2014. október 7., kedd

Ibrahimovic: Itt a vége, eljött az idő... (!?)

Meglepő nyilatkozatot tett Zlatan Ibrahimovic a Paris Saint-Germain gólfelelőse. A sérüléssel bajlódó svéd válogatott klasszis úgy érzi, hogy megfáradt, s elmondta, hogy egyre többet fontolgatja a visszavonulását. Az arrogáns botrányhős belül egy érző ember, aki nyugalomra vágyik. 

"Teljesen kizsigerelt már a foci. Ha hosszú évekig benne vagy a topfutball világában, akkor már eleged lesz az egészből. Az életedet repülőtereken és hotelekben töltöd. Rájössz arra, hogy hiányoznak azok a dolgok, amelyek egy átlagembernek megadatnak. A nagyobbik fiam nyolc éves, a kisebb hat esztendős. Szinte alig látom őket. Ha igazán jó apa akarok lenni, ideje abbahagynom a játékot" - nyilatkozta Ibra Guardian újságírójának. 

Emellett azt is elmondta a magát korábban élő legendának tituláló sztár, hogy valóra váltotta azt, amit anno punk gyerekként megálmodott magának és erre roppant büszke. 

Az interjúból természetesen pár szakmai mozzanatok sem maradhattak ki, a sokat megélt svéd klsszis szerint nem az angol, hanem az olasz bajnokság a legkeményebb, míg a labdarúgás történetének legjobb csapata az FC Barcelona. Végezetül pedig arra is fény derült, hogy ki a legjobb edző és miért - "Mourinho nagyon intelligens, mindenkit másként kezel és tudja, hogy kivel hogyan kell bánni ahhoz, hogy kihozza belőle a maximumot. Ő a legintelligensebb edző, akivel valaha együtt dolgoztam, méghozzá azt illetően, ahogyan a játékosokat kezeli, ahogyan "manipulálja" őket rossz szavakkal, s ezáltal feltüzeli őket. Nincs kétség Mou a legjobb a szakmában!"

Arrow

Pique az asztalra csapott

Gerard Pique az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok középső védője megelégelte a róla terjedő pletykákat és az asztalra csapott. A FourFourTwo-nak adott nyilatkozatában leszögezte, nem lesz sem a Manchester United, sem pedig más klubcsapat játékosa. 

Mint ismeretes az új vezetőedző Luis Enrique bátran rotálja csapatát, az előző évekkel ellentétben pedig bővült a merítési lehetőség középső védő poszton, öten küzdenek a csapatba kerülésért, a két szabad helyért. Pique abszolút nem számít jelen pillanatban alapembernek, sokat padozik és kevés lehetőséget kap. Ezen tények tudatában erősödtek fel újfent távozási szándékától szóló pletykák, miszerint egykori klubja a Manchester United lehet karrierje következő állomása. 

"Szeretem ezt a klubot a történelméért, a játékstílusáért és a katalán kötődés miatt! Imádok itt lenni, és a világ legjobb klubjában játszani. Nem áll szándékomban távozni sem most, sem pedig a későbbiekben. Nemrég írtam alá új szerződésemet, innen akarok visszavonulni, mint jó barátom Puyol!Nem tudom elképzelni, hogy távozzak." - mondta Pique, aki a spanyol válogatottal készül a soros EB-selejtezőkre.

Arrow

Botrány a románoknál a magyar meccs előtt

Botrány van kibontakozóban szombati ellenfelünknél! Ismételten a szövetségi kapitány Victor Pițurcă került kereszttűzbe. A román nemzeti csapat trénere ezúttal a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnökével folytat heves szópárbajt a sajtón keresztül. Folyik a vádaskodás... 

Az utóbbi hetekben felröppent a hír, miszerint  Victor Pițurcă távozhat a nemzeti csapat éléről egy szaúdi megkeresés végett, mely jóval jobb kondíciókat tartalmaz, mint jelenlegi munkája. Ezen felvetésre Razvan Burleanu a Román Labdarúgó-szövetség elnöke meglehetősen érdeken reagált - "Piturca sosem akart távozni, nem kapott ő ajánlatot egyetlen csapattól sem, egyszerűen csak kíváncsi volt, mennyire értékelik itt, egy kis szeretetre vágyott." - írja a sportnews.ro idézve az elnököt.

Ezen vádakra természetesen reagált  Pițurcă - "Gonosz és buta dolog ilyen kijelentést tenni, az elnök úrnak fogalma sincs, mi történt valójában, ez csak vagdalkozás. Mondtam, hogy a Görögország elleni találkozó után üljünk össze, és beszéljünk a jövőmről. Ő azóta sem keresett, de megértem, biztosan sok dolga volt…"

Úgy fest tehát, hogy valami nagyon nincsen rendben a felek között, kérdés, hogy az elnök úr miként fogadja a kapitány enyhén gúnyos monológját, melyet ország és nagyvilág is ismer immáron! Love story román módra...

Arrow

Elismerő szavakat kapott Robben

Fantasztikus szezont hagyott maga mögött Arjen Robben, a világbajnokságon és a német rekordbajnok színeiben is megállíthatatlan volt. Úgy fest a kiváló forma nem múlik, ennek pedig a Bayern München ügyvezetője is hangot adott, Karl-Heinz Rummenigge, elismerő szavakkal méltatta a holland zsenit.

Rummenigge a Bild-nek adott nyilatkozatában elégedettségét fejezte ki Robben iránt - "Arjen hihetetlen formát mutat mostanság. Már a világbajnokságon is megmutatta, hogy mit tud. Megállíthatatlan volt, és nem lehetett tartani, még Sergio Ramos sem tudta megállítani. Úgy néz ki, megtudta tartani ez a kiváló formát. Elképesztő, amit a pályán művel."

Mint ismeretes a Bayern München ezt az évadot is kiválóan kezdte, Guardiola csapata 7 mérkőzést követően veretlenül vezeti a tabellát, ráadásul mindössze két gólt kaptak. A mutatott teljesítményből Robben jócskán kiveszi a részét, 6 mérkőzésen 3 gólt és 2 gólpasszt jegyzett, ezzel a müncheni gólok harmadában benne volt, nem mellékesen pedig a mezőnyben nyújtott teljesítménye, a statisztikái is extraklasszisról árulkodnak...

Arrow