2012. június 27., szerda

Beharangozó: Spanyolország és Portugália feszül egymásnak ma este a döntőbe jutásért

Elérkeztünk a 2012-es ukrán-lengyel közös rendezésű Európa Bajnokság elődöntőihez. A mai napon a portugál és a címvédő spanyol csapat feszül egymásnak, hogy eldöntsék melyikük kerül a kontinensviadal döntőjébe. Egy biztos, hogy ádáz küzdelem várható a felektől, a másik elődöntőt holnap rendezik.

Elődöntő Doneck:
Portugália - Spanyolország 20:45 (m1)

Íme a kezdő csapatok: A portugálok a megszokott felállásban kezdenek, a spanyoloknál, pedig nagy meglepetésre Negredo lesz az egyetlen csatár.

Portugália: Ruí Patrício - Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Fábio Coentrao - Raúl Meireles, Miguel Veloso, Joao Moutinho - Nani, Cristiano Ronaldo - Hugo Almeida

Spanyolország: Casillas - Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba - Xabi Alonso, Busquets - David Silva, Xavi, Iniesta - Negredo.

Múltidéző: A két csapat 1934 óta tíz alkalommal találkozott egymással, és ezeken a mérkőzéseken a mérleg 5 spanyol győzelem 3 döntetlen és 2 portugál siker. A mérleg tehát a spanyolok felé billen. A legutolsó mérkőzésüket 2010-ben játszották és akkor nagy meglepetésre 4-0-ás portugál siker született, ám nem ez a legnagyobb különbség a két válogatott között. Történt ugyanis, hogy 1934-ben a spanyolok 9-0-ra lelépték a portugál csapatot. Ma este kiderül, hogy közelebb lopóznak e a portugálok az örökranglistán, vagy a spanyolok meglépnek esetleg jobban.

Egymás elleni meccsek: PORTUGÁLIA - SPANYOLORSZÁG
17.11.10BARPortugáliaSpanyolország4 : 0
29.06.10VILSpanyolországPortugália1 : 0
20.06.04EURSpanyolországPortugália0 : 1
06.09.03BARPortugáliaSpanyolország0 : 3
13.02.02BARSpanyolországPortugália1 : 1
17.06.84EURPortugáliaSpanyolország1 : 1
09.04.50VILPortugáliaSpanyolország2 : 2
02.04.50VILSpanyolországPortugália5 : 1
18.03.34VILPortugáliaSpanyolország1 : 2
11.03.34VILSpanyolországPortugália9 : 0

Szerző: Őszi Ádám

Elképesztő 54 millió eurós ajánlatot tett egy kínai klub a Real Madrid brazil sztárjáért


Olasz források szerint a kínai bajnokságban szereplő Guangzhou Evergrande csapata szemet vetett a Real Madrid brazil sztárjára. A kiszemelt nem más, mint a mellőzött Kaka, akinek esetleges eligazolása már régóta téma. Ha a Real meg szeretne válni játékosától, akkor ennél jobb ajánlatot nem is kaphatna, a kérdés csak az, hogy Kaka szeretne-e Kínában játszani. A brazil tehetséget a nívós transfermarkt.de csupán 30 millió euróra taksálja, ehhez képest az 54 millió euró rengeteg pénz. A kínai klub tulajdonosa a játékosnak is csillagászati fizetést adna, évente 6 millió eurót kereshetne a brazil.
Kaka


A klub felszálló ágban van, pénzből nincsen hiány. A Guangzhou tavaly szerezte meg fennállása első bajnoki címét és például a csapatban játszik a ex dortmundi Lucas Barrios és a kispadon nem más foglal helyet, mint Marcello Lippi, aki Olaszországot világbajnoki címig vezette. A csapat otthona a  Tianhe stadion, melynek befogadóképessége 60000 néző és remek látkép tárul a meccsre kilátogatók elé.

A kérdés az csupán az, hogy sikerül e meggyőzni a brazilt...

Szerző: Őszi Ádám

A Guangzhou stadionja és csodálatos látképe