2013. október 22., kedd

Magyar Kupa: Kizúgott a Puskás Akadémia

A labdarúgó Magyar kupa nyolcaddöntőjébe jutásért rendezett forduló nyitómérkőzésén a Puskás Akadémia fogadta a Kecskemét csapatát. 

A találkozó gól nélküli döntetlent hozott, majd a csapatok a hosszabbításban sem tudtak betalálni, bár mindkét fél előtt adódott lehetőség. A mérkőzés összképét tekintve a hazaiaknak volt több helyzete, ám egyik fél sem érdemelte meg igazán a győzelmet. Következhetett tehát a büntetőpárbaj mely mint tudjuk sosem igazságos. A helyszínen mintegy 80 szurkoló izgulhatott, kevesebben tehát mint egy jó falusi megyei meccsen. Az első rontás a hazaiaknál esett a második körben, ekkor Haraszti hagyta ki a büntetőt. Ezt követően mindenki bevágta, kivéve az utolsó Kecskeméti rugót Savic személyében, akinek megremegett a lába. Az ötödik utolsó büntetőhöz Tischler Patrik állt, és hibázott, ezzel pedig a Kecskemét jutott a legjobb 16 csapat közé. Az első OTP Bank Ligás búcsúzó tehát a Puskás Akadémia lett. 

Puskás Akadémia - Kecskeméti TE 0-1 (0-0) -büntetők után 3-4

További meccsek a nyolcaddöntőbe jutásért:

Szerda:
12:30 Kisvárda - Lombard Pápa
12:30 Ajka - Kaposvár

Csütörtök:
12:30 ESMTK - Debreceni VSC
12:30 Szeged 2011 - MTK
12:30 Baja - Újpest
12:30 Biatorbágy - Siófok
12:30 Eger - Nyíregyháza
12:30 Cigánd - Diósgyőr
12:30 Dunaújváros - Paks
12:30 Kemecse - Budapest Honvéd
12:30 Csákvár - Szombathelyi Haladás
17:00 Gyirmót - Győri ETO
18:00 Pécsi MFC - Mezőkövesd
18:00 Békéscsabai Előre SE - Videoton

Őszi Ádám

Rossz hír! - Bogdán Ádámra több hónapos kihagyás vár

Bogdán Ádám a magyar válogatott és az angol másodosztályú Bolton Wanderers első számú hálóőre hosszú hetekre a lelátóra kényszerül sérülés miatt.  

A kapuvédő egyik közösségi oldalán tette közzé a hírt a keddi nap folyamán, mely szerint a hétfői edzésen térdsérülést szenvedett. A részletes orvosi diagnózis megállapította, hogy Ádám oldalsó térdszalagja részlegesen beszakadt, ez pedig hosszú kihagyást vonz maga mögött. Üröm az ürömben, hogy szerencsére nem lesz szükség műtéti beavatkozásra, a pihenés és regenerálódás azonban így is 6-10 hetet vesz majd igénybe.

A hír mondani sem kell, hogy futótűzként terjedt el a Bolton szurkolók között, akik fejüket fogták, hiszen tudták egyből, hogy csapatuk egyik legjobbját vesztette el. A 24 csapatos másodosztályú bajnokságban a Bolton jelenleg a 21. helyen áll, esélyeit ez a sérülés pedig nem növelte...

Ezúton kívánunk Ádám számára mielőbbi gyógyulást és visszatérést.

Őszi Ádám 

Sahin kis híján Ágyús lett!

Este a Bajnokok Ligája egyik ha nem a legnagyobb érdeklődéssel várt párharca lesz a Dortmund vendégjátéka az Arsenal otthonában. A vendégeknél nagy valószínűséggel a kezdőben kap helyet Nuri Sahin, aki elmondta, nem sokon múlt, hogy ma ne fordítva történjen meg mindez. 

A török válogatott középpályás a következő képen nyilatkozott a sajtó munkatársainak - "Karrierem során háromszor is majdnem az Arsenalhoz kerültem, 2012-ben pedig nagyon közel álltam hozzá. Soha nem lett semmi a dologból, de ez normális a futballban."

Nyilvánvaló, tehát, hogy Sahin több ízben is elnyerte Wenger mester szimpátiáját, azonban vélhetően a pénz, illetve a Real Madrid belepiszkított az üzletbe, mindig volt egy tényező, mely zavarónak bizonyult.

Sahin jelenleg is a Real Madrid játékosa, ahol Mourinho irányítása alatt nem tudta beváltatni a hozzá fűzött reményeket, így ha csak kölcsönbe is de visszaadták őt korábbi sikereinek színhelyére. Jövője a mai napig bizonytalan, kölcsönszerződése a szezon végéig tart.

A bizonyítási vágy tehát akár extra is lehet a törökben, aki az idei szezonban 9 bajnokin és 2 Bajnokok Ligája meccsen egy gólpasszt és persze remek mezőnymunkát tud felmutatni.

Őszi Ádám

Hernanes kérvényezi eladását! - két angol és egy spanyol gigász a kérők sorában

Igen, jól olvasták a címet, a Lazio 28 esztendős brazil válogatott támadó középpályása kérvényezi klubjánál, hogy januárban a téli átigazolási időszakban adjanak túl rajta.  A hírt a Gazzetta dello Sport sorai között fürkészve találtuk. 

Hernanes alapembere a romai csapatnak, és jól megy neki a játék, igaz, a csapat bukdácsol és így igen csak messze van a nemzetközi porondtól, főleg a Bajnokok Ligája indulástól, ami egy labdarúgó legfőbb vágya. A korábbi Sao Paulo csillag azonban jó teljesítménye miatt igen csak borsos piaci árral bír, a transfermarkt.de becslései szerint játékjoga 25 millió eurót ér, a fővárosi klub pedig nem adná alább az árat.

Mint ahogyan ez ilyenkor lenni szokott, a sajtóban egyből megjelennek a lehetséges kérők, érdeklődök, az olasz sportportál tudni véli, hogy két londoni klub a Tottenham és az Arsenal is szimatolt már Hernanes után, míg spanyol honból az Atletico Madrid környékezhet a téli átigazolási időszakban.

A transzefer oka az is lehet, hogy Hernanes szeretne ott lenni a hazai rendezésű vb-n, ehhez pedig úgy érzi nagyobb csapathoz kell szerződni, oda ahol esetleg jobban szem előtt van és a társak segítségével többet ki tud hozni saját tudásából.

Őszi Ádám

LesHeted: BL derbik, u17-es világbajnokság - ezt nézheted ma TV-ben

Ma igazán kijut a jóból a futball szerelmesei számára, ugyanis a Bajnokok Ligája derbik előtt a jövő nagy reménységeit is megtekinthetik az Egyesült Arab Emirátusokban zajló u17-es világbajnokság keretében.  

A futballdömping három órakor kezdődik, ekkor harsannak fel először a bírói sípok, az Eurosport és az Eurosport 2 két u17-es világbajnoki csoportmeccsel jelentkezik, melyet újabb két összecsapás követ majd este hat órakor. A játéknap egyik legpikánsabb meccsének a Svédország-Nigéria találkozó ígérkezik, mindkét csapat nagyon fölényesen kezdte a világversenyt.

Ahogyan vége a fent említett meccseknek, már lehet is cserélni a sört a hűtőben, nem sok idő lesz berendezkedni az esti Bajnokok Ligája meccsekre, ahol nagyjából azt sem tudja az ember mit nézzen, olyan jó és nívós mérkőzések kerülnek majd a képernyőre.

14:45 Mexió - Irak (Eurosport)
14:45 Kanada -  Irán (Eurosport 2)
17:45 Argentína - Ausztria (Eurosport)
17:45 Svédország - Nigéria (Eurosport 2)
20:45 Schalke 04 - Chelsea (DigiSport 1)
20:45 Arsenal - Dortmund (DigiSport 2)
20:45 AC Milan - Barcelona (Sport1)

Őszi Ádám

Bajnokok Ligája: Rangadók estélye a keddi játéknapon - előzetes

Kedd este folytatódnak a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei. A 3. forduló nyitónapja igazi rangadókat tartogat a futball fanatikusainak számára. Az ember döntse el, melyik meccset nézi meg a televízióban, mikor egyik találkozó jobbnak ígérkezik mint a másik. 

E csoport:
20:45 Schalke 04 - Chelsea (DigiSport 1)
20:45 Steaua Bukarest - Basel

Igazi csoportrangadót rendeznek ma este Gelsenkirchenben, melynek reméljük magyar szereplője, netán hőse is lehet Szalai Ádám személyében. Az eddig hibátlan, sőt még gólt sem kapó Schalke ugyanis a Chelsea együttesét fogadja. A mérkőzés sorsdöntő kimenetelű is lehet, ugyanis egy esetleges hazai győzelem nehéz helyzetbe hozhatja a londoniakat, míg vendég győzelem esetén a csoport nagyon izgalmassá és szorossá válhat. A találkozó esélyese Mourinho legénysége, de a futball útja mindig is kifürkészhetetlen, ezért is szép ez a sportág. A csoport másik meccsén a Basel Romániába utazik, ahol az eddig pont és rúgott gól nélkül álló Steaua lesz az ellenfél. Egy esetleges svájci siker romokba döntheti a hazai álmokat, azonban nem lesz az olyan könnyű mérkőzés, ahogyan azt a tabella mutatja.

F csoport:
20:45 Arsenal - Dortmund (DigiSport 2)
20:45 Marseille - Napoli

A halálcsoportnak aposztrofált 'F' jelű négyesben ezúttal sem maradunk csúcsderbi nélkül, a játéknap egyik ha nem a legjobban várt meccse ugyanis a Dortmund vendégjátéka lesz az Arsenal otthonában. Két igazi nyílt sisakos futballt játszó csapat csatája lesz ez, mely előzetesen akár gólesőt is ígérhet. Wenger tanítványai azonban két győzelmüknek köszönhetően előnyt élveznek a Napoli és a Borussia ellenében, azonban hátradőlni ebben a csoportban vétek lenne. Sok fórumot nézegettünk és bizony sokan jobban várják ezt a mérkőzést, mint a Barcelona vendégjátékát Milánóban. Kíváncsian várjuk, hogy a hétvégén Isteni trióként aposztrofált Özil, Ramsey, Giroud hármas a németek nótáját is elhúzza-e? A csoport másik meccsén a Napoli számára egy kötelező győzelem vár francia földön, már amennyiben életben szeretnék tartani továbbjutási esélyeiket és nem leszakadni a többiektől. Egyúttal azonban a Marseille számára is nagyon fontos meccs lesz ez, ha nem a csoport utolsó helyére vágynak.

G csoport:
20:45 Austria Wien - Atletico Madrid
20:45 Porto - Zenit

A szezont megelőzően Falcao távozása után senki nem gondolta volna, hogy a madridiak ilyen remek szezonrajtot vesznek majd és ezzel sok szakember elvárásait áthúzták, hiszen a Porto és a Zenit tűnt sokak szemében favoritnak. (Ezzel persze mi tudnánk vitatkozni) A futballban az erőviszonyok azonban mindig változnak és mint látjuk egy játékos kiválása (Falcao) nem feltétlen jelent visszaesést. Az Atletico ma este Bécsben vendégszerepel, ahol esetleges győzelmével nagyon közel kerülhet a továbbjutáshoz és mondanunk sem kell, hogy a találkozó abszolút favoritjának számítanak. A csoport másik meccse egy hamisítatlan portugál-orosz párharcot hoz, melynek külön pikantériát kölcsönöz Hulk visszatérése. Sokan úgy emlegetik, hogy a brazil mozdulatait a Dragaóban még a közönség is ismeri, erre azonban minden bizonnyal megpróbál cáfolatot adni a Zenit csatára. Mindkét csapat számára fontos a meccs, a Zenit számára olyannyira, hogy egy esetleges vereség már most a kiesés szelét hozná magával.

H csoport:
20:45 AC Milan - Barcelona (Sport1)
20:45 Celtic - Ajax

A másik várva várt meccs az immáron rendszeressé váló hamisítatlan Milan-Barca összecsapás lesz, melyet sokan már unnak, mondván mindig keresztezi egymást az utóbbi időben a két csapat útja. Óriási meccsre és párharcokra lehet számítani a pálya minden szegletében és ne feledjük, a piros-feketék nem egyszer törtek borsot a katalán óriás orra alá. Azonban este kiderül, hogy a milánói védelem mit tud tenni a Neymar-Messi duóval, az argentin ugyanis felépült és a hírek szerinte ott lehet a kezdőben. A csoport másik meccsén a Celtic ragadná meg a kapaszkodás, vagy mondjuk úgy a remény életben tartásának esélyét, ám ehhez lesz pár keresetlen szava a holland bajnoknak.

