2014. november 29., szombat

Napi Bombahír: Détári lehet a görög kapitány!

Az nso.hu értesülései szerint Détári Lajos neve is a kalapban van, mint görög szövetségi kapitány. A magyar szakember a hírek szerint nyáron is szem előtt volt, ám akkor Claudio Ranierire esett a választás. Januárban kiderül, ki lesz a magyar válogatott soros ellenfelének új szakevetezője. 

Mint ismeretes Claudio Ranieri hamar megbukott a görög kispadon, miután a csapat utolsó helyen zárta a 2014-es esztendőt selejtezőcsoportjában, a franciaországi kontinensviadal pedig pillanatok alatt távolivá vált. 

A szövetség nagy erőkkel keresi az utódot, a hírek szerint pedig Détári Lajos neve ott van a szűkített három fős listában, ahogyan Giovanni Trapattonié is. Az olasz trénerrel kapcsolatos hír, hogy szívesen látná maga mellett Détárit, mint másodedző, ugyanis a magyar ex-labdarúgó hatalmas tekintélynek örvend Görögországban, illetve az Olympiakos háza táján, nem mellesleg pedig kiválóan beszél mind görögül, mind pedig olaszul.

Nyáron a hírek szerint a görögök csodálkoztak azon, hogy Détárinak hazánkban nincsen állása...

A hírt Fair Play Sport hamburgi menedzseriroda egyik vezetője, Kozák Attila is megerősítette, ő Détári képviselője.

Őszi Ádám

Premier Leagua: Derbi előtt a ManCity, növelheti előnyét a Chelsea - előzetes

Eljött egy újabb hétvége, egy újabb Premier League forduló ideje. Az angol élvonalbeli labdarúgó csapatok a 13. körre kanyarodnak rá, a mérkőzések sora pedig rangadókat, remek derbiket és hatalmas esélyeket tartogatnak. Zárkózhat a Manchester United, avagy a Chelsea tovább növelheti előnyét. Dobogósok derbije a hétvége meccse! 

A szokásoknak megfelelően szombaton kora délutáni mérkőzéssel kezdődik meg a 13. forduló, melynek két főszereplője a West Brom és az Arsenal lesz. Wenger együttese csupán nyolcadik a pontvadászatban, legutóbbi két mérkőzésén kikapott, így van mit javítani. Hét közben a Dortmund legyőzésével hangolt a csapat, ám újabb sérülések sújtják a csapatot, így nem lesz könnyű dolguk. A West Brom sincs jó formában, ahogyan Berahino is elhalkult az utóbbi hetekben.

A folytatásban aztán jön a megszokott négy órai meccsdömping, ezúttal hat találkozóval. Alsóházi, kiesési rangadót játszik a Burnley és az Aston Villa. Az újonc utóbbi két meccsét behúzta, míg az ellenfél a liga egyik legpocsékabb sorozatát produkálta az elmúlt öt fordulóban. Amennyiben győzne a Burnley, először mozdulhatna el a kiesőzónából.

Mint ismeretes Liverpoolban nagy a baj, a csapat hét közben még a Ludogorets ellenében sem tudott nyerni a BL-ben, míg a bajnokságban négy meccse nyeretlen, legutóbbi három meccsén pedig kikapott, eáltal pedig csak az alsóházban kap helyet. Ez a mai mérkőzés Rodgers mester állásáról szól, az ellenfél a Stoke City lesz.

A Swansea, mely meglepően jól szerepel ezúttal a Crystal Palace legjobbjait fogadja walesi földön, míg a sereghajtó QPR a szintén kieső és újonc Leichesterrel vív majd mondhatni hat pontos kiesési meccset. A hétvége egyik nyertese lehet a Manchester United, amennyiben legyőzi otthon a Hull csapatát, ugyanis a dobogós Manchester City és a Southampton egymás ellen játszik, győzelem esetén pedig bármi is legyen a másik meccs eredménye, valakihez közelebb tud lopódzni.

A hatodik helyen álló, ám utóbbi három meccsén nyeretlen maradó West Ham a bombaformában lévő Newcastle Unitedet fogadja, mely négy döntetlen és három vereség után zsinórban öt győzelmet számlál az utóbbi másfél hónapban. 

A játéknapot a listavezető Chelsea vendégjátéka zárja, Mourinho tanítványai a Sunderland otthonába látogatnak. Rájuk is igaz az. ami a Vörös Ördögökre, győzelem esetén valamelyik rivális jobban leszakad, tovább növelhető az amúgy is tetemes előny.

Vasárnapra két mérkőzés marad, két igen jónak ígérkező derbi. A szezon meglepetéscsapata a Southampton fogadja a dobogó harmadik fokán serénykedő, hét közben Agüero triplájával Bayern verő Manchester Cityt, míg a forduló zárómérkőzésére Londonban kerül sor. A Tottenham az Evertont fogadja, két csalódott csapat csatája...

Szombat:
13:45 West Bromwich - Arsenal (Digi Sport 1)
16:00 Burnley - Aston Villa
16:00 Liverpool - Stoke
16:00 Swansea - Crystal Palace
16:00 Queens Park - Leicester
16:00 Manchester United - Hull (Digi Sport 1)
16:00 West Ham United - Newcastle United
18:30 Sunderland AFC - Chelsea (Digi Sport 2)

Vasárnap:
14:30 Southampton - Manchester City (Digi Sport 1)
17:00 Tottenham - Everton (Digi Sport 1)

Őszi Ádám