2015. augusztus 31., hétfő

Távozott a Dortmund világbajnoka

Újabb éra zárul le Dortmundban, úgy fest, hogy 2009-es érkezését követően most jött el annak az ideje, hogy távozzon a csapat világbajnok labdarúgója Kevin Großkreutz. 

A 27 esztendős labdarúgó a Tuchel érában még nem is játszott tétmérkőzést, sőt, nem is volt az első keret tagja, az utóbbi hetekben a Dortmund második csapatában rúgta a bőrt, így borítékolható volt a klubváltás, ám azt nem sokan gondolták, hogy török kaland következik a labdarúgó pályafutásában. 

A Napoli és a Fiorentina is érdeklődést mutatott iránt, illetve a Bundesligából a Köln és a Frankfurt is a kérők között volt, ő azonban a Galatasarayt választotta (!?) Vagyis ez még nem biztos, de 98 százalék. hatalmas fordulatnak kell bekövetkeznie, ahhoz, hogy az üzlet végül ne köttessen meg. Ahogyan az a képen is látható, Groákeutz már szerencsés török szurkolókkal is féltékenykedett. 

Szerződése jövőre járna le Dortmundban, piaci értékét pedig a német transfermarkt.de 5 millió euróra taksálja. Részletekről majd akkor tudunk beszámolni, ha azt a felek nyilvánosságra hozzák.

Őszi Ádám

Hoppá! - Julian Draxler elkelt 36 millió euróért!?

Pont a minap beszélgettünk róla a szerkesztőségben, hogy Julian Draxler mekkora lendülettel és hírrel érkezett meg a Shalke 04 első csapatába, ahhoz képest pedig még mindig megtudták tartani őt a kékek! Ezidáig, ugyanis úgy fest, hogy itt a gelsenkircheni karrier vége! 

Tegnap este látott napvilágot a hír, miszerint a 20 esztendős bal oldali szélső az utolsó napon aláírhat új csapatához, ami pedig még meglepőbb, hogy Németországon belül az egyik riválist erősítheti majd. Valószínűleg a történet már pénteken is előrehaladott volt, amikor is a Schalke 04 a Wolfsburg vendége volt, Draxler akkor még hazautazott a csapattal, most azonban már Wolfsburgban tréningezik.

Ezt persze a Schalke megpróbálta letagadni (nem is értjük. hogy miért), de egy szemfüles fotós a Wolfsburg edzésén elcsípte a válogatott játékost, ahogyan ez a képen is látható. Nyílt titok, várhatjuk a hivatalos bejelentést!? A hírek szerint a 22 millió euróra taksált szélső 36 millió euróba kerül, a felek pedig már túl is lehetnek a megállapodáson. Mármint a klubok...! 

Ez meg sem kottyan a Wolfsburgnak, mely 75 millió eurót tehetett zsebre De Bruyne eladását követően. A kérdés az, hogy lesz-e még egy nagy dobása a "Farkasoknak"!?

Őszi Ádám

Átigazolásfigyelő: Manchester United - Dortmund - Fiorentina vonal

Fantasztikusan kezdte a 2015/2016-os szezont a Borussia Dortmund, az új vezetőedző által trenírozott klub egyben tudta tartania  csapat gerincét, azonban az utolsó napon, még aktív szerepet vállalhatnak az átigazolási piacon. Lesz érkező és távozó is!? 

Ahogyan azt a képen is láthatjátok, a BVB van a középpontban, tőlük távozhat, és hozzájuk érkezhet is játékos. Pontosabban érkezhet Manchesterből és távozhat Firenzébe. Bontsuk ki, amit a sajtóhírekből tudunk.

Könnyen elképzelhető, hogy véget ér egy újabb nagy korszak Dortmundban, s 2007-es érkezés után a távozása rublikába 2015 kerül majd Jakub Blaszczykowski neve mellé. A Kuba becenévre hallgató lengyel szélső iránt klubok tucatja érdeklődött, ki komolyan, ki pedig felületesen, ám úgy fest, hogy pályafutásának következő állomása Firenze lehet, a nívós transfermarkt.de gyakorlatilag majdnem hivatalosnak tekinti a klubcserét, a mai napon 88 százalékos valószínűséget adnak a transzferre. 

Ami pedig a Manchester United oldalát illeti, sok angol csapat mellett a Dortmund is szemet vetett a Vörös Ördögök ifjú belgájára. Tuchel szeretné kölcsönvenni Adnan Januzajt opciós joggal. 

Őszi Ádám

AS Roma: Dzsudzsák korábbi csapattársa érkezett - hivatalos

Egészen szétszedik a Dinamo Moszkva labdarúgócsapatát, avagy a tavalyi szezonhoz képest nagyon átalakul Dzsudzsák Balázs ex-csapata! Ezúttal az AS Roma vette kölcsön opciós joggal az orosz klub védekező középpályását. 

Az olasz fővárosba teszi át székhelyét a francia védekező középpályás William Vainqueur. A 26 esztendős labdarúgó egy esztendőre érkezik kölcsönbe, az AS Roma 1,5 millió eurót fizet érte, majd amennyiben élni kíván opciós jogával, további 3.5 milliót kell, hogy letegyen az asztalra. 

Ami a Dinamo Moszkva átalakulását illeti, számos kulcsember távozott, illetve új vezetőedzőt neveztek ki a nyáron. Dzsudzsák Balázs mellett Smolov, Granat, Yusupov, Samba, Valbuena és Kevin Kuranyi is elhagyta az együttest.

Őszi Ádám

Athletic Bilbao: Madridból érkezett a nagy dobás! - hivatalos

Madridból erősített az Athletic Bilbao, a klub tartja szokásait, s ezúttal is baszk labdarúgóról van szó. Jó erősítés roppant jutányos áron, persze azt majd az idő eldönti, hogy megérte-e vagy sem...! 

Immáron hivatalos, Raúl García az Atletico Madrid után az Athletic Bilbao mezét ölti magára. A kétszeres spanyol válogatott irányító három esztendő után hagyja el a Matracosokat, azt követően, hogy az idei szezonra igen periférián kívülre került Simeone elképzeléseit tekintve. 

Pedig aztán nemrégen a bajnok csapat vezére volt, avagy két esztendeje 17 gólt lőtt és 6 gólpasszt jegyzett a szezon egészét figyelembe véve, s még tavaly is eljutott 10 gólig és 4 asszisztig. Az idő azonban múlandó, egy korszak lezárult és jöhet egy új baszkföldön.

Jót jó áron, avagy piaci mércével aprópénzért igazolt a Bilbao, ám a klubtörténetet figyelembe véve Raúl García lett a klub második legdrágább igazolása holtversenyben. A transzfer 8 millió eurót számlál, s a felek 2019-ig szóló szerződést hitelesítettek kézjegyükkel. Csakúgy mint két esztendeje  Benat Etxebarria esetében, akkor a Betis gazdagodott 8 millió euróval. A transfermarkt.de egyébként 15 millióra taksálja Raúl piaci értékét.

S, hogy ki a Bilbao valaha volt legdrágább szerzeménye!? Az időben 1997-ig kell visszamenni, akkor 12 millió eurót adtak Roberto Ríosért, aki akkoron a Betis labdarúgója volt. 

A baszk klubot tehát még nem fertőzte meg a moderkori labdarúgás pénzéhsége, az együttes kitart hagyományai és szokásai mellett mely roppantmód tisztelendő. Lehetőleg csak baszk játékosok, s a pénzszórás ki van zárva.

Őszi Ádám