2014. február 8., szombat

Nagyszerű forma,ötöt vágott a Valencia

A Barcelona múlt heti legyőzése után újabb skalpot gyűjtött be a Valencia a seregható Real Betis ellenében. A "Denevérek" az első félidő végén elkapták a fonalat és egészen ötig meg sem álltak. 

Valencia - Real Betis 5-0 (2-0)
G: Mathieu (41.), Paco (44., 68.), Feghouli (62.), Vargas (79.) ill. -

Kiegyenlített első félidőnek lehettek szemtanúi azok, akik megnézték a mérkőzést, ám a játékrész vége nagyon nem úgy sikerült, ahogyan azt a vendégek szerették volna. A 41. percben egy szögletet követően Mathieu volt eredményes fejjel, majd három perccel később Paco is bevette a vendégek kapuját, így a félidőre magabiztos előnyt szereztek a hazaiak.

A folytatásban mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, ám gólt csak Pizzi tanítványai tudtak szerezni. A 62. percben Feghouli találat a kapuba, miután meglehetősen nagy helyzetben találta magát védők nélkül, majd hat percre rá egy beadást Paco váltott gólra fejét használva. Az i-re a pontot Vargas, a klub téli szerzeménye tette fel, mikor is a 79. percben a védők közt kilépve ziccerben gyalogolt a kapuig. A Valencia ezzel négy meccse veretlen és nyolcadik, ám a nemzetközi porond nagyon messzinek tűnik. A Betis pedig szépen lassan készülhet a második ligára, hátránya immáron 8 pont a kiesőzóna peremével, a közvetlen riválisok pedig még nem is játszottak.

Espanyol - Granada 1-0 (0-0)
G: Moreno (79.) ill. -
Kiállítva: Alvarez 30.) ill. -

Pénteken játszották a forduló nyitómérkőzését, melyen hiába került a 30. percben Alvarez kiállítása révén az Espanyol, bezsebelte, otthon tartotta a három bajnoki pontot Moreno kései találatának köszönhetően.

Őszi Ádám

Hazard triplája az élre repítette Mourinho csapatát

Kihasználta közvetlen riválisainak botlását a Chelsea, mely könnyedén múlta felül soros ellenfelét a Newcastle csapatát és az élre állt. A mérkőzés legjobbja a klasszikus mesterhármast jegyző Hazard volt. 

Chelsea - Newcastle United 3-0 (2-0)
G: Hazard (28., 34., 63.-büntető) ill. - 

Egyre jobban működik a Mourinho olajozta londoni gépezet, mely ezúttal a "Szarkákat" lopta meg három bajnoki ponttal. A mérkőzésen klasszikus mesterhármast jegyzett Eden Hazard, akii a héten úgy nyilatkozott, szeretné levetkőzni a tehetség titulust. A belga klasszis először a 28. percben volt eredményes miután Ivanovic zseniális labdát tálalt elé. A 34. percben Eto'o volt az előkészítő, Hazard pedig a befejező, ezzel pedig igen megnyugtató előnnyel mehetett szünetre a Special One csapata. A Newcastle nem igazán tudott átütő támadásokat vezetni, ha pedig a gólszerzés küszöbére kerültek, akkor vagy hibáztak, vagy pedig Cech volt a helyén. A 63. percben aztán tizenegyest ítélt a játékvezető, melyet Hazard hanyag mozdulattal juttatott a bal alsó sarokba kialakítva ezzel a végeredményt. Volt egy Premier League debütáns is a meccsen, a télen a Basel együttesétől szerződtetett Salah bő tíz percet kapott, s ez idő alatt két nagy helyzetet kihagyott. Ötöt kapott az Arsenal, ikszelt a City, ezzel pedig Mourinho csapata az élre állt, mi pedig a nyakukba aggatjuk a hét nyertese titulust.

Crystal Palace - West Bromwich Albion 3-1 (2-0)
G: Ince (15.), Ledley (27.), Chamakh (69.-büntető) ill. -Bifouma (46.)

A fordulót megelőzően még kieső helyen serénykedő Palace fogást talált Gera Zoltán csapatán és Ince vezetésével két gólos előnyre tett szert az első fél órában. A magyar középpályás 46 percet kapott, a helyére érkező Bifouma pedig első labdaérintésből gólt lőtt, ám ez csak szépségtapasznak volt jó, ugyanis a 69. minutumban Chamakh büntetőböl megszerezte csapata harmadik gólját, mely győzelmével öt helyet lépett előre és jelenleg 13. a tabellán. A WBA pedig elfoglalta a Palace meccs előtt 18. helyét.

Aston Villa - West Ham United 0-2 (0-0)
G: - ill. -Nolan (46., 49.)

Nem csak a Palace mozdult el a kiesőzónából, hanem a West Ham is, mely Nolan három perc alatt szerzett duplájának köszönhetően idegenben szerzett nagyon fontos bajnoki pontokat. 

Őszi Ádám

QPR: Akár 25 év börtönt is kaphat az egykori Vörös Ördög!

Szándékos és brutális bántalmazással gyanúsítja a manchesteri rendőrség Danny Simpsont a Queens Park Rangers 27 esztendős védőjét. Ha beigazolódik bűnössége, akkor akár 25 esztendő börtönbüntetést is kiróhat rá a bíróság. 

A játékos iPhone-ja a Lola Lo night clubban tűnt el a feltételezések szerint, ahol hirtelen felindulásból egy 34 esztendős férfit súlyosan megsebesített egy a kezébe akadó vasrúddal. A készülékbe épített nyomkövető egy manchesteri címre vezette az egykori Manchester United játékost, ahol az ott élő férfival előbb vitába elegyedett, majd tettlegességig fajultak a dolgok, írja a Daily Mail. Az eset felkeltette a szomszédok és egy a forgalomban álló járőr figyelmét, a szemtanúk beszámolója szerint pedig Simpson bilincsben hagyta el a helyszínt. Természetesen az angol sajtó betámadta a lakókat, akik elmesélték az általuk látott és hallott történéseket. Van aki arról beszélt, hogy mindenütt csak vért látott.

A manchesteri rendőrség közleménye szerint a sértett súlyos sérüléseket szenvedett, mentővel kórházba szállították, mostanra pedig az állapota stabillá vált. - "Egy 27 éves fiatalember ellen folytatunk nyomozást súlyos testi sértés gyanújával, további részletekről nem tudunk beszélni, az ügy még függőben van." -

Ha a vádak helytállónak bizonyulnak, akkor az egykori Newcastle csillag akár 25 esztendő börtönt is kaphat, ám a szóvivő szerint Simpson erőteljesen kitart ártatlansága mellett. Az ügyben természetesen megszólaltatták a QPR kommunikációs igazgatóját Ian Taylort, aki azt mondta, nincsen hozzáfűznivalója az esethez.

A játékosnak nem ez volt az első zűrös ügye!

Őszi Ádám

Gyász: 25 esztendősen elhunyt a Sahtar brazil csatára

Az ukrán bajnokságban szereplő Shakhtar Donetsk hivatalos honlapján jelentette be Maicon Pereira de Oliveira, a csapat 25 esztendős csatárának tragikus halálhírét. 

"Az FC Sahtar sajnálattal közli, hogy 2014. február 8-án Maicon Pereira de Oliveira élete tragikus véget ért. Doneckben hunyt el autóbalesetben."

"Tehetséges, nyitott és barátságos srác volt. Maicon szerette az életet, és tudta, hogyan tegye jóvá. Tragikus, korai és abszurd a halála, egy csodálatos embert veszítettünk el. Maicon csupán 25 éves volt. Ez egy szörnyű gyász mindannyiunk számára. Az FC Sahtar kifejezi részvétét és együttérzését Maicon családja és barátjai felé. Nyugodjék békében." - áll a klub közleményében.

A brazil labdarúgó még 2009-ben szerződött az ukrán csapathoz, melynek színeiben nem sikerült maradandót nyújtania, így többször kölcsönadták.  Szerepelt a Zorya Luhansk együttesénél, jelenleg pedig az Ilichivets Mariupol gárdájában rúgta a bőrt kölcsönben.

A tragédia körülményeiről nincsenek információink, ám talán most nem is ez a lényeges! Nyugodjék Békében! A FociClub.hu szerkesztősége osztozik a családdal a gyászban.

