2015. április 5., vasárnap

Fegyveresek támadtak a Fenerbahce buszára! - Halálos áldozat is lehet...

Sokkoló eset, a Rizespor fanatikusai (!?) elégtételt vettek a Fenerbahce csapatán, mely a minap 5-1-es vereséget mért kedvenceikre. Az "elszánt" szurkolók 80 kilométerre Rizétől támadtak a török listavezető buszára, s fegyverrel nyitottak tüzet, személyi sérült is van.

Igaz sem a labdarúgók, sem pedig a szakmai stáb nem sérült meg, a csapatbusz kormányosa egyes beszámolók szerint kritikus állapotban van, életéért küzdenek az orvosok. Más források pedig arról írnak, hogy bár lőtt sebbel szállították kórházba a kormányost, sérülései nem olyan komolyak.  

Mindenki megdöbbent, a játékosok félnek, ami természetesen nem csoda, hiszen az életükről van szó, s akár nagyobb tragédia és történhetett volna. A felvezetésben nem véletlenül tettünk felkiáltójelet és kérdőjelet a fanatikusok után, ugyanis itt sincsen egyezés, a rendőrség ismeretlen tettesekről ír, míg a sajtó tudni véli, hogy bizony Rizespor szurkolók vágtak a busz elé.  

Őszi Ádám

MLS: Tovább szárnyal a Vancouver, a címvédő bánta

Fegyelmezetlenségből megint jelesre vizsgázott a Seattle, mely ezúttal kibírta az emberhátrányt, míg a címvédő Los Angeles Galaxy a Vancouver otthonában maradt alul. A Portland Timbers megszerezte első bajnoki győzelmét, ezt az eddig veretlen Dallas bánta. Folytatás következik az éj leple alatt... 

Seattle Sounders - Houston Dynamo 1-0 (1-0)
G: Martins (39.) ill. -
Kiállítás: Pineda (56.) ill. -

Martins gólja győzelmet ért a Houston ellen, avagy újfent nehéz helyzetbe hozta magát a Seattle, mely ezúttal is emberhátrányban volt kénytelen játszani majd egy egész félidőt. Múlt héten már az első játékrészben megfogyatkoztak Schmidt tanítványai, most pedig az 56. minutumban Pineda révén, melynek következtében a Dynamo nagy lehetőséget kapott, ám nem tudott vele élni. Gypzelmével a Sounders feljött konferenciája harmadik helyére, míg a  Houston hátulról ezüstérmes. 

Vancouver Whitecaps - L. A. Galaxy 2-0 (0-0)
G: Manneh (56.), Rivero (66.) ill. -

Mind mezőnyben, mind pedig az eredmény tükrében felülmúlta ellenfelét a Whitecaps, mely a második félidőben döntötte el a címvédő elleni meccset. Remekül védekezett a kanadai csapat, s sokkalta több lehetőséget dolgozott ki, mint a Galaxy, mely gól és pont nélkül maradt ezen a hétvégén. Manneh góljára nem érkezett válasz, a hazai találatok számát pedig Rivero duplázta meg, aki ezzel átvette a vezetést a góllövőlista élén. A címvédő tehát tovább szenved, mindössze egy győzelme van öt mérkőzés után, míg a Vancouver a nyitányon elszenvedett vereséget követően immáron zsinórban négy győzelmet számlál, s vezeti konferenciáját.

Portland Timbers - FC Dallas 3-1 (1-1)
G: Borchers (23.), Urruti (62.), Chara (87.) ill. Akindele (30.)

Megszerezte első győzelmét a 2015-ös kiírásban a Portland, mely az eddig veretlen Dallast küldte haza egy hármassal. A Portland minden eddigi meccsén jól játszott és felvette a kesztyűt soros ellenfelével szemben, ám ezúttal ez már az eredményen is meglátszott. Borchers  találatára még rövid időn belül felelt a Dallas Akindele  révén, ám a második felvonásban Urruti góljára már nem jött a válasz, az i-re a pontot pedig Chara  tette fel pár perccel a rendes játékidő vége előtt. A Dallas ezzel elvesztette vezető helyét konferenciájában, míg a Timbers az ötödik helyre lépett elő.

