2012. július 23., hétfő

Napoli: Novotny Soma gólt szerzett a felnőtt csapatban


Sokan lehet, hogy még nem hallottak Novotny Somáról, ám egyre biztosabb, hogy még sok szépet fogunk hallani róla. A 18 éves fiatal tehetség tavasszal került a Napoli Primavera csapatához kölcsönbe Veszprémből és letette a névjegyét. A tartalék csapatban hat bajnoki mérkőzésen 7 gólt szerzett és óriási szerepe volt abban. hogy a télen még kieső csapat bejutott a rájátszásba. Soma sorsa még kérdéses, hiszen kölcsönben szerepel, ám a Napoli csapatának opciós joga van megvenni a magyar középcsatárt.

Egy kis pihenést követően meglepő döntést hozott a Napoli szakmai stábja, meghívta a magyar tehetséget a felnőtt csapat két hetes edzőtáborába. Ezt követően a klub majd ajánlatot tesz, és ekkor dől el az, hogy az első vagy a második csapatnál számítanak rá, ám az is előfordulhat, hogy nem marad Olaszországban.

A Napoli első felkészülési mérkőzését Trenito tartomány válogatottja ellen vívta és nyert 9-0-ra, de ami fontosabb, hogy Soma bemutatkozott a felnőtt csapatban. Eduardo Vargas cseréjeként 25 percet kapott, és a beszámolók szerint remekül helytállt.

Két nappal ezelőtt Napoli-Bayern München találkozót rendeztek, melyen az olasz csapat 3-2-re diadalmaskodott. A magyar tehetség a 86. percben lépett pályára a győztes gólt jegyző Insigne helyett. Nem volt sokat a pályán, ám mindenképpen nagy élmény lehetett Robben, Mandzukic és a többi Bayern játékos ellen játszani.

A mai napon pedig remek hírt kaptunk, miszerint Novotny Soma megszerezte első találatát a felnőtt csapatban. A Grosseto elleni felkészülési mérkőzés 63. percében lépett a pályára 2-0-ás vezetésnél és a 82. percben ő állította be a 3-0-ás végeredményt, miután Hamsík beadását fejelte a kapuba.

Napoli – Grosseto 3-0 (Gargano 26., Pandev 45., Novothny 82.)

Sok sikert kívánunk a továbbiakban Somának!

Kedveld facebookos oldalunkat és légy tagja közösségünknek, ha megteszed üzenőfaladon megjelennek a friss híreink. Íme az oldal: http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Kaposvár: Az Európa Liga induló horvát bronzérmes Slaven Belupo csatára Kaposváron folytatja

Neves horvát támadót igazolt a Kaposvári Rákóczi FC, így a somogyi gárda Oláh és Waltner után újabb csatárral erősítette meg a keretét. A 27 esztendős Bojan Vrucina a tavalyi horvát bronzérmes Slaven Belupo együttesétől érkezett Kaposvárra és két éves szerződést kötött. Vrucina 2004 és 2010 között 149 mérkőzésen 45 gólt szerzett a Belupo színeiben. Többek között megfordult a Duisburg a Hapoel Tel Aviv és a Panserraikos csapatában is. Izraelben bajnoki címnek és kupagyőzelemnek volt a részese. Nemrégiben visszatért a volt csapatához horvátországba, ám most új kihívást keresett és Kaposvár mellett döntött. 

"Egy új kihívás számomra Magyarország és a Rákóczi, és szeretnék ebben a csapatban is jól teljesíteni. Kaproncán változott a vezetőség összetétele, más feltételeket ajánlottak, mint korábban, ez is közrejátszott a döntésemben, miszerint klubot váltok. Tudom, hogy valószínűleg a spanyol Bilbaoval játszanánk Európa Liga-mérkőzést a Belupoval, de ez már nem foglalkoztat. Most az a legfontosabb, hogy a kaposváriak segítségére legyek."- nyilatkozta a támadó a rakoczifc.hu-nak

Kedveld facebookos oldalunkat és légy tagja közösségünknek, ha megteszed üzenőfaladon megjelennek a friss híreink. Íme az oldal: http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Hivatalos: Huszti visszatér visszatér Németországba volt csapatához

A német sajtóban már tegnap felmerültek olyan hírek, hogy Huszti Szabolcs visszatér korábbi csapatához a Hannoverhez. A magyar játékos már a német városba tartózkodik és átesett az első orvosi vizsgálatokon. Ezt a hírt a Zenit hivatalos honlapján a mai nap folyamán megerősítette és elmondta, hogy a magyar válogatott középpályás augusztus elejétől volt klubja a Hannover játékosa lesz. A Hannover hivatalos oldalán még nem erősítette meg a hírt, és még arról sincsenek részletek, hogy hány évre ír alá és mennyiért vált klubbot Huszti. A 29 éves középpályás 82 mérkőzésen lépett pályára a zenit színeiben és 12 gólt szerzett, ám többnyire nem számított alapembernek. Egyik találatával örökre beleírta magát a klub történelemkönyvébe, hiszen ő szerezte a szentpétervári csapat 800. bajnoki találatát. Az orosz klub sok sikert kívánt Szabolcsnak a továbbiakban. A hírek szerint már ma csatlakozik a Hannover csapatához, mely Ausztriában edzőtáborozik.

Kedveld facebookos oldalunkat és légy tagja közösségünknek, ha megteszed üzenőfaladon megjelennek a friss híreink. Íme az oldal: http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Arsenal: Wenger töri a fejét, három jelölt már van Robin Van Persie távozása esetén

Az Arsenal már ki is szemelt három csatárt arra az esetre, ha Robin van Persie elhagyná a londoni klubbot. Erre most nem tudni mekkora esély van, hiszen Wenger kijelentette nem engedik el, a holland pedig leszögezte semmi képen nem fog hosszabbítani. Távozása esetén azonban, mindenképpen csatárt kell igazolni az Ágyúsoknak, nézzük kik a jelöltek. 

Az első számú jelölt  az Athletic Bilbao spanyol válogatott támadója Fernando Llorente. A 27 esztendős spanyol csatárcsillagnak élő szerződése van klubjával, melyben nagyon jól érzi magát, ezáltal nehezen elképzelhető, hogy Londonba tudnák csábítani. Mellesleg a piaci értéke sem alacsony, a szakemberek 25 millió euróra becslik, de ez az összeg aligha lenne elég a Bilbao számára.

A 22 éves Fiorentina csatár Stevan Jovetic megszerzése könnyebb lehet, hiszen a csatár minden bizonnyal távozik olasz klubjától, ám nem csupán az Arsenal szemelte ki magának, a Juventus ajánlatot készül tenni érte. Becsült piaci értéke 25 millió euró, aligha engednék el olcsóbban.

A harmadik kiszemelt a Dortmund lengyel gólvágója a 23 esztendős Robert Lewadowski. Az ő távozása már régóta téma  német csapatnál, több kérője is van, érte is meg kell küzdenie az Ágyúsoknak. Többek közt a Manchester United a Tottenham és a Chelsea is a kérők közt van. A csatár piaci értéke 20 millió euró, a Chelsea már tett egy 17 milliós ajánlatot, ám ezt a Dortmund visszautasította.

Egy biztos, ha Van Persie távozik akkor az Arsenal aktívan csatárt fog keresni a holland gólkirály pótlására.

Kedveld facebookos oldalunkat és légy tagja közösségünknek, ha megteszed üzenőfaladon megjelennek a friss híreink. Íme az oldal: http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Barcelona: Pinto elégedett az új kapusedzővel

Mint ismeretes Guardiola a szezon végén felállt a Barcelona kispadjáról  és utódaként Tito Vilanova másodedzőt nevezték ki. Ezáltal az edzői stáb is változott valamelyest, például új kapusedzője van a katalán klubnak José Ramon de la Fuente személyében. Arról, hogy milyen az új szakember a Barca második számú kapusa Pinto nyilatkozott. 

"Nagyon eltérő módszerekkel dolgozik, sokkal több hangsúlyt fektet a lábmunkánkra. Jó érzéseim vannak vele kapcsolatban, szerintem remekül halad a közös munka. Minden edzőnek megvan a saját rendszere, remélem, hogy ez meglátszik majd a védéseimben is." 

Kedveld facebookos oldalunkat és légy tagja közösségünknek, ha megteszed üzenőfaladon megjelennek a friss híreink. Íme az oldal: http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám