2012. május 15., kedd

Őrült ünnep Düsseldorfban: égő lelátó,szurkolók a pályán, botrány! Kiesett a Hertha

Itt a vége, kiesett a Hertha BSC a Bundesligából, miután a hazai 2-1 vereséget követően idegenben nem sikerült megfordítania a párharcot. Nagyot küzdöttek, de feljutott a Fortuna, melynek szurkolói meccs közben balhéztak.

Mindjárt a mérkőzés első percében vezetést szerzett a Düsseldorfi gárda, mely így növelte előnyét, igazi ünnephangulatot alakítva ki a stadionban. A Hertha még kiegyenlített az első félidő közepén, ám fordítani nem sikerült. Sokat vesztettek esélyeikből mikor Ben Hatira az 54. percben összeszedte második sárgáját és  így elindulhatott megnézni, van e meleg víz a Düsseldorfi zuhanyzóban. Ezt követően nem sokkal ismét betalált a Fortuna, melyet még egalizált a tíz emberrel küzdő berlini alakulat, de hiába az izgalmas utolsó percek, a végeredmény 2-2 maradt és így 4-3 összesítéssel a Fordtuna Düsseldorf a feljutó a Hertha pedig a kieső együttes.

Düsseldorfban 1997 óta várnak az első osztályú szereplésre, nos ez most sikerült. Apró szépséghiba, hogy a találkozót 20 percre félbe kellett szakítani ugyanis a Fortuna szurkolók elárasztották a pályát elő ünnepet tartva.

Videó a szurkolók élőünnepéről mellyel félbeszakították a találkozót

Fortuna Düsseldorf–Hertha BSC 2–2 (Beister 1., R. Jovanovics 59. ill. Ben Hatira 23., Raffael 85.)
Élvonalba jutott a Düsseldorf 4–3-as összesítéssel


Szerző: Őszi Ádám

Az Ezüstéremért szálltak harcba Róth Antal fiai


Kaposváron fejezte be a Regionális Bajnokságot a Magyar u20 válogatott, mely eddig öt mérkőzésen öt pontot szerzett. A soros ellenfél a listavezető Horvát csapat volt, melynek esetleges legyőzésével akár a második helyen is végezhettek Róth Antal tanítványai.

Az első tíz percben mezőnyjáték folyt, tapogatóztak a csapatok, illetve a vendég együttes próbálkozott beadásokkal, ám Jova Levente rendre a helyén volt. Első helyzetét mindjárt gólra váltotta a Magyar csapat, a gólszerző Zamostny Balázs volt a 12. percben, s ezzel meg is volt a vezetés.  Ezt követően sem vált lüktetővé az iram, elpasszolgattak a csapatok, aztán egyre inkább mezőnyfölénybe kerültek a Horvátok. A félidő derekán Jova hatalmas bravúrral hárított egy felső sarokba süvítő szabadrúgást. A felek Magyar vezetéssel vonultak a szünetre.

A második játékrészben nem kellett sokáig gólra várni, a mieink valahol még az öltözőben járhattak ugyanis az első percben egalizálta az állást Mislav Drsic. A továbbiakban nem volt eseménydús a játék, sok apró szabálytalanság jellemezte a meccset, illetve cserék tömkelege. Ám gól is született, de sajnos nem mi szereztük, hanem a 75. percben Brucic Karlo, aki ezzel beállította a végeredményt.

Regionális Liga 6. forduló Kaposvár, Rákóczi Stadion 250 néző
Magyarország-Horvátország 1-2 (1-0)
Gól: Zamostny Balázs illetve Mislav Drsic, Brucic Karlo

Szerző: Őszi Ádám

Tizenegy a nyolc ellen, eredményben sok-kevés

Kisbárapátiba látogatott hétvégén a somogyszili ifi csapat, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy elhozza a három pontot a "Nagyerdei Stadionból". Az esélyek nem voltak egyenlőek a mérkőzés folyamán, ám ezt nem piros lapok okozták, hanem egyszerűen nem jött össze a hazai gárda létszáma, mindössze csak nyolc fő.

Már mindjárt az első percben meg is volt a vezetés, ekkor mondtam fiúknak: "Nyugi nem lövünk minden percben gólt figyeljetek oda". Nem játszottunk rosszul, sőt olykor kifejezetten élvezetes volt a játék, de mikor gólt kaptunk azért mindenki nézett egy nagyot. Ekkor volt 2-1. A félidőben 3-2-re vezettünk, ám a két kapott gól nyolc embertől nem valami szép teljesítmény s ebben a bal oldali védekezésünknek volt a legnagyobb sara.

A szünetben megráztuk magunkat, hiszen szégyelltük  a kapott gólokat, így a második félidőben szerettük volna a különbséget lényegesen növelni és megnyerni a találkozót. Ez sikerült is, higgadt, kifejezetten jó játékot mutattunk és nyertünk 8-2-re. Ebbe beletartozik az is, hogy ellenfelünk mind fejben, illetve erőnlétileg is elfáradt a második félidőre. Gratulálok a csapatnak az első tavaszi győzelemhez, így kell játszani a továbbiakban is.

Külön szeretnék gratulálni a kisbári srácoknak, akik nem adták fel a mérkőzést és szereztek két gólt. Sok csapat ilyen esetben inkább kamu sérülésre hivatkozva befejezte volna a meccset és 3-0-ra  odaadta volna az ellenfélnek. Köszönjük hogy nem ez volt a cél és további sok sikert!