Őszi Ádám

Ötöt kapott a listavezető Arsenal az Anfielden

Hatalmas formát fogott ki a Liverpool, mely húsz percnyi fantasztikus játéknak köszönhetően gyorsan eldöntötte a listavezető Arsenal elleni meccset, mellyel nagy szívességet tett a City-Chelsea duó számára, akik egy-egy győzelemmel előzhetnek a tabellán. Valószínűleg a 25. forduló után ismételten listavezető váltás lesz a Premier Leagueben. 

Liverpool - Arsenal 5-1 (4-0)
G: Skrtel (1., 10.), Sterling (16., 52.), Sturridge (20.) ill. Arteta (69.-büntető)

Nagyon meglepte ellenfelét a hazai együttes, mely Skrtel térdkalácsának köszönhetően már az 55. másodpercben előnyhöz jutott. A gyors gólt követően nem ültek le a hazaiak, sőt, igen csak megnőtt az étvágyuk, ezzel pedig az Arsenal egyszerűen nem tudott mit kezdeni. A 9. percben Flanagan még kihagyta a kihagyhatatlant, vagy fogalmazzunk úgy, hogy Szczesny bravúrosan védett. Egy perccel később azonban már nem állt semmi és senki az újabb pool gól útjába, Gerrard beadását követően Skrtel fejelt a hálóba. Nem tellett el egy perc sem és ismételten közel álltak a gólhoz a hazaiak, Sturridge lövése centikkel kerülte csupán el a bal kapufát. A 14. minutumban aztán jött a mérkőzés egyik, ha nem a legszebb momentuma, egy szöglet utáni kipattanót Suarez kapásból elvállalt 24 méterről, a labda pedig mint amit zsinóron húztak csattant a jobb kapufán. A kipattanóra érkezett Kolo Toure, aki azonban üres kapura tíz méterről mellé gurított. Már ekkor sem szólhatott volna semmit Wenger ha csapata 5-0-ás vesztésre áll. A 16. percben aztán Suarez tálalt Sterling elé, aki megelőzte csapattársát és a kapuba passzolt. Nem volt ideje feleszmélni a vendég csapatnak és már jött is a negyedik gól, ekkor Sturridge ugrott ki a védőfalból Coutinho indítására, majd rúgta a játékszert Szczesny mellett a kapu jobb oldalába. Még csak a 20. percben jártunk és már 4-0 állt az eredményjelzőn.

Ezt követően némileg rendezte sorait az Arsenal, vagy fogalmazzunk úgy, hogy jelentős vezetésének tudatában pár fokozatot visszavettek Rodgers tanítványai. 

A második játékrész ismételten hazai nyomással kezdődött, melynek meg is lett az eredménye, az 52. percben Sterling szerezte a vörösök ötödik találatát, az Arsenal szurkolók pedig kezdtek elsüllyedni szégyenükben. Három perccel később aztán Sterling triplázhatott volna, ám ha kicsivel is de lekésett a labdáról. Egészen a 60. percig ugrunk, ekkor Giroud helyére Podolski érkezett, a francia oscar esélyesen alakította ezen a napon a láthatatlan csatár című szerepet. A 63. percben aztán Suarez volt fókuszban, ám ahogyan az első félidőben úgy most is millimétereken múlott a találat. A 69. percben aztán Gerrard szabálytalankodott büntetőt érően, ez pedig remek szépítési lehetőség volt az Ágyúsok számára. A labda mögé Arteta állt és magabiztosan a kapu közepébe lőtt az elvetődő Mignolet mellett. 

A 73. percben majdnem beköszöntött a második vendég találat is, ám Arteta szabadrúgását Mignolet bravúros mozdulattal tolta szögletre. A 86. percben aztán Sterling triplázhatott volna, azonban a labda és a kapu útjába egy védő lába állt. Hatalmas és erődemonstráló győzelmet aratott a Liverpool, mely ezzel megszilárdította negyedik helyét a tabellán.

Őszi Ádám

LesHeted: Igazi meccsdömping rangadókkal fűszerezve - íme a kínálat

Ha hétvége, akkor meccsdömping, nem lesz ez másként ma sem! Dübörög a La Liga, a Serie A, a Bundesliga és a Premier League egyaránt, a sporttelevíziók pedig megannyi jobbnál jobbnak ígérkező meccset közvetítenek majd. A labdarúgás mellett érdemes odafigyelni a Volbo Kupára is, ahol a tegnap győzelemmel bemutatkozó férfi vizisek az ősi rivális szerbek ellen szálnak medencébe. Kellemes pihenést kívánunk mindenkinek. 

Sport 2
16:00 Spanyol bajnokság, Valencia - Real Betis
18:00 Spanyol másodosztályú bajnokság, Sabadell - Alavés
20:00 Spanyol bajnokság, Real Madrid - Villarreal
22:00 Spanyol bajnokság, Almería - Atlético Madrid

SportKlub
17:45 Olasz bajnokság, Fiorentina - Atalanta
19:55 Olasz bajnokság, Napoli - AC Milan

Eurosport
20:30 Futsal, Európa-bajnokság, döntő, Antwerpen

Eurosport 2
15:30 Német bajnokság, 1. FC Nürnberg - Bayern München
18:30 Német bajnokság, Hamburger SV - Hertha Berlin

Digi Sport 1
13:30 Angol bajnokság, FC Liverpool - Arsenal
15:45 Angol bajnokság, Chelsea - Newcastle United     
18:25 Angol bajnokság, Swansea City - Cardiff City

Digi Sport 2
13:55 Vízilabda Volvo Kupa, USA-Németország
15:40 Vízilabda Volvo Kupa, Magyarország-Szerbia

Premier League: Ismételten komoly veszélyben az Arsenal első helye - előzetes

Eljött egy újabb hétvége, ez pedig magával hordozza az angol labdarúgó bajnokságot (Premier League) és annak küzdelmeit. A szombati és vasárnapi nap folyamán a 25. forduló küzdelmei zajlanak majd. Jó meccseknek ezúttal sem leszünk híján, nézzük is meg mit kínál a világ egyik, ha nem a legjobb ligája. 

A forduló nyitómérkőzése egyben a forduló rangadója lesz, ugyanis az éllovas Arsenal a Liverpool vendégszeretetét élvezheti és bizony ismételten veszélybe kerülhet az első hely. Délután négy órakor aztán jön a szokásos meccszuhatag, ezúttal 12 csapat száll pályára egyszerre. A kiesés elől menekülő West Ham a viszonylagos biztonságban lévő Aston Villa vendége lesz, míg igazi kiesési rangadót vív majd Gera Zoltán csapata a WBA és az újonc Crystal Palace. Komoly meccs vár  Newcastle csapatára, de ez elmondható a Chelsea együtteséről is, a két csapat egymással küzd majd meg Londonban. Kiteszi lábát oroszlánbarlangjából a Manchester City, mely ahhoz a Norwich Cityhez látogat, mely a két csapat első felvonásán az idei bajnokság legnagyobb zakójába szaladt bele, ez a veszélyhelyzet pedig ma is fennáll. 

Négy fordulóval ezelőtt ismételten egy szép sorozatba kezdett a Southamton, mely hazai publikuma előtt vitézkedhet tovább ezúttal a Stoke City ellenében. Az utóbbi hetekben szárnyaló Sunderland a közvetlen tabellaszomszédot fogadja a Hull City személyében, míg a játéknap zárómérkőzésén sor kerül a második walesi derbire, azaz a Swansea és a Cardiff összecsapására, melyet az egész ország vár.

Vasárnapra két mérkőzés marad, előbb egy derbinek lehetünk majd szemtanúi, mikor is az Everton a Tottenham otthonában lép majd pályára, a tét hatalmas lesz, a vesztes jelentős hátrányba kerülhet a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik hellyel szemben. A forduló zárómérkőzését Manchesterben rendezik, ahol a Fulham lesz Moyes csapatának ellenfele. A meccset kötelező United győzelemként lehet aposztrofálni, de láttunk idén már egyet s mást...

Szombat
13:45 Liverpool - Arsenal (Digi Sport 1)
16:00 Aston Villa - West Ham United
16:00 Chelsea - Newcastle United (Digi Sport 1)
16:00 Crystal Palace - West Bromwich
16:00 Norwich City - Manchester City
16:00 Southampton - Stoke City
16:00 Sunderland AFC - Hull City
18:30 Swansea - Cardiff City (Digi Sport 1)

Vasárnap
14:30 Tottenham - Everton (Digi Sport 1)
17:00 Manchester United - Fulham (Digi Sport 1)

Őszi Ádám