2014. március 21., péntek

La Liga: Eljött az El Classico ideje - előzetes

Hétvégén a 29. fordulóval robog tovább a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga), melynek küzdelmeiben elérkezett a várva várt mérkőzés, az El Classico, a két ősi rivális a Real Madrid és a Barcelona párharca. Természetesen nem csak ezen két klub lesz szem előtt, nem haladhatunk el a többi gárda mellett sem, vannak akik a kiesés elkerüléséért, mások pedig a nemzetközi kupaindulásért versengenek. Na meg persze ott van az Atletico, mely harcban van a bajnoki címért. 

A forduló nyitányán péntek este a kiesőzóna előtt ugrándozó Málaga lesz a Celta Vioge ellengele, mely kényelemben érezheti magát a 11. pozícióban. A tavaly még a Bajnokok Ligájában serénykedő Boquerones mindössze három pontnyira van a kiesőzónától.

Péntek
21:00 Celta Vigo - Málaga (Sport 1)

A szombati játéknap nem a gigászokról fog szólni, de lesznek palettán sorsdöntő mérkőzések. A Granada és az Elche, illetve az Espanyol és a Levante találkozása középcsapatok mérkőzését hozza majd, aztán este egy igazi hat pontos kiesési rangadó veszi kezdetét  a jelenleg kieső Valladolid és az utóbbi három meccsét megnyerő, így a "pokolból" kimozduló Rayo között. Késő este a Bilbao és a Getafe összecsapásán más és más célokért küzdő csapatokat tekinthetünk meg, a hazaiak a Bajnokok Ligája indulást jelentő negyedik helyüket szeretnék egyre biztosabbá tenni, míg a Getafe egy helyre és két pontnyira van a kiesőzónától.

Szombat
16:00 Granada - Elche
18:00 Espanyol - Levante
20:00 Valladolid - Rayo Vallecano
22:00 Athletic Bilbao - Getafe  (Sport 2)

Vasárnap délben kezdődik a meccsdömping az utóbbi időben rossz formát mutató, múlt héten Barcelonában hetet kapó Osasuna a bombaformában lévő Sevilla csapatát fogadja. A folytatásban az utolsó szalmaszálakba kapaszkodó Betis a bajnoki címért küzdő Atletico Madridot fogadja, majd remek mérkőzésre mutat kilátást előzetesen a Valencia és a Villareal összecsapása.

Este 21 órakor aztán jöhet a várva várt meccs, egymásnak feszül az FC Barcelona és a Real Madrid a Bernabeu gyepén. Röviden és tömören ennyi, hiszen ezzel a párharccal még hosszasan foglalkozni fogunk.

Vasárnap
12:00 Osasuna - Sevilla
17:00 Betis - Atlético Madrid  (Sport 1)
19:00 Valencia - Villarreal  (Sport 1)
21:00 Real Madrid - Barcelona (Sport 2)

Hétfő késő estére marad a forduló zárómérkőzése, melyen az utolsó előtt és roppant pocské heteket maga mögött tudó Almeria lesz a vendéglátó, a vendég pedig a nemzetközi porondért küzdő Real Sociedad.

Hétfő
22:00 Almería - Real Sociedad

Őszi Ádám

Összeállhat a Falcao-Balotelli csatárduó

Több olasz sportportál és az O Jogo is arról számolt be, hogy az AS Monaco vezetőinek fejében felötlött Mario Balotelli szerződtetésének lehetősége a nyár folyamán. 

Az üzlet közel sem elképzelhetetlen, ugyanis az AC Milan rendkívül rossz szezont fut, a nemzetközi kupaszereplésnek pedig már most lőttek, ami a jövő évet ileti. Az AS Monaco azonban Bajnokok Ligája indulást érő helyen áll a francia pontvadászatban és jövőre szeretne maradandót alkotni a nemzetközi porondon, illetve felvenni a versenyt a Paris Saint-Germain csapatával, mely utcahosszal vezeti jelenleg a Ligue 1 táblázatát.

Balotelli jelenlegi piaci árát 30 millió euróra taksálja a transfermarkt.de, a forrás pedig úgy tudja, egy előnyös ajánlatra könnyen rábólinthatnak a piros-feketék vezetői. Mint tudjuk, a hercegségbelieknél a pénz nem nagy akadály...

Az olasz válogatott támadó emellett pletyka szintjén a Manchester United és az Arsenal berkeiben is felmerült, távozása semmiképpen nem lenne meglepő dolog a nyár folyamán.

