2015. május 13., szerda

Július 18-án indul Magyarország új sportcsatornája!

Új sportcsatorna, napi tíz óra élő közvetítés július 18-tól, avagy indul az M4 Sport, a közmédia legújabb csatornája. A hírt maga Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója jelentette be a Media Hungary konferencián. 

Az új csatorna főként a magyar érdekeltségű sporteseményekre fókuszál, az öt látványsportág mellett 16 kiemelt sportág is rendszeresen a képernyőre kerül majd. Fontos, hogy mindenki számára elérhető lesz térítésmentesen, tehát az elkövetkezendő három esztendőben bárki nézheti majd a Bajnokok Ligáját, ugyanis a csatorna elcsaklizta a Digi Sport orra elől a közvetítési jogot. Emellett pedig a Formula-1 is az M4 Sportra költözik, ahogyan a nagy világesemények is, így  a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságot és a riói olimpiát is az M4 Sport közvetíti majd. A tarsolyban pedig ott van a vizes sportágak kazanyi világbajnoksága, valamint a pekingi atlétikai vb is.

"Július tizennyolcadikától új csatornát indítunk M4 Sport néven, amely must credit csatorna lesz, tehát mindenki számára kötelezően terjesztendő. Az M4 Sportnak százszázalékos lefedettsége lesz, elsősorban a magyar sportokra hegyezzük ki, de ezen kívül lesz benne két nemzetközi húzó tartalom, az egyik a Formula–1, a másik pedig a Bajnokok Ligája, amelynek közvetítési jogát három évre megszereztük."  - mondta Szabó László Zsolt az MTVA vezérigazgatója.

Őszi Ádám