2012. április 28., szombat

Bennmaradást érhet a három pont Kaposváron


Nagy lépesét tett a Kaposvári Rákóczi FC afelé, hogy jövőre is az első osztályban indulhasson. A kiesés ellen küzdő somogyi gárda ugyanis Dunántúli „rangadót” nyert a PMFC csapata ellen.

Öt fordulóval a vége előtt még kiadó az egyik kieső hely, melyet minden csapat szeretne elkerülni.
A legrosszabb helyzetben a 21 pontos Vasas van őt követi a 24 pontos Pápa, majd pedig a Kaposvár, immár 27 bajnoki ponttal. A Pécs elleni 1-0 küzdelmes győzelmet követően Sisa Tibor alakulata így hat pontra került a kiesőzónától és megnyugodhat valamelyest. A hátralévő négy fordulóban találkoznak még a Vasassal, illetve az első bajnoki győzelmet arató Zalaegerszeggel is.


Presztízsét vesztette a rangadó az évek során.

Pár éve még hatalmas derbinek számított a PMFC-Kaposvár mérkőzés, mára már csak egy a sok mérkőzés közül. Ez a párharc megmozgatta Somogy és Baranya sport fanatikusait és mindig rengetek szurkoló kísérte el csapatát idegenbe. Volt rá példa mikor Pécsen téglákkal és üvegekkel dobálták meg a kaposvári szurkolókat és mindig minden meccs kiemelt kockázatú volt, melyre a rendőrség fokozott figyelmet fordított. Igazi rangadók voltak, hiszen a jó szurkolás, hangulat és a balhé mindig jelen volt. Néhány évvel ezelőtt Kaposváron körülbelül 1500 Pécsi szurkoló jelent meg, két szektort zsúfolásig megtöltve,remek hangulatot teremtettek, majd pedig a mérkőzés rendbontásba, vandalizmusba és rendőri beavatkozásba torkollott.

Nos, mára már csak pár tucatnyi szurkoló jellemzi a vendég tábort, illetve ritkán felhangzó halk rigmusok. Sajnos presztízsét vesztette a párharc és ez a magyar futball jellemzője sajnos, számtalan régi rangadó mára már csak egy mérkőzés a sok közül…

Statisztikai forrás: http://www.nemzetisport.hu/

Szerző: Őszi Ádám