A hétvégi forduló eredményei:
Orlando City - D.C. United 0-1
Chicago Fire - Toronto FC 3-2
Colorado Rapids - New England 0-2

A folytatásban:
ápr. 5. 23:00 San Jose Earthquakes - Real Salt Lake
ápr. 6. 01:00 Sporting Kansas - Philadelphia (Eurosport)
ápr. 9. 04:00 Vancouver Whitecaps - Columbus Crew (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Rivero (Vancouver Whitecaps) 4 gól
2. Dempsey (Seattle Sounders) 3 gól
2. Perez (FC Dallas) 3 gól
2. Wondolowski (San Jose Earthquakes) 3 gól
2. Adi (Portland Timbers) 3 gól
2. Martins (Seattle Sounders) 3 gól
7. Altidore (Toronto) 2 gól
7. Aristeguieta (Philodelphia) 2 gól
7. Keane (Los Angeles Galaxy) 2 gól
7. Sam (New York Red Bulls) 2 gól
7. Rowe (New England Revolution) 2 gól
7. Kaká (Orlando City) 2 gól
7. Opara (Sporting Kansas) 2 gól
7. Wright-Phillips (New York Red Bulls) 2 gól
7. Akindele (FC Dallas) 2 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám

MLS: Kaká és Giovinco csapata is felsült

Sem Kaká, sem pedig Giovinco csapatának nem termett babér ezen a hétvégén, pedig az olasz még góllal is segítette csapatát, ám a Chicago elhúzta a Toronto nótáját. A Colorado Rapids szurkolói egyre elkeseredettebbek, tovább várat magára a 2015-ös szezon első gólja, míg a tavalyi döntős New England egyre csak jön fel. 

Orlando City - D.C. United 0-1 (0-0)
G: - ill. Silva (90+1.)

Harmadik mérkőzését is kapott gól nélkül hozta le a DC United, mely konferenciájában az élre állt. Az eredménysort csak a New York Red Bulls elleni vereség csúfítja el, azt leszámítva mindhárom meccsét 1-0-ra nyerte meg az Olsen csapat. Kaká égig játszotta a meccset, ám ezúttal nem tudott segíteni csapatán, mely a mérkőzés ráadásában bukta el az egy pontot, Silva ekkor rezgette meg a hálót. Az Orlando teljesítménye nagyon hullámzó, a jó játékkal egyelőre nem mindig párosul az eredményesség.

Chicago Fire - Toronto FC 3-2 (1-1)
G: Jones (14.), Maloney (56.), Larentowicz (68.) ill. Giovonco (20.), Cheyrou (54.)
Kiállítás: - ill. Creavalle (67.)

Hiába a roppant meggyőző mezőnyfölény, a Toronto számára ezúttal sem termett babér, a nyitó mérkőzésen megszerzett három pont óta még egy döntetlenre sem futotta. Ellebben a Chicago a rossz bajnoki rajt (3 vereség) ellenére feltámadni látszik  és két győzelmével már negyedik konferenciájában, a Philodelphia után a Totonto is meghajolt. Jones találatára az olasz Juventustól érkező Giovinco válaszolt, majd a második játékrészben Cheyrou révén a vezetést is megszerezték a vendégek, igaz az öröm két percig sem tartott, ugyanis Maloney gyorsan egalizált. A 67. percben Creavalle szállt ki, ezzel megpecsételve sajátjai sorsát, a kiállítás után egyből vezetést szerzett a hazai csapat, Larentowicz  jegyzett, mint később kiderült győztes találatot.

Colorado Rapids - New England Revolution 0-2 (0-1)
G: - ill. Agudelo (18.), Nguyen (54.-büntető)

Három döntetlen után elszenvedte első vereségét a Colorado, mely négy meccs után továbbra sem lőtt gólt- Ellenben a tavalyi döntős New England egyre inkább magára talál a kezdeti nehézségeket követően, s nagyon fontos pontokat szerzett idegenben. Bár meccsben volt a Rapids és többször is kísérletezett, a Revolution kegyetlenül kihasználta az előtte adódó lehetőségeket. A Colorado szurkolói türelmetlenül várják csapatuk feltámadását és a 2015-ös szezon első gólját, mely rendesen késik... 

A hétvégi forduló eredményei:
Seattle Sounders - Houston Dynamo 1-0
Vancouver Whitecaps - L. A. Galaxy 2-0
Portland Timbers - FC Dallas 3-1

A folytatásban:
ápr. 5. 23:00 San Jose Earthquakes - Real Salt Lake
ápr. 6. 01:00 Sporting Kansas - Philadelphia (Eurosport)
ápr. 9. 04:00 Vancouver Whitecaps - Columbus Crew (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Dempsey (Seattle Sounders) 3 gól
1. Perez (FC Dallas) 3 gól
1. Rivero (Vancouver Whitecaps) 3 gól
1. Wondolowski (San Jose Earthquakes) 3 gól
1. Adi (Portland Timbers) 3 gól
6. Altidore (Toronto) 2 gól
6. Aristeguieta (Philodelphia) 2 gól
6. Martins (Seattle Sounders) 2 gól
6. Keane (Los Angeles Galaxy) 2 gól
6. Sam (New York Red Bulls) 2 gól
6. Rowe (New England Revolution) 2 gól
6. Kaká (Orlando City) 2 gól
6. Opara (Sporting Kansas) 2 gól
6. Wright-Phillips (New York Red Bulls) 2 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám