2014. április 6., vasárnap

Guardiola: "Ilyen a futball, nem nyerhetsz mindig..."

Két fantasztikus sorozatnak tett pontot a végére az Augsburg a Bayern München szombati legyőzésével. A már két forduló óta bajnok müncheni együttes 53 mérkőzés után kapott ki a Bundesligában, míg 65 találkozó után először maradt szerzett gól nélkül.  

"Azért kaptunk ki, mert az ellenfelünk egy kicsit jobb volt nálunk! Már láthattuk a kupában, hogy milyen jó csapat az Augsburg. Küzdöttünk, és sokat próbálkoztunk. Ilyen a futball, nem nyerhetsz mindig. Előbb vagy utóbb jön egy vereség. Elfogadjuk ezt, és most fel kell készülnünk a Manchester United elleni meccsre, lehetőleg minél hamarabb. A szerdai találkozó egy döntő lesz, élet-halál jellegű." - nyilatkozta a mérkőzés lefújását követően a bajnok Bayern vezetőedzője.

A berlini bajnokavatás óta csupán egye pontot szerzett Pep Guardiola csapata, a Hoffenheim ellenében 3-3-as döntetlent játszottak az Allianz Arénában, majd jött az Augsburg elleni meccs. Halkan tegyük hozzá, hogy kulcsjátékosait pihenteti Guardiola, a Bundesliga meccseken olyan játékosok kerülnek előtérbe, akik eddig kevés lehetőséget kaptak. Ez egy bizonyítási időszak sokak számára.

Őszi Ádám

PSG: A Chelsea két sztárja kell! - 106 milliós ajánlat!?

Jose Mourinho a Chelsea trénere hosszú távra tervez és egy bombaerős csapatot épít, ám lehetnek tényezők, melyek törést okoznak a nagy terv kivitelezésében. A tényező neve Paris Saint-Germain, a klub, melynek semmi nem drága, a csapat, ahol szintén egy nagy volumenű terv kivitelezése folyik. A klub vezetői a londoni kékek két vezéregyéniségét nézték ki Eden Hazard és Oscar személyében. 

A Daily Express és a Daily Mail egyaránt beszámol a hírről, s árakat is említenek. A "kémek" jelentése szerint a világ egyik legdinamikusabban fejlődő játékosáért Hazard-ért 60 millió eurós ajánlatot tehetnek, míg a brazil válogatottban alapembernek számító Oscar 46 millió euró ellenében költözhet Párizsba, amennyiben a nyáron megköttetik a gigantikus üzlet.

A 23 esztendős Eden Hazard számára nem ismeretlen a francia pontvadászat, ugyanis a Lille saját nevelésű játékosa, melynek színeiben 147-szer lépett pályára, ám 2012-ben 32 millió font ellenében Abramovic csapatához szerződött, s azóta klasszis játékossá verbuválódott. Teljesítménye láttán több legendás sporttekintély is arról beszélt, hogy éveken belül aranylabdát nyerhet. Piaci árát a transfermarkt.de 45 millió euróra taksálja.

A 22 esztendős Oscar a Sao Paulo neveltje, majd az Internacional játékosa lett, míg nem 2012-ben ő is a Chelsea csapatát választotta 20-25 millió fontos átigazolási összeggel egybekötve. Teljesítménye önmagáért beszél, öröksége pedig Drogba 11-es meze lett. A transfermarkt.de 34 millió euróra becsli játékjogának árát.

Őszi Ádám

Másodvirágzás: "Világbajnokság? Miért is ne?"

Fantasztikus szezont fut az újonc Hellas Verona csapata és egyben Luca Toni, a már egyszer "eltemetett" korábbi olasz válogatott támadó. Az egykori Bayern klasszis 36 esztendősen versenyben van a gólkirályi címért, egyesek pedig a vb-n való részvételét feszegetik. 

"Világbajnokság? Miért is ne? Végül is ha számításba vannak véve olyan csatárok, akik kevesebb gólt értek el a szezonban, mint én, akkor van értelme arról beszélni, hogy nekem is ott kellene lennem." - mondta a másodvirágzását élő támadó a Sky Sport Italia riporterének

Luca Toni karrierje még tíz esztendeje a Palermo együttesében virágzott fel, majd jó pár szezonon keresztül a Fiorentina és a Bayern München szurkolók harsogták nevét. Ezt követően ingázott, keveset játszott, a tőle megszokott gólok pedig elmaradtak, így az Al Nasr csapata mellett döntött levezetés gyanánt. Az arab kaland nem jött be Toni pedig visszatért korábbi sikereinek helyszínére Firenzébe, ahol 27 mérkőzésen 8-szor volt eredményes. A szezon elején ajánlatot tett érte az újonc Verona, mely meg is szerezte játékjogát, ezzel pedig megindult a másodvirágzás. Senki nem gongolta volna, hogy a veterán támadó, egy acélosnak nem nevezhető csapatban ilyen ütemben termeli majd a gólokat. 

Luca Toni az idei szezonban 28 mérkőzésen lépett pályára, 16 góljával harmadik a góllövőlistán és a statisztikákban 10 gólpassz is fűződik nevéhez. Legutóbb szombat este szerzett győztes gólt, csapata idegenbéli meccsén a Chievo ellenében.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ott lenne-e a helye a végén, tudná-e segíteni a válogatottat karrierjének valószínűleg utolsó nagy világeseményén.

Őszi Ádám