Őszi Ádám

Serie A: Ez történt a 8. fordulóban - eredmények, tabella, statisztikák

A nyolcadik forduló ismételtem az AS Roma jegyében tellett, a fővárosiak az ősz legnagyobb derbijén a Napoli együttesét hagyták faképnél, míg a közvetlen üldözők közül senki nem tudott nyerni. A mezőny igen csak sűrü, és tele van meglepetésekkel, valami Genoában is megkezdődött. 

Ahogyan azt már említettük az AS Roma megverte 2-0-ra a Napolit, ezzel pedig öt pontnyira leszakította közvetlen riválisát, mely ezzel elszenvedte első vereségét. A "Farkasokról" még annyit, hogy vezérüket vesztették 2-4 hét erejéig Totti személyében, a statisztikáik pedig fantasztikusak nyolc meccsből nyolc diadal, 22 lőtt gól és mindössze egyetlen kapott.

A Juventus előtt a Napoli vereségével ott tátongott a nagy lehetőség az előzésre, azonban Conte csapta nem bírt a Fiorentinával, vagy inkább mondjuk úgy, hogy a mesterhármast jegyző Rossi hagyta faképnél a "Zebrákat", akik hiába vezettek 0-2-re a vége 4-2 lett és bajnoki vereség, mely számukra is az első volt a szezonban. Emellett az Inter sem tudta begyűjteni a három bajnoki pontot, ezúttal a Torino otthonában maradt kettő.

A szezon egyértelmű meglepetéscsapata a Hellas Verona, mely újoncként jelenleg a negyedik és eddig beleköp a nagyok levesébe. A kis csapat egyszerűen hozza a számára nyerhető meccseket. Remek formában van az Atalanta, mely ezúttal a gödörben lévő Lazio ellen szerezte meg harmadik győzelmét zsinórban. Nyert az AC Milan egy bombagóllal, a játék azonban ezúttal is vérszegény volt az Udinese ellenében. A milánóiak ezzel a nyolcadik pozícióban tanyáznak.

Valami beindult Genoában, ugyanis mindkét együttes nyerni tudott. A Genoa a kieső helyen toporgó Chievo ellen diadalmaskodott, míg a Sampdoria első győzelmét a Livorno kárára aratta, ráadásul idegenben. Megszerezte első győzelmét a Sassuolo is, mely a tök utolsó Bologna felett diadalmaskodott. Apropó Bologna, az egyetlen nyeretlen csapat a mezőnyben.

A mezőny jelenlegi két legrosszabb formát mutató csapata a Bologna és a Livorno.

Íme a 8. forduló álomcsapata: Ferison (Catania) - Cacciatore  (Verona), Antei (Sassuolo), Costa (Sampdoria), Lulic (Lazio) - Iturbe (Verona), Pjanic (Roma), Parolo (Parma), Gomez Taleb (Verona) - Palacio (Inter), Rossi (Fiorentina)

A 8. forduló eredményei:
AS Roma - Napoli 2-0
Cagliari - Catania 2-1
AC Milan - Udinese 1-0
Atalanta - Lazio 2-1
Fiorentina - Juventus 4-2
Genoa - Chievo 2-1
Livorno - Sampdoria 1-2
Sassuolo - Bologna 2-1
Verona - Parma 3-2
Torino - Inter 3-3

A bajnokság állása 8 fordulót követően:
1. AS Roma 24 pont, 2. Napoli 19 p. (18-6), 3. Juventus 19 p. (16-10), 4. Verona 16 p., 5. Inter 15 p. (19-9), 6. Fiorentina 15 p. (17-10), 7. Atalanta 12 p., 8. AC Milan 11 p. ... 18. Sassuolo 5 p., 19. Chievo 4 p., 20. Bologna 3 p.

A góllövőlista élmezőnye:
1 G. Rossi (Fiorentina) 8 gól
2. Cerci (Torino) 6 gól
3. Hamsik (Napoli) 5 gól
3. Jorginho (Verona) 5 gól
3. Palacio (Inter) 5 gól

Őszi Ádám