2013. november 20., szerda

Robinho intézte el Chile sorsát

Nemzetközi felkészülési mérkőzésen Torontóban csapott össze a két vb-résztvevő Brazília és Chile, míg egy országgal lejjebb, a texasi Houstonban Honduras és Ecuador mérte össze tudását egy igen csak parázs hangulatúra sikeredett mérkőzésen. 

Brazília - Chile 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Hulk (14.), Robinho (79.) ill. Vargas (71.)

Igen csak jó előjelekkel érkezett Kanadába mindkét válogatott, ugyanis a brazil csapat legutóbbi öt meccsét megnyerte és 18-1-es gólkülönbséget tudott felmutatni, míg Chile az Angol válogatottat győzte le a Wembleyben 2-0-ra Alexis Sanchez vezetésével.

A felek nem teketóriáztak, egymásnak estek, ám a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Óriási mezőnymunka és ide-oda csapongó játék folyt, a körülményeket pedig nehezítette a rossz minőségű gyep, melyet hét elején fektettek le és bizony össze vissza kimozdult, csúszkált a játékosok lába alatt. Az elsp játékrész egyetlen igazán nagy helyzetet hozott, azt pedig Hulk be is varázsolta a kapuba. A Zenit izomkolosszusa egy eladott labdát követően kapott remek labdát és lőtt laposan elemi erővel a bal alsó sarokba. A második játékrészben mindkét kapitány variált csapatán, az egyik csere pedig a végén döntő jelentőséggel bírt. A 71. percben Eduardo Vargas egyenlített, a Gremio születésnapos játékosa. Az i-re a pontot azonban a csereként pályára lépő Robinho tette fel, aki a 79. percben eldöntötte a meccset.

Honduras - Ecuador 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Costly (63.,67.), ill. Ayoví (15.), E. Valencia (89.)
Kiállítva: W. Palacios (84.) ill. Paredes (76.)

A texasi Houston városában szintén két vb-résztvevő csatázott, szinte szó szerint, ugyanis a mérkőzés kissé elvesztette a barátságos jellegét. Az első találat Jaime Ayoví az LDC Quito csatárának nevéhez fűződik, mellyel Ecuador tett szert vezetésre. A második félidő közepém aztán jött egy négy perces rövidzárlat, HOnduras pedig Costly duplájával megfordította az állást. Az ezt követő percek nem feltétlenül a labdarúgásról szóltak, előbb a 76. percben Ecuador fogyatkozott meg Paredes kiállítása után, majd nyolc perccel később egalizálódott a létszám Palacios is mehetett zuhanyozni. A csattanó a 89. percben jött, ekkor Enner Valencia talált a kapuba és mentette ikszre a meccset.

Az éjszaka leple alatt még egy meccset játszottak:
Trinidad és Tobago - Jamaika 2-0

Őszi Ádám