2015. április 12., vasárnap

MLS: Némethék döntetlenje, kikapott a listavezető

Immáron csupán egy nyeretlen csapat van az MLS 2015-ös kiírásában, miután a nyeretlenek csatáját a Houston Dynamo behúzta a Montreal ellenében. Németh Krisztián csapata a Sporting gól nélküli döntetlent játszott, míg a listavezető Vancouver belefutott egy vereségbe. 

Houston Dynamo - Montreal Impact 3-0 (1-0)
G: Barnes (15.), Clark (72.), Lovejoy (80.) ill. -

A csapat, melynek idén eddig semmi nem jött össze, Fortuna mintha elfordult volna a Montreal csapata mellől. Az Impact hatalmas mezőnyfölényben játszott a Dynamo otthonában, ám a hazaiak helyzetkihasználása elképesztően pontos volt, míg vendég részről semmi nem akart összejönni, így utcahosszal nyerte a nyeretlenek ütközetét a Houston, mely az első negyed óra végén Barnes révén szerzett vezetést, majd a mérkőzés hajrájában Clark  és Lovejoy is betalált, így közte három lett a vége.

Sporting Kansas - Real Salt Lake 0-0

Gól nélküli döntetlent hozott a Kansas City és a Real Salr Lake összecsapása, a mérkőzést kezdőként végig a pályán töltötte Németh Krisztián. Nem ez volt az évszázad meccse, a vendégek kaput sem találtak, s kísérletük is csupán négy volt az egész meccsen, míg a hazai csapat 12/1-es mutatót tudott felmutatni. Kiegyenlített mezőnyjáték jellemezte a meccset, a Real Salt Lake továbbra is veretlen, egyedüliként konferenciájában.

San Jose Earthquakes - Vancouver Whitecaps 1-0 (0-0)
G: Nyassi (75.) ill. -
Kiállítás: Jahn (88.) ill. Morales (88.)

Megtorpanni látszik a Vancouver, mely a hét közi döntetlent követően ezúttal kikapott, s a mutatott játékra sem lehet büszke a Whitecaps, mely kaput találó lövés nélkül hagyta el magyar idő szerint kora reggel a zöld gyepet. A San Jose jobban játszva, több helyzetet kialakítva, egy Nyassi góllal gyűjtötte be a három bajnoki pontot. A mérkőzést mindkét csapat tíz emberrel fejezte be, a 88. percben páros kiállítást eszközölt a találkozó játékvezetője.

A hétvégi forduló eredményei:
Vancouver Whitecaps - Columbus Crew 2-2
FC Dallas - Colorado Rapids 0-4
New England - Columbus Crew 0-0
Philadelphia - New York City 2-1
D.C. United - New York Red Bulls 2-2

A folytatásban...
ápr. 12. 23:00 Portland Timbers - Orlando City (Eurosport 2)
ápr. 13. 01:00 L. A. Galaxy - Seattle Sounders (Eurosport 2)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Rivero (Vancouver Whitecaps) 5 gól
2. Dempsey (Seattle Sounders) 3 gól
2. Perez (FC Dallas) 3 gól
2. Wondolowski (San Jose Earthquakes) 3 gól
2. Adi (Portland Timbers) 3 gól
2. Martins (Seattle Sounders) 3 gól
2. Aristeguieta (Philodelphia) 3 gól
2. Camara (Columbus Crew) 3 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám