2014. október 18., szombat

Elhalasztották Dzsudzsákék meccsét

Immáron biztos, hogy kacska fordulót rendeznek az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premjer-Liga) 10. fordulójában, ugyanis Dzsudzsák Balázsék idegenbéli mérkőzését lefújták, beköszöntött az orosz tél. 

Magyar idő szerint délelőtt 10 órai kezdettel rendezték volna meg az Amkar Perm és a Dinamo Moszkva összecsapását, azonban az időjárás közbeszólt. Hatalmas mennyiségű hó zuhant Perm városára. A pályát megpróbálták letakarítani és játékra alkalmas állapotba hozni, ám ez nem sikerült, így a játékvezető a mérkőzés elhalasztása mellett döntött. Új időpont még nincsen.

Íme az orosz bajnokság 10. fordulójának menetrendje:


Szombat:
10:00 Amkar - Dinamo Moszkva - elhalasztva
12:30 CSKA Moszkva - Kuban
15:00 FK Krasnodar - Zenit Szentpétervár
17:30 Lokomotiv Moszkva - Terek Grozny

Vasárnap:
11:30 FK Ural - Szpartak Moszkva
14:30 Arsenal-Tula - FK Rostov

Hétfő:
15:00 Ufa - Torpedo Moszkva
17:30 Rubin Kazan - Mordovia Saransk

Íme a bajnokság jelenlegi állása:
1. Zenit 15 pont, 2. CSZKA Moszkva 21 p., 3. Dinamo Moszkva 19 p. (23:12), 4. Kuban 19 p. (12:6), 5. Terek Grozny 18 p., 6. Krasnodar 17 p. (15:6), 7. Szpartak Moszkva 17 p. (13:10), 8. Rubin Kazany 13 p.,...

Arrow

AC Milan: argentin válogatott védő a célkeresztben

Olaszországi források szerint az AC Milan a tengerentúlon talált magának védőt Leonel Vangioni személyében. A télen pedig ajánlatot is tehetnek az argentin válogatott játékosért. 

Ehhez azonban lesz pár szava a 27 esztendős bal oldali védő klubjának is. A River Plate 2013 telén szerzete meg egyik nagy riválisától a Newell's-től Vangionit, aki azóta kirobbanthatatlan a csapatból. 

Piaci értékét a német transfermarkt.de 1,5 millió euróra taksálja, ám a milánóiaknak vélhetően ennél sokkalta nagyobb összeget kell letenni az asztalra, amennyiben tényleg komolyan gondolják a transzfert. 

Arrow

Hallgat a FIFA: Titkosítják a korrupciós dokumentumokat!

Nyáron a The Sunday Times hatalmas lavinát indított, amikor azt állította, hogy hatalmas mennyiségű bizonyíték került a kezükbe, mely azt bizonyítja, hogy korrupt módon ítélték oda a FIFA vezetői a 2018-as és 2022-es világbajnokság rendezési jogát. A vizsgálat lezajlott, a FIFA pedig közölte nem hozza nyilvánosságra a jelentés minden részletét! 

A The Sunday Times emailek, bankszámla-kimutatások és átutalási bizonylatokat emlegetett, melyek bizonyítják, hogy megfenyegették, lefizették a FIFA illetékeseit. Mint ismeretes 2018-ban Oroszország, négy esztendővel később pedig Katar rendezi a világeseményt, utóbbi már most nagy port kavart, ugyanis embertelen körülmények között épülnek a stadionok, több mint ezer munkás vesztette életét a hírek szerint, illetve az is gondot okoz, hogy télen vagy nyáron legyen az esemény. Nem kis átszervezésről van szó, botrányos ami folyik. 

Bizonyára mindenkiben felsejlenek kérdések, hogy igaz-e a korrupció, ha igen, akkor kik lehettek a háttérben? Orosz maffia, katari olajmilliárdok? Kiket zsaroltak meg, fizettek le? Nos, erre nem kapunk választ, csupán ennyit tudhatunk egyelőre. - "Tiszteletben kell tartanunk azoknak a személyiségi jogait, akiket megneveznek a jelentésben. Emiatt nem lehetséges a dokumentumok közzététele." - mondta Hans-Joachim Eckert az Etikai Bizottság elnöke. 

