2015. szeptember 27., vasárnap

Zsinórban negyedik meccsét húzta be a Schalke

A német élvonalbéli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 7. fordulójának szombati játéknapját a Schalke 04 hamburgi vendégjátéka zárta. A gelsenkircheniek zsinórban negyedik meccsüket nyerték meg, s beérték pontszámban a vasárnap játszó Borussia Dortmundot. 

Hamburg - Schalke 0-1 (0-0)
G: - ill. Sane (60.)

Roppant kiegyenlített és brusztolós mérkőzést vívott egymással a két csapat. Mindkét félnek megvoltak a helyzetei, ám a vendégek sokkalta több, nagyobb lehetőséget tudtak kialakítani, illetve kihagyni. Az első félidőben Di Santo, Choupo-Moting és Sane is közel állt a gólszerzéshez, ám nem tudták végül bevenni Drobny kapuját. 

A fordulást követően Holtby kísérletét jegyezhettük fel hazai részről, majd nem sokra rá a túloldalon rezgett a háló, Leroy Sane ezúttal már nem hibázott, s mint később kiderült, győztes gólt szerzett. Meyer révén hamar növelhette volna előnyét a gelsenkircheni csapat és lezárhatta volna a meccset, azonban Drobny résen volt. Lasogga és Djourou sem tudott végül betalálni hazai oldalon, így elmaradt az egyenlítés, a kékek pedig három bajnoki ponttal távoztak a Volksparkstadion gyepéről. 

Őszi Ádám

MLS: Újabb Drogba dupla, Lampard és Villa is betalált

Gőzerővel zajlik az MLS alapszakaszának végjátéka. Pozicionálnak a csapatok, a harc pedig ádáz. Ki az erőnyerő helyekért, ki pedig alaphangon a rájátszásba kerülésért küzd. Elhalasztott ziccerek, szenvedő élmenők, európai veterán gólok, avagy zajlik az élet a tengerentúlon. 

Toronto FC - Chicago Fire 3-2 (1-1)
G: Osoria (29.), Bradley (59.), Altidore (79.) ill. Gilberto (1., 52.)

Montreal Impact - D.C. United 2-0 (2-0)
G: Drogba (4., 11.) ill. -

Az utóbbi hetek rossz produktuma miatt a Toronto rájátszása érezhető veszélybe került. A csapat megrázta magát, s a Colorado után a másik csoport sereghajtóját a Firet is elcsípte egy öt gólos roppant fordulatos és izgalmas meccsen. Az Impact úgy fest, hogy keleten lehúzza a rolót az üldözők számára, s magabiztosan lépdel a rájátszás felé Drogba vezérletével. Az elefántcsontparti a hetek óta pocsékul muzsikáló, s erőnyerő pozícióját elvesztő DC kapujába is kétszer betalált. Drogba 6 meccsen jár 7 gólnál és 1 gólpassznál.

Columbus Crew - Portland Timbers 1-2 (1-1)
G: Kamara (43.) ill. Adi (28., 50.)

New England - Philadelphia 1-1 (1-0)
G: Nguyen (36.-büntető) ill. Aristeguieta (65.)

Kei Kamara újra betalált, s növelte előnyét a góllövőlista élén, ez azonban kevés volt a Crew számára, Adi duplája Timbers sikert ért. Nagy lehetőséget szalasztottak el ezzel a hazaiak, konferenciájuk élére állhattak volna. A Portland védi a seggét, nagyon kellett a csapat számára ez a bravúr győzelem, ugyanis veszélybe került a rájátszást érő helyük az utóbbi hetek tükrében. A New England hasonló ziccert hagyott ki, mint a Crew, nem tudták kihasználni a New York Red Bulls botlását. 

Houston Dynamo - Colorado Rapids 3-2 (2-2)
G: Mirinda (3.), Barnes (24.), Davis (47.) ill. Sanchez (8., 44.)

Vancouver Whitecaps - New York City 1-2 (0-1)
G: Morales (88.-büntető) ill. Lampard (29.,), David Villa (90+5.)

Kúszik mászik a rájátszásért a Houston, mely továbbra is ott lohol a Portland sarkában, ezúttal egy öt gólos meccsen múlták felül a keleti nyugati sereghajtót. A New York City kapaszkodik az utolsó szalmaszálakba, Lampard is betalált, David Villa pedig győztes büntetőt értékesített a ráadásban, ám a Montreal jó szereplése nem sok jót ígér a tabellára nézve.

Ez történt eddig a héten: 
Montreal Impact - Chicago Fire 2-1
Houston Dynamo - Sporting Kansas 1-0
New York Red Bulls - Orlando City 2-5

A folytatásban:
szept. 27. 23:00 Sporting Kansas - Seattle Sounders
szept. 28. 01:00 San Jose Earthquakes - Real Salt Lake 
szept. 28. 03:30 L. A. Galaxy - FC Dallas

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew) – 22 gól
2. Giovinco (Toronto FC) – 19 gól
3. David Villa (New York City) – 17 gól
4. Keane (Los Angeles Galaxy), Wondolowski (San Jose Earthquakes) – 15 gól
6. Bradley Wright-Phillips (New York Red Bulls) – 14 gól
7. Martins (Seattle Sounders) – 13 gól
8. Adi (Portland Timbers) - 12 gól
9. Larin (Orlando City), Bruin (Houston Dynamo), Altidore (Toronto FC) – 11 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám