2012. október 26., péntek

Silvio Berlusconit az AC Milan tulajdonosát négy év börtönbüntetésre ítélték!

Így is van elég gondja az AC Milan labdarúgócsapatának, és a gondok nem hogy csillapodnának, hanem egyre csak halmozódnak és tetéződnek. A klub komoly anyagi gondokkal küzd, a bajnokságban elképesztően rosszul kezdtek és a mai napon első fokon hivatalossá vált, hogy a 76 esztendős tulajdonos Silvio Berlusconi négy év letöltendő börtönbüntetést kapott adócsalás miatt.   

Berlusconi nem először ült a vádlottak padján, ám eddig minden alkalommal felmentették vagy elévülés miatt megszüntették az ellene indított eljárásokat. Most viszont nem így történt és a Milánói bíróság 4 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a politikust, aki tegnap jelentette be visszavonulását. Emellett három esztendőre eltiltották minden féle közügytől, így ha nem vonul vissza, akkor sem tevékenykedhetne tovább.

A volt olasz miniszterelnök azonban remek ügyvédekkel rendelkezik, akik minden bizonnyal fellebbeznek az első fokú ítélet ellen, így még nem biztos, hogy ténylegesen 4 év lesz az ítélet, enyhítés még várható az ügyeben.

Arról még nem szólnak a hírek, hogy ez milyen formában érinti az AC Milan labdarúgócsapatát, viszont így ismét előtérbe kerülhet, amit már korábban megszellőztetett a sajtó, miszerint a veterán politikus kiszáll a klubból és eladja azt. Innentől kezdődhetnek a találgatások...

Szerző: Őszi Ádám

Rossz hír a Vörös Ördögöknek, Kagawa négy hétre kidőlt, így lemarad a tíz napos dömpingről...

Súlyos véráldozatot követelt a Manchester United hősies fordítása a Braga együttese ellen. Mint köztudott, a portugálok már 0-2-re vezettek az "álmok színházában", de a meccs végére felkellet ébredniük, hiszen a hazai gárda fordítani tudott, viszont nem volt felhőtlen az öröm. A United nyári igazolása Shinji Kagawa térdsérülést szenvedett és előre láthatólag minimum négy hét pihenő vár rá. 

Ez azt jelenti, hogy a skót tréner elkezdhet gondolkozni, hogy kivel számol Kagawa helyén, hiszen tíz napon belül négy nagyon fontos mérkőzés vár a Vörös Ördögökre. Igazi meccsdömping vár a MU fanatikusokra az elkövetkezendő másfél hétben, hiszen az együttes a bajnokságban előbb a Chelsea, majd pedig az Arsenal együttesével mérkőzik meg. Ehhez párosul a Braga elleni Bajnokok Ligája visszavágó, és említsük meg, hogy Londonban duplázni fognak, hiszen a vasárnapi bajnokit követően ismét a Chelsea csapatával játszanak szerdán a Ligakupában. Nem is érdemes haza utazniuk...

A lecke tehát fel van adva a mesternek, ám ez nem okoz majd neki minden bizonnyal nagy gondot, hiszen remek labdarúgók ülnek a csapat kispadján, éppen ilyen lehetőségre várva.

Szerző: Őszi Ádám

Anzhi: Wayne Rooney leigazolása a téma...

Azt mindenki tudja, hogy az Anzhi Mahacskala egy újgazdag feltörekvő klub, mely nem sajnálja a pénzt. Ezt bizonyítja az is, hogy az ő játékosuk Samuel Eto'o a világ legjobban kereső játékosa és fél millió euró híján pont annyit keres mint Ronaldo és Messi együttvéve. Ilyen anyagi feltételek mellett, nem csoda, hogy fel-fel merül újabb sztárjátékosok neve a klubnál, a legújabb ötlet Wayne Rooney Dagesztánba csábítása, az ötletszerző pedig nem más, mint Roberto Carlos. 

Viszont maradjunk a realitások talaján, ezt az együttes vezetőedzője Guus Hidding is tudja, hiszen nem minden a pénz, valakinek a karrier sokkal fontosabb. - "Korábban beszéltünk Rooney-ról Robertoval, de alapvetően minden realitás nélkül. Az ugyan igaz, hogy szeretnénk egy sztárjátékost leigazolni, de annak nem sok esélye van, hogy az a Manchester United támadója lesz. Persze Rooney egy kiváló játékos, így biztosan hozzátenne csapatunkhoz" - mondta a tréner

Rooney a Manchester karizmatikus játékosa már most, és hasonló magasságokba nőhet, mint például Ryan Gigs, amennyiben klubhűsége töretlen marad. Viszont ha váltana is, nem valószínű, hogy pont az orosz pontvadászatot választaná, hiszen szinte bármely sztárklub szívesen látná őt színeiben.

Szerző: Őszi Ádám