2013. február 22., péntek

A városi rivális olasz válogatottja kell a zebráknak, azonban a Torino bárhová adná csak nekik nem!

Igazi olasz derbi készülődik a holtszezonban Goal.com szerint, ugyanis a Juventus az örök és ősi városi rivális Torino csapatától venne játékost, azonban utóbbi bárkivel asztalhoz ül tárgyalni csak a zebrákkal nem, a hírek legalábbis erről szólnak. A tét az olasz válogatottba berobbanó és klubjában is remek teljesítményt nyújtó Angelo Ogbonna.  

A 24 esztendős középső védő játéka igen csak megtetszett Conte vezetőedzőnek, így a Juve 14 millió eurós ajánlatot készül tenni a Torinonak, mely azonban hallani sem akar a városi rivális érdeklődéséről. A klub illetékesei úgy fogalmaztak, akad kérő bőven, ha eljön az idő, asztalhoz ülnek a megfelelő kérőkkel.

A játékos piaci ára egyébként óriásit ugrott az utóbbi időben, a német transfermarkt.de 12 millió euróra taksálja az árát, így pedig élő szerződéssel biztosan ne kaparintja meg a Juve, Angelot 14 millióért. 

Személyes adatok
Születési dátum: 1988. május 23. (24 éves)
Születési hely: Cassino, Olaszország
Magasság: 189 cm
Poszt: Balhátvéd

Pályafutása
2006–  Torino
2007–2008 →  Crotone

Válogatottság
2009–2010 Olaszország U21
2011– Olaszország U21

Őszi Ádám

A szurkolók megszavazták ki legyen Mourinho utódja, korábbi Real csillagot akarnak a padra!

Az AS című sportnapilap internetes oldalán tartott egy szavazást, melynek témája az volt, hogy ki váltsa Mourinhot a Real Madrid kispadján. Egyre több hír mutat arra, hogy a Special One felállhat a szezon végén a királyi gárda kispadjáról, így a szavazás igen aktuálisnak mondható. A győztes óriási fölénnyel nyert, szinte tarolt a szurkolók körében, így nem kérdés, a futballszeretők, illetve a madridi szimpatizánsok kit ültetnének a padra. 

A szavazást a korábbi Real játékos, a Swansea jelenlegi trénere Michael Laudrup nyerte elsöprő 73 százalékos többséggel. A dán szakember tehát a 40 ezer szavazóból több mint 29 ezer voksát nyerte el.

A második helyen a Chelsea jelenlegi trénere Rafa Benitez végzett, míg a harmadik az a Carlo Ancelotti lett, akiről a mai napon már olyan hírek keringtek, hogy alá is írt a Realhoz és nyáron érkezik...

Őszi Ádám

Chelsea játékost vehet az Arsenal!

Mint arról ma már egy cikkünkben beszámoltunk, Arsene Wenger komoly erősítésekre kap pénzt a nyáron, így jelentősen megerősödhet az ágyúsok kerete a következő szezonra. Az első számú kiszemelt Götze a Dortmund kiválósága, azonban nem csak ő szerepel a tervek közt, hanem például a Chelsea fiatal angol utánpótlás válogatott  játékosa Nathaniel Chalobah. 

Ez első hallásra nem egy sztár erősítés, azonban a statisztikák és a szakértők nem hazudnak. Az első hallásra furcsa nevű játékos nem éppen angol felmenőkkel rendelkezik. A napvilágot Sierra Leone földjén látta meg, azonban karrierje csupán Angliához köthető. A Chelsea utánpótlásában kezdett el focizni és már 17 esztendősen tavaly bemutatkozott a profik közt a Championsleagueben a Watford színeiben kölcsönben. Azóta stabil embere a csapatnak, 18 esztendősen ez nem semmi teljesítmény, így nem véletlen, hogy az Arsenal felfigyelt rá.

Posztját illetően védekező középpályásról van szó, az angol utánpótlás válogatott ranglétráját pedig már végig járta. Jelenleg az utolsó lépcsőfokon az u21-es csapat tagjának mondhatja magát, említésre méltó szám, hogy például az u17-es csapatban 34 alkalommal lépett pályára.

Azt, hogy az ágyúsok mennyiért és miként szerezhetik meg a jelenleg kölcsönben lévő fiatal tehetség játékjogát nem tudni, a transfermarkt.de oldalán még nincsen becsült piaci ára a fiatal játékosnak.

Őszi Ádám 

A City tárgyalt és 57 milliót ajánlott Neymar játékjogáért! - mégsem Barcelona?

A Goal.com állítja, nem lefutott még a Neymar ügy. A sztori, lassan kezd érdekesből átmenni unalmasba, mindenki azt várja, vajon hova igazol a brazil zseni. Hétről hétre jelennek meg újabb és újabb hírek, nézzük a legújabbat. 

A hírorgánum tudni véli, hogy Ferran Soriano és Txiki Begiristain igazgató tárgyalásokat folytatott nemrégiben. A City próbálta kihasználni az angol-brazil meccset, úgy hírlik, ekkor próbálkoztak be, egy igen szép kis összeggel 57 millió fonttal. Arról azonban semmi hír nincsen, hogy erre mit felelt a játékos, illetve a Santos illetékese.