A vizsgálat, melyet a Michael García vezette kamara végzett, azt hivatott vizsgálni, hogy a FIFA egyes személyeit valóban megvesztegették-e! Nos, ez úgy fest egy X-akta lesz, az igazság pedig odaát marad, a közvélemény elől mélyen elrejtve. Azt pedig nem tudhatjuk, hogy azon bizonyos személyiségi jogait védik csak, vagy a FIFA-nak, melyet futballmaffiaként emlegetnek sokan a saját valagát kell védenie a napvilágra kerülő információk miatt...

Folytatása biztosan lesz a dolognak...

Arrow

Barca: Halilovic kölcsönben a Premier Leagueben!?

Alen Halilovic éppen hogy megérkezett Barcelonába, máris az átigazolási piac egyik szereplőjévé válhat. Legalábbis ebben bízik Gustavo Poyet a Sunderland uruguayi trénere. 

A 18 esztendős horvát támadó a nyáron érkezett a katalánokhoz 2,2 millió euróért cserébe. Jelenleg a Barca B-nek a tagja, eddig 5 mérkőzésen lépett pályára, gólt még nem szerzett. Jelenkorunk egyik kiemelkedő tehetségeként tartják számon, így nem csoda, hogy egyes klubok lesik a kölcsönvételi lehetőséget. A Sunderland januárban nagyon szívesen tárgyalóasztalhoz ülne a Barca képviselőivel, s a hírek szerint magához édesgetné Halilovicot egy fél esztendős kölcsönszerződéssel.

Kérdés, hogy ehhez mit szólnak a katalán klub képviselői, ugyanis Halilovic most csöppent a spanyol foci forgatagába, most kezdte el tanulni a Barca stílusát. A Premier League pedig egy másik olt, egy teljesen más stílus. Emellett pedig azt is figyelembe kell venni, hogy 2016-ig Enrique csapata ki van zárva az átigazolási piacról, így Halilovic hamar a klub első csapatánál találhatja magát, amennyiben teljesítménye ezt indokolja.

Arrow

Négy klub is vinné a Chelsea támadóját

Igen kelendő a Chelsea fiatal támadója, akiért a nyáron sztárklubok sorakozhatnak fel. Főként, hogy szerződése lejár, hosszabbításról pedig egyenlőre nem esett szó, vagy még nem tudunk róla. Remek fogás lehet... 

Sokak számára bizonyára nem ismerős Lucas Piazón neve, a 20 esztendős bal oldali támadó ugyanis eddig csupán 3 alkalommal léphetett pályára a Chelsea első csapatában, s ezeken a meccseken 2 gólpasszt jegyzett. Kölcsönjátékosként megfordult már a Vitesse együttesében, illetve a Málaga szurkolói is megismerhették. Jelen pillanatban a Bundesliga közegével ismerkedik a brazil játékos a Frankfurt támadóalakzatában ügyeskedik.

Sajtóhírek szerint több országból is figyelik Piazónt. Képben van az Arsenal, az Inter, illetve a Zenit és az Everton is. 

A transfermarkt.de 7 millió euróra taksálja piaci árát, igaz szabadon igazolhatóság esetén ez nem számít, de addig még sok víz lefolyik a Dunán...

Arrow

Arsenal: 50 millió eurós transzfer a télen!

Arsene Wenger egyértelművé tette, januárban védőt fog igazolni az Arsenal, ha esik, ha szakad. Az első számú célpont továbbra is a BVB ásza Mats Hummels. A Manchester United ajánlatát múlná felül a londoni klub. 

Immáron kijelenthetjük, hogy a Manchester United és az Arsenal versenyt fut a Nationalelf középső védőjéért, ám az sem kizárt, hogy Hummels marad a Dortmund játékosa. A számok és a pletykák repkednek, szemezgessünk kicsit. A Vörös Ördögök és az Ágyúsok nem igazán egy anyagi sávon mozognak, Wenger sokkalta spórolósabb, mint a rivális. Most azonban készek felvenni a harcot, s megpróbálják felülmúlni a United ajánlatát. Akár 50 millió euróig is hajlandóak elmenni Hummels játékjogáért a hírek szerint. Ez persze a Dortmund számára előnyös, ha kialakul egy licitálás.

Januárban az egyik legnagyobb transzfer lehet, saga szaga van...

Az FC Barcelona úgy fest kiszállt, hiszen a katalánok 2016-ig nem igazolhatnak, kizárták őket a piacról.

Arrow