2014. december 5., péntek

Mario Götze Manchesterben!? - gigaüzletet sejtet a sajtó

Nemrégiben olvashattak róla, hogy a Manchester United a nyáron újabb gigaköltekezésbe kezdhet, a klub vezetői hatalmas összeget adnak Van Gaal kezébe, hogy megvalósítsa elképzeléseit és a Vörös Ördögöket ismételten a csúcsra repítse. Van Gaal hat kívánsága címen jelent meg nemrégiben egy cikkünk, ám abban nem szerepelt Mario Götze neve. A Daily Star azonban arról ír, hogy a folyósításra kerülő 200 millió font negyede a világbajnok középpályás vételára lehet. 

A Borussia Dortmundot, nevelőklubját megcsaló 22 esztendős világbajnok pazar teljesítményt nyújt Münchenben, Pep Guardiola csapatának egyik gyöngyszeme, kérdés, hogy meddig!? Az angol sajtó ugyanis Götze távozásáról ír, pontosítva arról, hogy Van Gaal a Manchester United trénere szívesen látná csapatában a középpályást, aki az idei szezonban eddig 18 mérkőzésen 10 gólt és 4 gólpasszt jegyez.

Götze 2013 nyarán 34 millió euró ellenében lett a Bayern München játékosa, melynek színeiben ezidáig 63 mérkőzésen lépett pályára, 25 gólja mellett 17 gólpasszt jegyeztek a statisztikusok a neve mellé. A transfermarkt.de 48 millió euróra taksálják piaci árát, a Daily Star pedig arról cikkez, hogy a Vörös Ördögök 50 millió fontot szánnának a transzferre. 

München, vagy Manchester!? Ezt csakis Götze tudhatja, egy azonban biztos klubhűségből egyszer már megbukott a német...

Őszi Ádám

Brazil válogatott középpályást vehet az Inter

Az olasz Gazzetta dello Sport információi szerint Premier Leagueben szereplő brazil válogatott középpályást igazolhat az erősítésre készülő Internazionale a télen. Piero Ausilio és Roberto Mancini is egyet ért a transzferben, így már csak egyezkedni kell a kluboknak, illetve a játékossal. 

A szóban forgó játékos Lucas Leiva a Liverpool védekező középpályása. A 27 esztendős játékos 2007 óta a vörösök játékosa, 253 tétmérkőzés van a háta mögött, ám Rodgers irányítása alatt elvesztette kezdőcsapatban betöltött pozícióját, így könnyen elképzelhető, hogy a télen bekövetkezhet a klubváltás.

Ami az anyagi részleteket illeti, erről nincsen információnk, viszont azt tudjuk, hogy a transfermarkt.de 14 millió euróra taksálja játékjogának árát. Lucas korábban a Gremio játékosa volt hazájában. Irány a San Siro!?  

Őszi Ádám

A Tottenham válogatott védőjét nézte ki az AS Roma

Igen nagy a mozgolódás az AS Roma háza táján, a sajtó napi szinten foglalkozik a téli változásokkal, a csapat megerősítésével. Ezúttal a Tottenham román válogatott védőjét hozták szóba a bajnokaspiráns fővárosi klubbal. 

A talksport.com értesülései szerint a romai klub vezetői egy 8 millió eurós ajánlatot készítenek elő Vlad Chiriches átigazolásáért cserébe. A 25 esztendős korábbi Steaua védő nem számít alapembernek Mauricio Pochettino vezetőedzőnél, így távozása nem elképzelhetetlen egy jutányos ajánlat esetén. A transfermarkt.de 11 millió euróra taksálja a középső védő piaci értékét.

Nem csak a Spurs lehet érdekelt! Az utóbbi időben a Juventus, a Dortmund, a Schalke és a Lazio háza táján is felmerült Chiriches neve, ám ezen klubok érdeklődéséről jelenleg nem hallani.

Chiriches ezidáig 24 alkalommal ölthette magára a román válogatott mezét, ifjúsági karrierje alatt megjárta a Benfica akadémiáját, majd felnőtt profiként a Curtea de Arges, a Panrudii és a Steaua Bukarest játékosa volt hazájában.

Őszi Ádám