2012. október 12., péntek

Barátságos meccseket is rendeznek ma: Pályán a francia és a lengyel válogatott egyaránt

A mai nap folyamán nem csupán VB-selejtezőket rendeznek, hanem szünnapos, vagy már nem selejtező csapatok barátságos mérkőzéseket játszanak egymással. Európai szemmel a lengyel válogatott és a francia csapat meccse az érdekes, nézzük őket kicsit részletesebben. 

A francia csapat hazai pályán fogadja Japán együttesét. Az európai alakulat az 'I' jelű selejtező csoportban szerepel, mely csupán 5 tagú, így most rájuk esett a szabadnapos szerepe. A felek nem túl nagy múltra tekintenek vissza, mindössze három alkalommal találkoztak, először 2001-ben egy barátságos mérkőzésen, melyet a franciák 5-0-ra meg is nyertek. A másik két találkozó egyaránt Konföderációs kupa meccs 2001-ben és 2003-ban. Mind a két találkozót a gallok nyerték 1-0, illetve 2-1 arányban, így elmondható, hogy eddig a mérlegük hibátlan Japán ellen.

Franciaország - Japán 21:00

A lengyel válogatott hazai környezetben fogadja a legutóbbi VB házigazdáját Dél-Afrika együttesét. Ami az egymás elleni múltat illeti, a felek eddig csupán egy alkalommal találkoztak 2009-ben egy barátságos mérkőzésen és akkor némi meglepetésre az afrikai együttes diadalmaskodott 1-0-ra. Itt a revans ideje...

Lengyelország - Dél-Afrika 20:45

Nézzük milyen egyéb párharcok lesznek a nap folyamán, ami a felnőtt válogatottakat illeti:

Leshoto - Szváziföld 15:00
Egyiptom - Kongó 16:00
Egyesült Arab Emírségek - Üzbegisztán 16:35
Bahrein - Fülöp-Szigetek 17:30

Szerző: Őszi Ádám

VB-selejtezők Óceánia: Kiütéses vendég siker


Magyar idő szerint hajnali 6 órakor kezdődött a Salamon-Szigetek és Új-Kaledónia által játszott VB-selejtező mérkőzés.  A találkozó vendég sikert ígért, tudni illik erre felé nagy különbség van csapat és csapat között.


Az OFC névre hallgató selejtező sorozat egyenes ágon nem ad világbajnoki résztvevőt, hanem a kvalifikáció nyertese pótselejtező  párharcot vívhat egy dél-amerikai ellenféllel, mely szintén pótselejtezős helyen végzett.  Ez a selejtező sorozat például Európához képest roppant elől jár, hiszen itt már 2 forduló lezajlott és a térségből csupán már négy csapat van talpon. Salamon-Szigetek, Új-Kaledónia, Új-Zéland és Tahiti. 

Ez a négy csapat egy csoportban oda-vissza vágós rendszerben játszik egymással és a csoport első helyezettje vívhatja a már említett pótselejtezőt. A csoport egyértelmű fekete báránya tahiti, z ő játékerejük nem túl acélos, míg Új-Záland és Új-Kaledónia némileg kitűnik a csoportból. Minden bizonnyal kettejük közt dől el az első hely sorsa.

A ma reggeli mérkőzés az esélyeknek megfelelően könnyedén, nyerte a vendég együttes, fél tucat gólt lőve rendezték el soros ellenfelüket. Az első félidőben még csak 1-2 volt az állás, ám a második játékrészben potyogtak a gólok, és azért a meccs végére a hazaiaknak is sikerült 2 alkalommal az ellenfél hálójába találni.

Salamon-Szigetek - Új-Kaledónia 2-6 (1-2)

Szerző: Őszi Ádám