunk vívni és sokan úgy vélik a harmadik negyedik helyért fog küzdeni ez a két válogatott, ám csak úgy mint mi a románok sem feltartott kézzel állnak neki, cél az elő két hely. Szeretnének kijutni a világeseményre, csak úgy mint mi.

Észtország másképpen áll, ők gyengébben rangsoroltak, ám bárki ellen tudnak meglepetést okozni, nyomás nem lesz rajtuk, mivel komoly elvárások sincsenek, minél több pontot szereznek annál jobb. Ők legalábbis így vélekednek. Erejüket mutatja, hogy például legutóbb 1-0-ra megverték az EB résztvevő lengyel csapatot, biztosra senki nem mehet ellenük majd.

Az utolsó csoporttag az az Anrorra, mely 53 mérkőzés óta nyeretlen a nemzetközi porondon, tehát nekik már az is nagy dolog lesz ha pontot, vagy pontokat tudnak szerezni egy-egy mérkőzésen. Nagyon reméljük, hogy nem a magyar válogatott lesz az áldozat...

Sok sikert kívánunk este a fiúknak és gól gazdag több gólos sikert! Hajrá Magyarok!!!!

Szerző: Őszi Ádám

Barcelona: Szavazás dönt a Nou Camp sorsáról

Fontos döntést bíz az FC Barcelona a klubtagokra. A Nou Camp jövőjéről kell dönteniük aszerint, hogy maradjon-e így a stadion ahogyan van, felújítsák, bővítsék, tetőt kapjon, vagy pedig teljesen új stadiont építsenek. Nagyon megfontolandó döntés, anyagi szempontból sem mindegy. Toni Frexia szóvivő kijelentette, hogy a "népszavazásról" a szeptemberi közgyűlés alkalmával döntenek majd. A Barca-csúcsra várhatóan szeptember 22-én kerül sor a Granada elleni hazai bajnoki mérkőzés előtti órákban.  

Szerző: Őszi Ádám

Essien címekhez segítené a Királyi Gárdát

Michael Essien az átigazolási piac utolsó napján, annak is az utolsó pillanataiban lett a Real Madrid kölcsönjátékosa erre a szezonra. Korábbi mesterénél Mourinhonál nagy valószínűséggel előnyt élvez majd, így ha formája és egészsége is rendben lesz könnyen elképzelhető egy Essien, Alonso szűrőpáros. A játékos pár nappal ezelőtt nyilatkozott a Real Madrid hivatalos honlapjának - "Remélhetőleg az itt töltött időszakom alatt címekhez tudom segíteni a Real Madridot. Keményen fogok dolgozni, és mindent megteszek annak érdekében, hogy a csapat visszakerüljön a bajnokság élére. A Bajnokok Ligája-csoportunk nehéz, de ezekkel a játékosokkal messzire juthatunk." 

Szerintetek fontos tagja és vezéregyénisége lesz a Real Madridnak az idei szezonban?

Szerző: Őszi Ádám