2015. december 25., péntek

Távozik az MLS-ből a Los Angeles Galaxy kulcsembere! - hivatalos

Alaposan átalakulhat a Los Angeles Galaxy labdarúgócsapata a holtszezonban. A Steven Gerrard fémjelezte csapat könnyen elképzelhető, hogy újabb veterán angol klasszissal erősödik. Ez azonban még kérdőjeles, az azonban már biztos, hogy távozik a csapat irányítója a brazil Juninho.  

Mexikóban folytatja pályafutását a 26 esztendős brazil irányító Juninho, a Los Angeles Galaxy kulcsembere. A Tijuana ugyanis hivatalosan is bejelentette, hogy mind a játékossal, mind pedig klubjával sikeresen megegyezett. A mexikói csapat több mint a piaci ár (600 ezer euró) háromszorosát, 2 millió eurót tett le az asztalra átigazolási díj gyanánt.

Juninho 2010-ben került a Galaxy-hoz, idő közben pedig ingázott Los Angeles és Sao Paulo között. Idő közben az MLS-ben szereplő alakulat kulcsemberévé nőtte ki magát, s 2013 óta a csapat alapemberének számít. A mögöttünk álló 2015-ös szezonban minden sorozatot figyelembe véve 37 mérkőzésen szerepelt, átlagban 83 percet töltött a pályán, gyakorlatilag kirobbanthatatlan volt. Egy korszak azonban most lezárult, irány Mexikó, egy új bajnokság, egy új közeg és kultúra.

Ami pedig a Tijuana labdarúgócsapatát illeti, a gárda nem szerepelt jól a legutóbbi félszezonban. Az Aperturában 17 mérkőzésen 5 győzelmet 1 döntetlent és 11 vereséget tudott felmutatni a csapat. Ez a produktum hátulról ezüstérmes pozícióra volt elegendő. A Clausura nemsokára kezdetét veszi, a csapatok január 10-én kezdik meg a küzdelemsorozatot.

Őszi Ádám

Lyonban új edző került a karácsonyfa alá

Ezidáig zseniálisan pocsék szezont fut a Lyon labdarúgócsapata, melynek vezetése most elégelte meg az idei botladozást. A múlt heti Ajaccio elleni blama volt az utolsó csepp a pohárban. Edzőmenesztés és új edző kinevezése, avagy a karácsonyfa alá érkezett az új szakember. 

A 48 esztendős Hubert Fournier még 2014-ben vette  át a klubot, s első szezonjában a dobogó második fogára vezette a csapatot a Paris Saint-Germain mögé (22 győzelem 9 döntetlen 7 vereség ). Idén azonban valami megtört, nem klappoltak az elemek. A bajnokság feléhez érve az eredménysor lesújtó, ahogyan a helyezés is. A 9. hely nem méltó a klub történetéhez, 7 győzelem mellé 5 döntetlen és 7 vereség párosul, a csapat a Bajnokok Ligájából kizúgott, míg bajnoki meccset az utóbbi hat fordulóban nem tudott nyerni a csapat. Az Ajaccio elleni blama volt az utolsó csepp a pohárban, a vezetőség megköszönte az egykori Lyon játékos szakmai tevékenységét. 

A tárgyalások elhúzódtak, s csupán csütörtökön értek révbe, így az  "új" tréner a karácsonyfa alá érkezett. Bruno Genesio a szezon végéig kapott kinevezést, a játékosok számára pedig ismerős lehet, hiszen 2006 óta a Lyon szakmai stábjában dolgozik. Most megkapja a lehetőséget a bizonyításra.

Genesio a fél életét a Lyon labdarúgócsapatának szentelte, a 49 esztendős szakember játékosként tíz esztendőn át szolgálta szeretett klubját, mely egyben nevelőegyüttese is volt. Avagy az utánpótlásból a felnőtt csapat élére...

Őszi Ádám

Nikolics csapattársa Angliába igazolt! - hivatalos

A lengyel élvonalban szereplő Legia Warszawa kerete igen csak jól van összeválogatva, egy kifejezetten szalonképes csapatról van szó piacképes labdarúgókból felépítve. A klub pedig Nemajna Nikolics parádés szereplése miatt a megszokottnál is több figyelmet kap, a lelátón hemzsegnek a játékosmegfigyelők, ezáltal pedig könnyebben a figyelem középpontjába kerülhet egy-egy játékos. Egy távozója már biztos van a klubnak januárban...! 

A karácsonyfa alá járt, avagy az angol másodosztályban a Championshipben szereplő Wolverhampton bejelentette a lengyel válogatott szélső Michal Zyro szerződtetését. Hivatalos hírről van szó, a felek a transzfer árát nem hozták nyilvánosságra, azt azonban tudni lehet, hogy Zyro január 2-án csatlakozik hivatalosan új csapatához, mely szebb időket is megélt, s jelenleg az alsóházban tanyázik.

Zyro egyébként nem most keltette fel a Wolves figyelmét, a 23 esztendős labdarúgó ugyanis alig játszott eddig az idei szezonban. Sérülésekkel bajlódott, s bár felépült, de az utóbbi hetekben a keretben sem kapott helyet, bizonyára ekkor már jó úton haladtak a tárgyalások. Az új szerződés értelmében a felek 2019 nyaráig egyeztek meg. 

A Legia saját nevelésű játékosáról van szó. Zyro még 2009-ben került fel a felnőttekhez, azóta pedig 156 tétmérkőzésen lépett pályára 27 gól és 32 gólpassz fűződik a nevéhez. 

S, hogy mi lesz Nemanja Nikolics sorsa? Ezt még nem tudhatjuk, a pletykák repkednek, legutóbb a Premier Leagueben szereplő Aston Villával hozták össze a válogatott csatárt.

"Óva intem Nikolicsot a váltást illetően, legalábbis a télen biztosan. Nem kell fejest ugrani a mély vízbe, nyáron higgadtan át lehet gondolni mindent, s amennyiben a tavasszal is tudja hozni ezt a teljesítményt a lehetőségek tárháza nyitott lesz. A jelenlegi szituáció roppantmód emlékeztet egy tavalyi esetre, a Rijeka labdarúgója Kramaric a télen váltott, s lett Premier League játékos. Ez persze egyén függő és képlékeny, de a két labdarúgóban láto ma hasonlóságot és a párhuzamot." - mondta Őszi Ádám oldalunk főszerkesztője