Őszi Ádám

Európa Liga: Íme a negyedöntő párosítása

A Bajnokok Ligája után a második számú európai kupasorozatban az Európa Ligában is sorsoltak. Az Európai Labdarúgó-szövetség nyoni központjában a házigazda a már mindenki által megszokott UEFA-főtitkár Gianni Infantino volt. 

A legjobb nyolc közé hat ország együttese jutott, Portugália és Spanyolország delegált két együttest: 
AZ Alkmaar (holland), FC Basel (svájci), Benfica (portugál), Juventus (olasz), Olympique Lyon (francia), Porto (portugál), Sevilla (spanyol), Valencia (spanyol)

A sorsolás nyitott, volt, tehát nem voltak kiemelések, azonos országból érkező csapatok is kaphatták egymást. Ahogyan a Bajnokok Ligájában, itt sem alakítottak ki ágakat, nem lehet készülni a következő ellenfélre, az elődöntők sorsolását majd április 11-én tartják szintén a nyoni központban.

Íme a negyeddöntő párosítása:
AZ Alkmaar - Benfica
Lyon - Juventus
Basel - Valencia
Porto - Sevilla

Az első mérkőzéseket április 3-án, míg a visszavágókat egy héttel később április 10-én rendezik.

Őszi Ádám

Fájdalmas vérveszteség Dortmundban!

Nem kerülik el a sérülések Marcel Schmelzert a Borussia Dortmund német válogatott védőjét, aki újfent harcképtelenné vált és nagyon fontos mérkőzéseket kényszerül kihagyni. 

A 26 esztendős bal oldali védő a hétközi Zenit elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen szenvedett vádlisérülést. Az orvosi vizsgálatokat követően a szakemberek minimum három hetes kihagyást jósolnak, ez pedig így a szezon végén sem a játékosnak, sem pedig csapatának nem jön jól.

A Bundesliga elkövetkezendő három hetében a BVB megmérkőzik a Hannover, a Schalke, a Stuttgart, a Wolfsburg és még a Bayern München együttesével is. Emellett pedig esedékes egy Bajnokok Ligája negyeddöntő a Real Madrid ellenében, melyet szintén ki kell hagynia a védőnek. 

Őszi Ádám

Bajnokok Ligája: Íme a negyeddöntő párosítása

Az Európai Labdarúgó-szövetség nyoni központjában megtartották a 2013–2014-es Bajnokok Ligája negyeddöntőinek sorsolását. A ceremóniát ezúttal is Gianni Infantino UEFA-főtitkár vezette le, míg segítője a lisszaboni finálé nagykövete Luis Figo volt. 

Érdekes helyzet állt elő, ugyanis a nyolcaddöntőben kipotyogtak a csoport másodikok és a nyolc csoportelső lépett tovább a következő körbe és várta a sorsolást: a címvédő Bayern München, a tavalyi döntős Borussia Dortmund, valamint a Real Madrid, az FC Barcelona, az Atlético Madrid, a Chelsea, a Manchester United és a Paris Saint-Germain.

Könnyű párosítás itt már nincsen, a párharcok igazi csemegének ígérkeznek!

Íme a negyeddöntő párosítása:
Barcelona - Atletico Madrid
Real Madrid - Borussia Dortmund
Paris Saint-Germain - Chelsea 
Manchester United - Bayern München

Őszi Ádám

Szerkesztőségi sorsolás! - Íme a Bajnokok Ligája negyeddöntője

Nem bírtunk magunkkal, és úgy gondoltuk, hogy a szabályoknak megfelelően tartunk egy szerkesztőségi Bajnokok Ligája sorsolást, az igazi előtt. A végére annyira belejöttünk, hogy fogtuk magunkat és az Európa Liga csapatokat is összesorsoltuk. Íme a FociClub.hu szerkesztőségi sorsolásának eredménye! Kemény meccsek lennének az biztos! 

Ne feledjétek, ez csak a mi szerkesztőségi sorsolásunk volt, a valódit megtekinthetitek a Sport 1 illetve az Eurosport csatornáján egyaránt 12 órai kezdettel.

Íme a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítása:
Barcelona - Atletico Madrid
Chelsea - Real Madrid
Manchester United - Dortmund 
Bayern München - PSG

Íme az Európa Liga negyeddöntőjének párosítása:
Lyon - Basel
Benfica - AZ Alkmaar
Sevilla - Valencia
Juventus - Porto