2015. július 7., kedd

Felkészülés: Dortmund hatos, Frankfurt négyes - eredmények

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) csapatai közül kedden négyen léptek pályára felkészülési mérkőzés keretein belül. A Borussia Dortmund és a Frankfurt fölényes győzelmet aratott, míg a Darmstadt nehezen bírt ellenfelével. A Werder Bremen pedig ikszelt. 

Ázsiában, pontosabban Japánban lépett pályára a Borussia Dortmund, mely a tavalyi hatodik helyezett Kawasaki vendége volt. A sárga-feketék nem kegyelmeztek, Kagawa és Aubameyang vezérletével átgázoltak az ázsiai csapaton. Előbbi és utóbbi is két gólt szerzett, míg Maruoka és Stankovic is eredményes tudott lenni. A Dortmund egyébként hatalmas elismerésnek és rajongásnak örvend a japán futballszeretők között, a mérkőzésen teltház és kiváló hangulat uralkodott. No meg három japán gól a hazai csapat kapujában. A japán híveknek pedig külön öröm, hogy Kagawa mellett a fiatal, mindössze 19 esztendős Maruoka is betalált, s az új vezetőedző bizonyítási lehetőséget ad számára.

A Frankfurt is fölényesen nyert, az osztrák Innsbruck amatőr csapata nem tudott nagy ellenállást kifejteni. Trapp nem volt ott a német csapat keretében, a kapuvédő és egyben csapatkapitány játékos a PSG-nél esett át orvosin, s klubrekordot jelentő 9 millió euróért írhat alá.

Az újonc Darmstadt megszenvedett negyedik ligás ellenfelével, persze kihangsúlyozandó, hogy ezek a mérkőzések a felkészülést szolgálják, az eredmény csupán másodlagos. 

Végezetül pedig a Werder Bremen meccséről egy pár szót, az élvonalbeli csapat nem bírt a szebb időket is megélő Rostock legjobbjaival. Viktor Skrypnyk csapata immáron ötödik felkészülési mérkőzésén van túl, a mérleg ezidáig 4 győzelem és 1 döntetlen. 

Keddi eredmények:
Kawasaki - Dortmund 0-6
Eintracht Frankfurt - Innsbruck Amatőr 4-0
Balingen (IV.) - Darmstadt 0-1
Rostock (III.) - Werder Bremen 1-1

Bundesliga csapatok szerdai meccsei:
18:00 Aalen (III.) - Ingolstadt
18:30 Furstenwalde (V.) - Hertha BSC
19:00 Klagenfurt - Schalke 04

Őszi Ádám

PSG: Rekordösszegért érkezik a német kapus

Német vetélytársat kap Salvatore Sirigu a Paris Saint-Germain olasz válogatott kapuvédője. A francia klub hivatalosan még nem jelentette be az új portás érkezését, ám az L'Équipe tényként közli a transzfert, s megjegyzi, hogy az ilyenkor szükséges orvosira már megérkezett Kevin Trapp. 

Az Eintracht Frankfurt 24 esztendős csapatkapitánya remek szezonon van túl (teljesítmény szempontjából), bár a hatodik és a tizenhetedik forduló között sérülés nehezítette a dolgát, ám riválisa nem tudta kiszorítani, felépülését követően ugyanúgy a gólvonalon kapott helyet karján a kapitányi karszalaggal. A német utánpótlás válogatottakban rendre helyet kapott, ám a felnőtt válogatottban Manuel Neuer helye megkérdőjelezhetetlen.

A német klub új hálóőr után nézhet, az átigazolás ténye ugyanis nyílt titok. A hivatalos bejelentés még várat magára, valószínűleg azonban szerdán ez is megtörténik. 

Rekordösszeg! Soha Eintracht Frankfurt játékosért nem fizettek még 9 millió eurót, ennyi ugyanis a vételár. Nem nagy összeg a mai modern labdarúgásban, ezért is meglepő, hogy ez rekordösszegnek számít egy rutinos német élvonalbeli klub esetében.

A magyar rekord immáron a múlté, avagy ezidáig Détári Lajos volt a legtöbb pénzért eladott Frankfurt játékos 8,5 millió euróval (akkor még 18 millió márka).

Őszi Ádám

AC Milan játékossal erősített a Sevilla - hivatalos

Carlos Bacca a kolumbiai gólzsák nemrégiben elkötelezte magát új klubjához. Sevilla után Milánóba költözött, ahol a piros-feketék öltözőjében foglalt helyet. A két klub között ezzel nem ért véget a tárgyalássorozat, a spanyolok is igazoltak egy játékost az olaszok öltözőjéből. 

A 29 esztendős Adil Rami alapembernek számított Milánóban, azonban a mögöttünk álló szezonban, annak is a második felében két ízben is sérülés nehezítette karrierjét. Az edzőváltás pedig nem jött jól a számára, Mihajlovic nem preferálta, így a klub túladott rajta.

A Sevilla 3,5 millió eurót fizetett érte, a felek között pedig 2019 nyaráig született megállapodás, melyet kézjegyükkel már hivatalossá is tettek. A francia válogatottban 26 alkalommal pályára lépő belső védő számára a La Liga mezőnye és stílusa nem lesz ismeretlen, hiszen 2011 nyara és 2014 tele között a Valencia sorait erősítette, mielőtt az AC Milan 4,25 millió euró ellenében leigazolta.

Őszi Ádám