2013. március 24., vasárnap

A Monaco tulaja 20 millió fontot adna a Newcstle sztárjáért

A Monaco csapata visszatér a francia első osztályba, ez már szinte kijelenthető. Az orosz tulaj Dmitrij Ribolovlev nem sajnálja a pénzt, komoly erősítéseket tervez a nyáron. 

Az élsószámú kiszemelt a Newcastle United francia válogatott kiválósága, Yohan Cabaye. A német transfermarkt.de 16,5 millió euróra becsli a középpályás értékét, a franciák azonban 20 millió fontot is hajlandóak letenni az asztala érte. A 27 esztendős játékos 2011-ben került a szarkákhoz, azóta a csapat vezéregyéniségévé nőtte ki magát.

A pénz nem lehet akadály, kérdés Cabaye miként szeretné karrierjét folytatni...

Őszi Ádám 

Hét játékos is távozhat a Beyernből! - Íme a lista

Közeleg a szezon vége, mely új szelek érkeztét hozza a német rekordbajnok háza tájára. A csapat irányítását a katalán sikeredző Guardiola veszi át, mely változásokkal jár. A passzjáték veszi át a főszerepet és a csapat szerkezete is jelentős átalakuláson megy majd át a hírek szerint. A sajtó tudni véli, hogy akár hét játékos is elhagyhatja a klubot, helyükre természetesen igazolnak majd müncheniek. 

A távozók közt szerepel Arjen Robben és Mario Gomez neve egyaránt, köztudott, hogy egyik játékos sem arról híres, hogy a megkapott labdát tovább adja társainak.

Mario Gomez: A támadó remek statisztikákkal bír, azonban ha belegondolunk nem igazán illik bele a játéka Guardiola eddig mutatott elképzeléseibe. Emellett Neymar és Lewandowski neve is felmerült a klubnál, csakúgy mint Dzeko leigazolásáról is ehetett már hallani. Ha csatárt vesznek, minden bizonnyal Gmez számára nem lesz maradás.

Arjen Robben: Több forrás és a klubhoz közel álló ember nyilatkozata arra utal, hogy a holland szögre akasztja cipőjét a német futball "fővárosában" és más  csapat felé veszi az irányt.

Claudio Pizarro: A 34 esztendős mondhatni már veterán támadó aligha fér bele Pep mester hosszú távú terveibe, a fent említett csatár, csatárok érkezése számára is a váltást hozhatja. Emellett pedig a szerződése is lejár.

Anatolij Timoscsuk: Kész tényként kezelik, hogy távozik a klubtól és 33 esztendősen levezetni készül valamely pénzes arab csapatnál. Szerződése lejár és a klub nem kíván ezen hosszabbítani.

Daniel Van Buyten: A 33 esztendős holland már nem igazán fér be most sem és  szerződése is lejár. a jelenlegi keretben is túl nagy már számára a konkurencia, így távozhat.

Diago Contento: Iránta német és olasz klubok is érdeklődnek és csupán csereként kap lehetőséget, amennyiben pótolni kell Alabát. Egy jó ajánlat esetén könnyen elképzelhető, hogy távozik a 22 esztendős játékos.

Rafinha: Többször panaszkodott már helyzete miatt, Lahm mögött egy biztos pontnak mondható, ha pótolni kell a németet. Jó ajánlat esetén tévozhat.

Mit szóltok a tervezett változtatásokhoz, melyeket a sajtó ilyen-olyan forrásokból szellőztetett meg?

Őszi Ádám