2012. május 22., kedd

David Villa nem lesz ott az EB-n!

Villa maga hívta fel telefonon a szövetségi kapitányt Del Bosquet egy tréninget követően és közölte a mesterrel, hogy a felépülése elmarad a várttól, így orvosa azt tanácsolta ne utazzon el  az Európa Bajnokságra.

A csatár a klubvilágbajnokságon szenvedett sípcsonttörést még decemberben, melyből a mai napig nem tudott még felgyógyulni. A hírt a Spanyol Labdarúgó szövetség is megerősítette hivatalos oldalán. A csatár nagyon szomorú de be kellett látnia, hogy így nem fog menni a játék. Egy az hogy nem éri meg rásérülni, másrészt fizikailag sem érte még el azt a szintet amire szüksége lenne, no meg fél éve nem játszott tétmérkőzésen.

David Villa, így, majd csak a következő szezon kezdetén jelentkezik játékra a Barcelona csapatába addig igyekszik visszanyerni régi erőnlétét és formáját.

A Spanyol válogatott utazó keretét a szövetségi kapitány vasárnap hirdeti majd ki, miután már lejátszotta a Király Kupa döntőjét a Barcelona és az Bilbao csapata.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

EB 2012: Beharangozó cikksorozat 3. rész: Helyszínek Poznan

EB beharangozó cikksorozatunk következő helyszíne Poznan, mely Lengyelország Nyugatabbi részén fekszik. Az ország egyik legrégebben alapított,  jelenleg ötödik legnagyobb népességű települése, a maga 580 ezer lakójával. A város az ország fontos ipari, kulturális és egyetemi központ. Itt található Lengyelország legrégebbi temploma a Szent Péter és Pál katedrális, ahol több lengyel uralkodó sírja. A város számos látványossága közül az egyik legismertebb: reneszánsz építésű régi piactere.

A város ékköve a Lech Poznan csapata, mely kiemelkedő szerepet tölt be a jelen és a múlt lengyel labdarúgásában egyaránt. Története során hat bajnokságot, öt lengyel kupát és négy szuperkupát nyert és ezzel az ország ötödik legsikeresebb klubcsapata, melynek szurkolótábora is híres és nagy. Több alkalommal szerepeltek nemzetközi kupákban, legutóbb tavaly amikor  a döntős Braga csapatával szemben estek ki az EL nyolcaddöntőben.  A Miejski Stadiont az EB-re átalakították és így a létesítmény 45830 néző befogadására vált alkalmassá.

Poznan a C csoport három mérkőzésének ad majd otthont
Írország - Horvátország
Olaszország - Írország
Olaszország - Horvátország


Szerző: Őszi Ádám

Íme az aréna és a város jellegzetességei: 
Kattints a képekre és galériában megnyitja őket nagyítva

Az egyik képen a Miejski Stadion látható az átalakítás előtt














A Barca szemet vetett Thiago Silvára, ám a Milán a legnagyobb katalán tehetséget kéri érte

Napvilágot láttak hírek, mely szerint a Barcelona Thiago Silva az AC Milan világklasszis hátvédje után kacsintgat. A Sport című napilap úgy tudja, Galliani hajlandó megválni játékosától, ha az üzletbe beleveszik a Barca legnagyobb tehetségét Thiago Alcantarát, akit Allegri vezetőedző szívesen látna Milánóban.

A kérdés, hogy a Barca szeretne-e megválni tehetségétől, vagy más ajánlattal próbálkozik-e majd. Emellett, egyéb kérői is akadnak Thiago Silvának. a Manchester City és a PSG sem sajnálná kifizetni a hátvéd vételárát.


Szerinted melyik klub járna jobban a játékoscseréve?

Szerző: Őszi Ádám

Mourinho hosszabbított! Kaka és Higuain távozhat.

Jose Mourinho a Real Madrid vezetőedzője további két évvel meghosszabbította 2014-ben lejáró szerződését, így most 2016-ig köti szerződés a Királyi Gárdához, adta hírül a klub hivatalos honlapja.

A Realt tavaly Király Kupa győzelemre, idén pedig 100 pontos pontrekorddal bajnoki címre vezető szakember a korábbi hírekkel ellentétben nem távozik a nyáron a madridi kispadról. A szakember 2010-ben vette át a gárda irányítását, és elmondása szerint nem távozik Madridból míg meg nem nyerik a Bajnokok Ligáját.

A klubhoz kapcsolódó hír, hogy az elnök Florentino Perez érdekes kijelentést tett, miszerint Kaka és Higuain is távozhat. Állítólag a PSG be is jelentkezett értük, ám gigászi 80 millió eurót kéne letenniük az asztalra a két játékosért.
Az elnök hozzátette: " Hajlandóak vagyunk eladni a két játékost, de nem mindenáron"


Szerző: Őszi Ádám


EB 2012: Beharangozó cikksorozat 2. rész: Helyszínek Lviv

Beharangozó cikksorozatunk második részében egy Ukrán helyszínnel Lviv városával és stadionjával ismerkedünk meg. A város Ukrajna nyugati felén terül el és mintegy 830 ezer lakosú nagyváros. Egy igazi kulturális központ, mely más országok történelmében is fontos szerepet játszott. Az UNESCO 2001-ben a Világörökség részévé nyilvánította óvárosi részét. A város mindössze 75 kilométerre fekszik az ukrán-lengyel határtól. A városban főleg ukrán lakosok élnek de a történelmi múlt végett számos orosz, lengyel és belarusz lakója is van. A szurkolók az EB alatt trolibuszokkal és villamosokkal közlekedhetnek majd a városban.

A város focicsapata az FK Karpati Lviv, melynek otthona az EB egyik helyszínéül szolgáló Arena Lviv. A klub nem rendelkezik túl nagy eredményrangsorral, mindössze egyszeres Szovjet kupagyőztes. Az aréna befogadóképessége 34915 fő.

A város és az aréna a B csoport három találkozójának ad majd otthont.
Németország - Portugália
Dánia - Portugália
Dánia - Németország


Szerző: Őszi Ádám

Íme az aréna és a város jellegzetességei: 
Kattints a képekre és galériában megnyitja őket nagyítva












Íme az Arena Lviv kívülről, belülről, éjjel és nappal egyaránt.

 



A város pár nevezetessége látható a képeken.

Olympiakosz: Megyeri sorsa eldőlt, három évvel hosszabbított

Remek szezont tudhat maga mögött Megyeri Balázs az Olympiakosz magyar hálóőre. Teljesítményére több angol és német klub felfigyelt, a szigetországból, nagyon komoly volt az érdeklődés Balázs iránt, főleg az Everton csapatától. Nos erre a kérdésre, hogy a hálóőr marad e vagy távozik a a görög bajnok hivatalos honlapján tett közleményében adott választ, miszerint Megyeri három évvel meghosszabbította  szerződését.

" Nagyon boldog vagyok, hogy az Olympiakosznál maradhatok. Továbbra is bajnokságot és kupákat akarok szerezni a klubbal, valamint vitézkedni az európai színtéren! öröm ezeknek a drukkereknek játszani, és kérem őket, hogy támogassanak minket, legyen meg a mezünkön a negyedik csillag!" - nyilatkozta Megyeri Balázs a klub   honlapján.

Az Olympiakosz idei aranyérmével, immáron 39. alkalommal lett bajnok, így jövőre cél a negyvenedik, ami egy újabb mérföldkövet jelent, mivel a negyedik csillag  kerülhet fel a csapat mezére, ha ez sikerül.

Szerző: Őszi Ádám