2012. június 24., vasárnap

Beharangozó: Anglia-Olaszország


Ma este lejátsszák az utolsó negyedöntőt az Európa Bajnokságon és teljessé válik az elődöntő mezőnye. Az egyik ágon már tudjuk, hogy portugál-spanyol szúperrangadó lesz, a másik ágon pedig a német válogatott várja ellenfelét. Erre a helyre az angol és az olasz válogatott pályázik, este megtudjuk ki lesz a továbbjutó...

Negyeddöntő:
Anglia - Olaszország 20:45 (m1)

Anglia: Hart - Johnson, Terry, Lescott, Cole - Milner, Gerrard, Parker, Young - Rooney, Welbeck


Olaszország: Buffon - Abate, Bonucci, Barzagli, Balzaretti - Montolivo, Pirlo, Marchisio, De Rossi - Cassano, Balotelli

Játékvezető: Pedro Proenca (portugál)

Múltidéző: A két csapat 1976 óta nyolc alkalommal csapott össze, ez lesz a kilencedik mérkőzésük. A mérleg 6 olasz győzelem 1 döntetlen és mindössze 1 angol siker. Erősen az olaszok felé billen a mérleg. A legnagyobb különbség a két csapat között két gólos volt eddig, mindkét fél győzte már le ennyivel ellenfelét. Legutóbb tíz évvel ezelőtt találkoztak barátságos mérkőzésen és akkor 2:1-re nyertek a csizmások. Tétmérkőzésen 1997-ben csaptak össze legutóbb és akkor 0-0-ás gól nélküli döntetlen született.

Egymás elleni meccsek: ANGLIA - OLASZORSZÁG
27.03.02BARAngliaOlaszország1 : 2
15.11.00BAROlaszországAnglia1 : 0
11.10.97VILOlaszországAnglia0 : 0
12.02.97VILAngliaOlaszország0 : 1
07.07.90VILOlaszországAnglia2 : 1
15.06.80EURAngliaOlaszország0 : 1
16.11.77VILAngliaOlaszország2 : 0
17.11.76VILOlaszországAnglia2 : 0

Szerző: Őszi Ádám

Átigazolási kavalkád: Tevez Madridba tart, Van Persie pedig a City gólfelelőse lehet

Olyan információk láttak napvilágot, mely szerint Carlos Tevezt a Manchester City csatárát Mourinho szívesen látná a Real Madrid csapatában. Nem lenne meglepő ha Tevez távozna a kékektől, hiszen nem volt zökkenőmentes a kapcsolata a vezetőedzővel Mancinivel és ha ki is békültek, biztosan maradtak tüskék. A játékosért 25-30 millió eurót kellene kifizetnie a Királyi Gárdának. Ezt a hírt alátámaszthatja az, hogy nagyon úgy tűnik Van Persie elhagyja az Arsenalt és a City szeretné megfedezni őt. A holland gólzsák ugyanis nem írta alá új szerződését és ha pénzt akarnak látni belőle az ágyúsok túl kell adniuk rajta. Van Persie árát 45 millió euróra taksálják a szakértők, de ennél olcsóbban távozhat minden bizonnyal. A manchesteriek Tevez eladásából fedeznék a holland átigazolási összegét.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nasri kiakadt a vereséget követően, egy újságíró bánta

Nem az első kirohanását csinálta a forrófejű francia játékos Samir Nasri, aki a spanyolok elleni vereséget követően illetett egy újságírót csúnya szavakkal. A City játékosa úgy véli, hogy a francia média emberei, újságírói, folyamatosan rossz színben tüntetik fel a nemzeti csapatot és csak a szart írják a válogatottról. Nem segítik vagy dicsérik őket hanem folyamatosan szapulják. Tény ami tény, hogy a francia sajtó nagyon rászállt a válogatottra az utóbbi években, de akkor sem lehet úgy viselkedni ahogyan Nasri tette. 

A mérkőzés után ugyanis egy újságíró a vereség okairól szeretett volna interjút készíteni Nasrival, melyre a francia nemleges választ adott, majd ezt követően kifordult magából és a következőt mondta: "Te mondod nekem, hogy vesztettünk? Gyere, rendezzük le kint! Menj a pics.ba, b.szd meg anyádat, te rohadt k.csög. Most mondhatod, hogy bunkó vagyok"

Az ügyben már nyilatkozott a Francia labdarúgó-szövetség elnöke Noël le Graët aki elmondta, hogy ez a viselkedés elfogadhatatlan. "Nasri egy érzékeny fiú, de a szavai elfogadhatatlanok"

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

A holland bajnokság idei legjobbja Londonban folytathatja

Holland források szerint a Tottenham csapatában folytatja pályafutását az Ajax Amszterdam csapatkapitánya  Jan Vertonghen. A védő remek szezont tudhat maga mögött, bajnoki címet szerzett csapatával és az év játékosának választották. A belga válogatott oszlopos tagja úgy hírlik 12 millió eurójába fog fájni a londoni alakulatnak, melynek védelmére ráfér az erősítés. A 25 esztendős Vertonghen még 2003-ben juniorként került az Ajax Amszterdam csapatához.  A Tottenham a negyedik helyen zárta a bajnokságot az előző szezonban, mellyel kiharcolta a Bajnokok Ligája selejtezőjében való indulás jogát.


Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Történelmi spanyol siker a Franciák ellen


Tegnap este lejátszották a harmadik negyeddöntőt, mely után a spanyol csapat örülhetett, a franciák pedig utazhatnak haza. Egy rendkívül egyoldalú mérkőzésen aratott történelmi sikert a spanyol gárda, ugyanis ezt megelőzően hét alkalommal találkoztak tétmeccsen a franciákkal és soha nem sikerült még nyerniük, a tegnapi napig. A mérkőzés hőse a századossá váló Xavi Alonso volt.

A két csapat nem játszott sziporkázó mérkőzést, csupán 13 kapura lövés volt az egész meccsen és ebből hat talált kaput. A spanyolok öt alkalommal a franciák pedig csak egyszer. Feltehető a kérés, hogyan akartak nyerni a Gallok ha nem is próbálkoztak. A rendkívül unalmas mérkőzésen, már a 19. percben megvolt a spanyol előny a 100. válogatott meccsét játszó Xavi Alonso bólintott a kapuba, teljesen üresen érkezett a hosszún, védő nem volt a környékén. A második játékrész sem hozott változást, unalmasan teltek a percek, a spanyolok passzolgattak, nem tudtak kibontakozni a franciák. A végén még születettet gy gól a hosszabbításban, Alonso állt a büntető mögé és megszerezte második találatát és ezzel beállította a végeredményt.

Negyeddöntő:
Doneck, Donbasz Arena, 47 000 néző. V: Rizzoli (olasz)
Spanyolország - Franciaország 2-0 (1-0)
Gól: Alonso (19. 90.-büntető)

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

A németek átgázoltak Görögországon

Pénteken játszották le a második negyeddöntőt, melyet a német és a görög csapat vívott. A mérkőzés elég egyoldalú volt négyet lőttek a németek, ám a görög csapat nem adta fel és szinte egy lehetőségből szerzett kettő gólt. 

A találkozót a németek remekül kezdték, a negyedik percben már 3-0 is lehetett volna, de egyet sem sikerült berúgni a helyzetekből. felébredtek a görögök és kicsit rendezték a sorokat, ám a német nyomás nem szűnt, melynek meg is lett az eredménye a 39. percben, mikor Lahm lőtt egy szép gólt a tizenhatoson kívülről és így német vezetéssel mentek a csapatok a szünetre.

A második játékrészt sokkal nyíltabban kezdték a görögök, hiszen tudták, hogy gólt kell szerezniük, így fel kell adni a bunkerfocit és meg is lett az eredmény. Az 55. percben egy szélső elfutást követően Salpingidis passzolt a kapu előtt érkező Samarasnak, aki a kapus keze alatt a hálóba lőtte a labdát. Vérszemet kaptak a németek és jött is a válasz a 61. percben Khedira lőtt a léc alá egy bombát tizenegy méterről, majd a Gomez helyett kezdő Klose köszönte meg a kapitány bizalmát egy góllal és már 3-1 volt az eredmény. De ha egyszer egy üzlet beindul! A 74. percben Reus lőtt remek kapásgól, a labda érintette a felső lécet. Ekkor már lehetett tudni, hogy a találkozó eldőlt, de a görögök nem adták fel és  szépítettek tizenegyesből. A büntetőt Salpingidis értékesítette a 89. percben és ezzel beállította a végeredményt.

Negyeddöntő:
Gdansk, PGE Arena, 38 751 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
Németország - Görögország 4-2 (1-0)
Gól: Lahm (39.), Khedira (61.), Klose (68.), Reus (74.), ill. Szamarasz (55.), Szalpingidisz (89. – 11-esből)

Szerző: Őszi Ádám