2015. február 14., szombat

Hatgólos meccsen nyert a Dortmund, vastaps lett a vége

Füttykoncerttel indult, mégis vastaps lett a vége, avagy győzelemmel nyitotta meg a Bundesliga hétvégi fordulóját a Borusia Dortmund a Mainz szurkolók nagy bánatára. hiába vezettek a vendégek, a BVB a második félidőben ellenállhatatlan volt, hat gólos meccsen tartotta otthon a három bajnoki pontot. 

Borussia Dortmund - Mainz 4-2 (0-1)
Helyszín: Signal Iduna Park; Vezette: TobiasStieler
Gólszerzők: Subotic (50.), Reus (55.), Aubameyang (71.), Sahin (78.) ill. Soto (1.), Malli (56.)
Sárga lap: - ill. Brosinski (48.)
Kiállítás: - ill. -

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Papastathopoulos, Schmalzer - Sahin, Gündogan, Kampl (Mkhitaryan 70.), Kagawa (Ginter 78.), Reus (Ramos 84.) - Aubameyang. Vezetőedző: Jürgen Klopp

Mainz: Kapion - Bengtsson, Bungert, Bell, Brosinski - Soto (Clemens 78.), Baumgartlinger, Geis - Hofmann (Koo Ja-Cheol 55.), Mallia, Okazaki (De Blasis 82.). Vezetőedző: Hjulmand

Remek hangulatban, telített lelátók előtt vette kezdetét a mérkőzés, ám a hangulat igen hamar fagyossá vált, ugyanis már az első percben megszerezte a vezetést a Mainz, Weidenfeller öklözött a kapujából kijőve egy labdát, ám azt Soto visszatette, a játékszer pedig az üresen álló kapuba hullott. Kivágó hangulatból síri csend, szórványos füttykoncert bontakozott ki, már az első percben (0-1). 

A bekapott gól nem zavarta meg a hazaiakat, ám ahogyan a szezonban is jellemző volt, játékuk ötlettelennek bizonyult, az utolsó passzok pedig rendre hiányoztak. A 3. percben Marco Reus kihagyta a kihagyhatatlant, majd Kagawa is remek helyzetben találhatta magát kicsivel később, ám a labda Kapion kesztyűi között talált nyugalmat. Öt minutummal később Aubameyang volt főszerepben, lövését azonban Kapion nem engedte át a gólvonalon. A bekapott gól utáni nagy lendület elült, nem sikerült az egyenlítés, a játék pedig igen monotonná vált, mezőnyben uralta a hazai csapat a játékszert, ám a kapu előterében elfogyott a tudomány, míg a Mainz, ha ritkán is, de veszélyes kontrákat vitt végig. A félidő hajrájára kanyarodva, Kagawa lövését jegyezhettük fel, a labda veszélyesen tartott a jobb alsóba, ám végül ha kicsivel is, de a kapuvas mellett hagyta el a játékteret.

A második félidőben egy igen feltüzelt hazai csapat lépett a gyepre, ez az első mozzanatokon látszott, Jürgen Klopp akármit is mondott a félidőben, játékosai láthatóan itták szavait. Ennek hamar meg is lett az eredménye, egy szögletet követően Subotic előzte meg védőjét, s bólintott Kapion hálójába (1-1).
Láthatóan vérszagot fogott a BVB, nem szűnt a hazai nyomás, Reus pedig az 55. percben Kampl átadását követően kicselezte Kapiont, s a hálóba gurított (2-1). 
Sokáig azonban nem vezettek a hazaiak, első valamirevaló támadását ugyanis gólra váltotta a Mainz, egy perccel később Soto volt az előkészítő, Malli pedig a Weidenfeller mögött elterülő hálóba juttatta a labdát (2-2).
Az újabb gólt követően aztán kiegyenlítetté vált a játék, a 63. percben Kagawa beemelését Aubameyang próbálta megollózni, ám ez nem igazán sikerült. Pár percre rá Kagawa lőtt kapura egy lecsorgót, lövése azonban túlságosan kanyarodott, így fű alatt a kapuvas mellett hagyta el a játékteret. A 71. percben már a háló fogta meg a labdát, a Signal Iduna Park közönsége pedig tombolt, ugyanis Reus külsővel elkövetett passzát Aubameyang vetet mag, majd pöckölt Kapion mellett a kapuba (3-2). 
Jürgen Klopp cseréje, Kagawa helyett Ginter, jelezte, hogy a hátsó stabilitás a fontos, ám beállásának percében újfent tombolhatott a lelátó, egy kiváló szabadrúgást Kapion csak paskolni tudott, a kipattanó Sahin elé került, a középpályás pedig nem kegyelmezett, a kapuba lőtt (4-2)
A meccs végére elfáradt a Mainz, Hjulmand csapata nem tudta azt a szintet hozni, amit a mérkőzés első felében. Kép minutummal a vége előtt Malli előtt adódott nagy lehetőség, Weidenfeller azonban jól mozdult ki, így lecsente a támadó lábáról a játékszert. A végszó Aubameyang lábában volt, kihagyott helyzet lett belőle Kapion is megmutatta, hogyan kell elcsenni egy labdát.

A BVB zsinórban második győzelmét könyvelhette el, ez pedig nagy szó az idei szezonban. A csapat elmozdult a kiesőzónából, s pontszámban beérte ellenfelét a tabellán.

Őszi Ádám