Nézzük a tényeket: Az utóbbi időben három lehetséges verzió játszik szerepet az utóbbi időben, miszerint a brazil klub továbbra is szeretné megtartani Neymart, illetve a Barcelona és a Manchester City szeretné saját kötelékében tudni a brazilt. Hallani lehetett, arról, hogy a katalánok és a Santos már rég megegyezett, ezt azonban azóta sem cáfolni, sem pedig megerősíteni nem erősítette meg senki. Olyat is lehetett hallani, hogy ha a Cityhez kerül Neymar abból már a Barca is jelentősen profitálhat bizonyos előszerződések miatt.

Hogy mi az igazság? - Az igazság egyenlőre odaát van...

Őszi Ádám

Aláírt a Real Madridhoz Mourinho utódja!? - sajtóhír

A Le Parisien arról számolt be, hogy információi vannak a Real Madrid vezetőedzői posztját illetően. A francia hírportál tudni véli, hogy a szezon végén Jose Mourinho helyét a PSG vezetőedzője Carlo Ancelotti veszi át. Emellett azt is állítják, hogy az egyesség már titokban meg is köttetett, így a Special One is visszatérhet korábbi sikerei helyszínére Angliába. 

A hír, kiemelnénk, hogy csupán egy sajtóhír, így könnyen előfordulhat, hogy erősen hápogós jellege van, azonban akár igaz is lehet a tudott információk tekintetében, nézzük mik ezek.

Carlo Ancelotti: Jelenleg a PSG vezetőedzője és semmi ok nem mutatkozna arra, hogy elhagyja az újgazdag klubot, hiszen vezetik a francia bajnokságot és a BL legjobb nyolc csapata közé is komoly eséllyel pályáznak az odavágót követően, Ez mind rendben van, azonban folyamatosan elégedetlenkedő hangokat hallani a klub háza tájáról és már nem egyszer szivárgott ki olyan hír, mely szerint a tréner nyáron távozhat...

Jose Mourinho: A portugál edzőkiválóság igen érdekes szezont fut, ami a csapat szereplését illeti, a bajnoki cím réges régen elúszott, a csapat teljesítménye rendkívül hullámzó, a BL álmok még élnek, de az "álmok színházában" minden szertefoszolhat a visszavágón. A rossz szereplés mellett folyamatosan hallani lehet arról, hogy mind a klubvezetéssel, mind pedig a  játékosokkal megromlott a viszonya, hallani klikkesedésekről és láthatjuk a büntetéseket is. Valami biztos nincs rendben, gondoljunk CR7, Casillas, vagy éppen most Ramos bűnbakká tevéséről. A klasszis edző többször nyilatkozta idén, hogy egyszer visszatér Angliába, kitudja, nem-e most nyáron jön el ez az idő...

Őszi Ádám

Az Arsenal a Dortmunad ászával erősíthet, a pénz megvan...

Nem úgy muzsikál az Arsenal, ahogyan azt a vezetők, vagy éppen a klub szimpatizánsai elvárnák. Tekintsünk a múltba, vagy csupán az idei szezonra, tény, hogy a Wenger vezette ágyúsok nyolc esztendeje nem nyertek semmit és ez idén is így marad. Változások szelére van szükség, ugyanis eddig Európa elitjéhez tartozott a csapat, még ha nem is nyert semmit, de az idei játék és produkció igencsak a léc, a mérce alá esik. A klub messze földön híres arról, hogy nem megveszi a sztárokat, hanem felneveli őket, azonban tisztán látszik, ez nem egy járható út, főleg úgy, hogy értékeit nem tudja megtartani a csapat. A vezetők úgy döntöttek 80 millió  font áll majd Wenger rendelkezésére a nyáron, hogy megerősítse a csapatot. 

Sokan a Wenger korszak vészharangját kongatják, azonban nincs semmi arra utaló jel, hogy a klubvezetés is kongatná ezt a harangot, külső szemmel a bizalom él. Sok pénz a 80 millió font, bár nézőpont kérdése, hogy mihez, hiszen gondoljunk a PSG, City, Chelsea trió tárcájára, akkor csupán aprópénz. Ha azt nézzük, sem egy Cristiano Ronaldo, sem pedig egy Lionel Messi nem vehető meg ebből a pénzből, azonban sok remek és kiváló játékos igen. Kérdés, miként használja ezt fel Wenger, hány játékosra és jó döntéseket hoz-e?

A sajtóhírek szerint a jelenlegi első számú kiszemelt a Borussia Dortmund egyik ha nem a legnagyobb ékköve Mario Götze. A 20 esztendős német válogatott labdarúgó azonban nagyon jól érzi magát a csapatnál, 2016-ig hosszabbított és leszögezte nem tervez váltani. Ráadásul a transfermarkt.de a piaci értékét 42 millió euróra taksálja, ami több mint az Arsenal edzőjének kezébe bocsájtott összeg fele. Kérdés, ha vajon sikerülne is a transfer megérné?

Erre választ csak a sikeres üzlet és az idő adhat, azonban Götze kérőinek sora nem csupán az Arsenal személyében nyilvánul meg, elég megemlíteni a két spanyol óriást a Real Madridot és a Barcelonát. Mindkét klubbal hírbe hozták már a fiatal németet.

Őszi Ádám