2015. május 31., vasárnap

MLS: Tizenegyre duzzadt a nyeretlenségi széria

Tovább duzzadt az újonc New York City nyeretlenségi szériája az újonc magasan a leggyengébb mutatókkal bír az idei szezonban, míg a Toronto úgy fest rátalált a helyes útra, ahogyan a Whitecaps is nyerni tudott két vereség után. 

Toronto FC - San Jose Earthquakes 3-1 (2-1)
G: Morrow (22.), Creavalle (33.), Moore (81.) ill. Wondolowski (24.-büntető)

Elkapta a fonalat a Toronto, a San Jose sem tudta megállítani a Giovinco vezette kanadai együttest. Az olasz támadó két gólpasszal vette ki a részét csapata sikeréből. Morrow góljára Wondolowski gyorsan válaszolt büntetőből, ám ekkor rezgett utoljára Konopka kapuja. Creavalle révén még az első félidőben megszerezte a vezetést  a hazai csapat, a második játékrészben pedig Moore zárta le a meccset, a 71. percben 3-1-re módosítva az állást. Zsinórban harmadik meccsén maradt nyeretlen a Toronto, míg a San Jose igen csak vergődik.

Vancouver Whitecaps - Real Salt Lake 2-1 (1-1)
G: Koffie (36.), Techera (79.) ill. Morales (45.)

Magára talált a Whitecaps, avagy két vereség után visszatért a győzelem ösvényére a vancouveri együttes, mely hazai pályán győzte le a Real Salt Lake legjobbjait. A vezető találatot a 36. percben Koffie szerezte a hazaiaknak, egy rosszul sikerülő felszabadítást követően 28 méterről akasztott hatalmas gólt Rimando kapujába a ghánai. Bombagólra aztán bombagól lett a válasz, pár másodperccel az első játékrész vége előtt Morales akasztott Ousted kapujába egy hatalmas gólt. A 60. percben aztán Rimando még meccsben tartotta a vendégeket, ahogyan pár perccel később Ousted  is hatalmas védést mutatott be a túlsó kapu előtt. A 79. minutumban aztán kapitulált a vendég védelem, Techera lelpota a védő melléről a labdát, s közelről a kapuba pöckölt. hatalmas védelmi hiba okozta tehát a Salt Lake vereségét, győzelmével a Whitecaps pontszámban beérte a konferencia első Sounderst.

New York City - Houston Dynamo 1-1 (1-1)
G: David Villa (45+1.-büntető) ill. Bruin (16.)

Továbbra is szenved az újonc New York City, mely immáron 11 meccse nyeretlen. Ezúttal a Dynamo csent el pontot, avagy úgy is fogalmazhatunk, hogy David Villa tartott egyet otthon. Bruin révén már az első negyedóra elteltével vezetést szereztek a vendégek, melyre David Villa az első félidő ráadásában büntetőből reagált. A második felvonás nem hozott gólt, ennek a csapatnak nagyon kell az érkező Frank Lampard...!

A hét eddigi eredményei:
Seattle Sounders - Colorado Rapids 1-0 
Portland Timbers - D.C. United 1-0 
L. A. Galaxy - Real Salt Lake 1-0 
Sporting Kansas - FC Dallas 4-0
D.C. United - Philadelphia 2-1
Orlando City - Columbus Crew 2-2
Colorado Rapids - Portland Timbers 1-2
Chicago Fire - Montreal Impact 3-0

A folytatásban:
máj. 31. 23:00  Seattle Sounders - New York Red Bulls (Eurosport)
jún. 1.    01:00 New England - L. A. Galaxy (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew)   10 gól
2. Wondolowski (San Jose Earthquakes)  8 gól
3. Dempsey (Seattle Sounders)  7 gól
4. Martins (Seattle Sounders), Rivero (Vancouver Whitecaps), Branes (Houston Dynamo), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Barnes (Houston Dynamo), Kaká (Orlando City)  6 gól
9. Perez (FC Dallas), Altidore (Toronto FC), Wright-Phillips (New York Red Bulls), Giovinco (Toronto FC), Davies (New England Revolution), Bruin (Houston Dynamo) – 5 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám