2014. december 20., szombat

Premier League: Rangadóra készülnek Liverpoolban - előzetes

Hétvégén megkezdődik az angol élvonalbéli labdarúgó-bajnokság (Premier League) erőltetett menete, az ünnepi meccsdömping. A mezőny ugyanis újév másnapjáig négy fordulót játszik még le. A soron következő a 17. az idei kiírásban. Nézzük milyen mérkőzések várnak az angol foci szerelmeseire. Liverpoolban kiváló meccsre van kilátás... 

A Premier League hagyományainak megfelelően a soron következő bajnoki fordulót egy szombat kora délutáni mérkőzés nyitja meg, melynek főszereplője a jelenlegi második Manchester City és a kiesőzóna elől mindössze egy ponttal álló Crystal Palace. Az utóbbi hetekben a City hengerelt, pontokat sem vesztett, míg a Palace enyhén szólva sem szerepelt jól mérkőzéseit többnyire döntetlenre mentette. Az Etihadban nem sok jó néz ki a londoniaknak, akik továbbra is nélkülözik a góllövőlista éllovasát Agüerot.

Esti mérkőzés szombaton ezúttal nem lesz, a szokásos négy órai meccsdömping ezúttal hat találkozóval jelentkezik egy időben. A zsinórban hat győzelmet begyűjtő és a dobogó harmadik fokára felkapaszkodó Vörös Ördögök a liga legkevesebb lőtt gólját jegyző Aston Villa vendégségébe érkeznek. A Hull City kivételesen pocsék formában van, ennek következtében pedig a csapat visszacsúszott az utolsó előtti helyre, javítani a Swansea ellen lehet, igaz a walesieknek is van mit, hiszen bár jól játszottak az utóbbi hetekben, Bony tolta a szekeret, de az eredmények nem alakultak kedvezően.

Alsóházi rangadó elé néz a West Brom, mely utóbbi két meccsén veretlen maradt, Gera ex-csapata a QPR vendége lesz Londonban. Az utóbbi hetek legnagyobb mélyrepülése egyértelműen a Southampton nevéhez fűződik, a korábban a Chelsea mögött loholó csapat zsinórban öt meccsen maradt nyeretlen, ennek következtében pedig az ötödik pozícióig zuhant. Ezúttal az Everton lesz az ellenfél. Liverpoolban senki nem nyer könnyen, ennek a meccsnek bizony rangadószaga van rendesen.

A Tottenham feljövőben van az utóbbi hetekben, a csapat ott van a rivális Arsenal nyakán, kedvező eredmények alakulása esetén pedig hétvégén akár az előzés is összejöhet. Ehhez a Burnley legjobbjait kéne legyőzni. Nem lesz egyszerű, ugyanis az újonc legutóbbi négy meccséből csupán egyet bukott el. A meccsdömpinget a sereghajtó, zsinórban négy vereséget számláló Leicester londoni vendégjátéka zárja, az újonc a West Ham ellen bizonyíthat. 

Vasárnapra két mérkőzés marad, a hét közben a Ligakupában nagy pofont kapó Newcastle a döntetlen király Sunderland ellenében kell ezúttal helytállni. Este aztán jön a forduló rangadója, a Liverpool és az Arsenal összecsapása, két a várakozásokon alul teljesítő együttes ütközete. Ráadásul a pool edzőjéért is pályára lép, nehezen elképzelhető, hogy egy újabb vereség után Rodgers továbbra is bizalmat kap. A hazaiak olyan mélyen vannak, hogy csupán az alsóházban foglalnak helyet, igaz azt vezetik. Tavaly az Anfielden egy ötöst kapott Wenger csapata, így van miért visszavágni.

A 17. fordulót a listavezető Chelsea vendégjátéka zárja, Mourinho csapata elé a Stoke tornyosul. Meglátjuk, hogy mekkora sikerrel.

Szombat:
13:45 Manchester City - Crystal Palace (Digi Sport 1)
16:00 Aston Villa - Manchester United (Digi Sport 1)
16:00 Hull - Swansea
16:00 Queens Park - West Bromwich
16:00 Southampton - Everton  (Digi Sport 1) - felvételről 18:20
16:00 Tottenham - Burnley
16:00 West Ham United - Leicester

Vasárnap:
14:30 Newcastle United - Sunderland AFC  (Digi Sport 1)
17:00 Liverpool - Arsenal (Digi Sport 1)

Hétfő:
21:00 Stoke - Chelsea (Digi Sport 1)

Őszi Ádám