2012. augusztus 12., vasárnap

Newcastle: Az Ajax holland válogatott védője érkezik

Brit források arról számoltak be, hogy az Ajax és a Newcastle United megegyezett egymással Vurnon Anita átigazolásában. Ezt a hírt Frank de Boer, az Ajax menedzsere is megerősítette. A szakember úgy nyilatkozott, hogy a hivatalos bejelentésre az elkövetkezendő 24 órában kerülhet sor. Arról, hogy a 23 esztendős balhátvéd, illetve védekező középpályás mennyiért vált klubot és meddig kötelezi el magát nem lehetett hallani. A transfermarkt.de becslései alapján 6 millió eurót ér Anita, élő szerződése miatt ez az összeg magasabb lehet. Anita az Ajax saját nevelésű játékosa, 2005 óta tagja a csapatnak, pályafutása során eddig három alkalommal húzhatta magára a holland válogatott címeres mezét. 

Szerző: Őszi Ádám

Owen klubot keres, a Stoke ajánlata nem megfelelő

Úgy tűnik zátonyra futott a korábbi aranylabdás Michael Owen és a Stoke City tárgyalása. A felek álláspontjai nem közelednek egymáshoz, így pedig nehéz lesz megállapodni. A korábbi angol válogatott csatár az elmúlt négy évet a Manchester United csapatánál töltötte, ám szinte alig kapott játéklehetőséget. Elmondása szerint mindenképpen egy Premier League csapatban képzeli el a jövőjét a támadó, aki nem tud megállapodni a Stoke City vezetőivel, hiszen a szerződésben foglalt feltételek nem megfelelőek számára, ugyanis a sérülékenységére hivatkozva nem fix fizetést adnának neki, hanem teljesítményre kapná a pénzt. Kíváncsian várjuk, hogy dűlőre jutnak-e a felek, vagy esetleg egy másik csapat lesz a befutó. Owen már nem a Vörös Ördögök játékosa, így szabadúszóként ingyen igazolható. 

Szerző: Őszi Ádám 

A Gladbach fiatal gólzsákja lett az év labdarúgója a Bundesligában

Megszavazták az év legjobb játékosát, illetve legjobb edzőjét a Bundesligában. A szavazáson 855 sportújságíró tette le a voksát, a első helyezett pedig a Borussia Mönchengladbach 23 esztendős gólzsákja Marco Reus lett. Mögötte két Dortmund játékos végzett, másodikként Mats Hummels, harmadikként pedig Robert Lewandowski. Reus a következő szezont már nem a Gladbach, hanem a bajnok és kupagyőztes Dortmund csapatában kezdi meg. Emellett megválasztották az év edzőjét is, aki nem más lett mint Jürgen Klopp a Dortmundi csapat vezetőedzője. 

Szerző: Őszi Ádám

Barcelona: Visszatért a spanyol válogatott gólrekordere

David Villa nyolc hónappal ezelőtt a decemberi klub-világbajnokságon szenvedett sípcsonttörést. A felépülése igen lassan ment, sokan szerették volna, ha már az Európa Bajnokságra felépül, ám a szakemberek azt javasolták hagyja ki a kontinensviadalt, mert annak nincs értelme, ha rásérül. A 30 esztendős válogatott gólrekorder tegnap visszatért, újra debütált a katalán klubban a Dinamo Bucaersti elleni felkészülési mérkőzésen. A mester 17 percet adott Villának, aki nagyon boldog ,hogy újra játszhatott, és azt ígéri jobb lesz mint volt sérülését megelőzően. A támadó twitter oldalán a következőt nyilatkozta - "Boldog vagyok! Nagyon boldog!! Mindenkinek köszönöm!" A mérkőzést egyébként a Barcelona nyerte 2-0-ra Messi és Affelay találataival. 

Szerző: Őszi Ádám