2014. október 22., szerda

BL: Eljött a rangadó napja, egymás ellen Gerrard és Ronaldo - előzetes

Kedden igazi gólesőt rendeztek a csapatok, összességében 8 mérkőzésen 40 találat született, rekordok dőltek meg. Szerdán jön a folytatás, újabb fantasztikus párosítások, ádáz küzdelem. A játéknap legjobban várt mérkőzése a Liverpool és Real Madrid összecsapása, ám a Galatasaray és a Dortmund összecsapása is igen pikánsnak ígérkezik. Nézzük miből él este egy futballszerető szurkoló. 

A csoport
20:45 Olympiakos - Juventus (Digi Sport 2)
20:45 Atletico Madrid - Malmö

A sorsolást követően mindenki a Juventus és az Atletico Madrid továbbjutását tippelte, ennek ellenére két fordulót követően mind a négy együttes három ponttal várja a folytatást, egyelőre keresztbeverés van. A mai nap győztesei azonban előnyre tehetnek szert, persze amennyiben nem köszönt be pontosztozkodás. A csoportot gólarányával vezető Öreg Hölgy görög honba utazik, Megyeri Balázs csapatának vendégségébe, abba a katlanba, ahol az Atletico Madrid csúnyán megégett az első körben. Allegri csapata ráadásul egy elég bizarr döntetlennel hangolt a Serie A egyik kiesője, a Sassuolo ellenében. Simeone tanítványai otthon fogadják a regnáló svéd bajnokot, előzetesen kötelező ujjgyakorlatnak tűnik a mérkőzés, de ne becsüljük le az ellenfelet. A Matracosok sem tavalyi önmagukat idézik egyelőre.  

B csoport:
20:45 Liverpool - Real Madrid (Digi Sport 1)
20:45 Ludogorets - Basel

A Real Madrid eddig hibátlan és sokan azt várták, hogy a 3. fordulóban két száz százalékos együttes csatázik majd a csoport első helyéért, azonban ez a Liverpool távol van tavalyi formájától, ezt jelzi a Basel elleni második körös fiaskó és a Premier Leagueben mutatott teljesítmény is. A Real Madrid remek formában van, Cristiano Ronaldo pedig csak úgy ontja a gólokat. Bár az Anfield ad otthont a mérkőzésnek, bátran kijelenthetjük, hogy a találkozó favoritja a spanyol csapat, mely kénytelen nélkülözni villámléptű játékosát Gareth Balet. A csoport másik mérkőzésén a Ludogorets számára kötelező lenne a győzelem, amennyiben továbbjutási álmokat dédelgetnek, míg a Basel egy esetleges sikerrel könnyen előreléphet, a másik mérkőzés eredményének függvényében. 

C csoport:
20:45 Monaco - Benfica
20:45 Leverkusen - Zenit

A csoport, melyet négy azonos képességű csapat alkot, bátran kijelenthetjük, hogy tudásban ezen csapatok állnak legközelebb egymáshoz. Nincsen kimagasló sztárgárda, de kiscsapat sem. Eddig a Benfica a csoport vesztese, ez ellen azonban ma tehetnek a portugálok, ehhez az AS Monacot kellene legyőzni francia honban. A francia bajnoksággal ellentétben itt egyelőre jól muzsikálnak a hercegségiek, hazai győzelem és idegenbéli döntetlen az eredménysorban. Igazi három esélyes meccsre van kilátás. A Leverkusen és a Zenit összecsapásán két igen jó formában lévő csapat találkozik, igazi nyílt sisakos támadójáték várható. A Zenit egy esetleges győzelemmel és a másik mérkőzésen egy portugál sikerrel nagyot léphetne a továbbjutás felé.

D csoport:
20:45 Galatasaray - Dortmund 
20:45 Anderlecht - Arsenal

Hazája pontvadászatában szenved a Borussia Dortmund, Jürgen Klopp tanítványai a bajnoki cím helyett egyelőre a kiesőzóna elől menekülnek sokak döbbenetére. A Galatasaray sincsen csúcsformában, ám szurkolóira mindig számíthat a török klub, így pokoli hangulat vár a BVB játékosaira este. A Dortmund eddig hibátlan, sőt még gólt sem kapott a sorozatban. A csoport másik meccsén az Anderlecht vendége lesz az Arsenal, mely a Premier League bukdácsolást egy a nemzetközi porondon elért győzelemmel korrigálná. Wenger mesternek továbbra is fejtörést okozhat az összeállítás, ugyanis rengeteg a sérült.

Arrow

BL: Adriano mesterötöst vétett, gálázott a Shakhtar

Hatalmas pofonba szaladt bele hazai környezetben a BATE, mely nem tudott mit kezdeni a Shakhtar támadásaival. Az ukránoknak minden összejött, a csapat brazil gólfelelőse Adriano ötig jutott. A csoport másik mérkőzésén kiegyenlített mérkőzésen nyert a Porto és továbbra is vezeti a csoportot, míg a Bilbao számára egyre távolabbi a továbbjutás lehetősége. 

BATE - Shakhtar Donetsk 0-7 (0-6)
Bariszav, Borisov Arena 12800 néző; Vezette: Ivan Bebek
BATE: Chernik - Khagush, Polyakov, Tubic (Gayduchik 46.), Mladenovic - Yablonski, Lichtarovic (Aleksievich 46.), Gordejchuk, Karnitskiy, Volodko - Signevich (Baga 75.).
Shakhtar Donetsk: Pyatov - Srna, Kucher, Rakyckyj, Shevchuk - Fernando (Fred 46.), Stepanenko, Douglas (Marlos 46.), Alex, Taison (Bernard 46.) - Adriano (Etxebarria 46.).
Gólszerzők: - ill. Alex (11.), Adriano (28. és 80. -büntető, 36., 40., 44.), Douglas (35.)
Sárga: Chernik (27.) ill. -
Kiállítás: - ill. -

Gálaelőadást tartott a Shakhtar Donetsk idegenben, a regnáló ukrán bajnok megalázó vereséget mért a fehérorosz listavezetőre, mely korábban a Debrecent búcsúztatta a sorozattól. Sokan hangoztatták már a Porto elleni hatost követően, hogy a BATE nem Bajnokok Ligája szintű csapat, ám a Bilbao elleni siker elhallgattatta ezen hangokat. Most azonban jött az újabb pofon, az Adriano show. A gólok sorát Alex nyitotta a 11. minutumban, majd Adriano köszönt be büntetőből. A 35. percben Douglas is batlált, s megnyitott egy csúnya kilenc perces gólesőt, mely négy találatot foglalt magába. Hat gólos előnnyel és Adriano mesternégyessel mehettek a felek az öltözőbe.

A második játékrészre jelentős változtatásokat eszközöltek az edzők, hazai részről kettő csere hajtatott végre, míg a vendégek trénere Lucescu aki elvállalta a román válogatott kispadját, mindhárom lehetőségét kiaknázta. Az első félidő béli gálaelőadás rányomta a mérkőzésre a bélyegét. Egy gólt azért még láthatott a publikum a publikum, Adriano második büntetőjét is értékesítette, ezzel pedig mesterötöst jegyzett. A brazil gólfelelős ezzel toronymagasan vezeti a Bajnokok Ligája idei kiírásának góllövőlistáját. 

Porto - Athletic Bilbao 2-1 (1-0)
Porto, Estádio do Dragao 37567 néző; Vezette: Damir Skomina
Porto: Fabiano - Danilo, Maicon, Martins Indi, Alex Sandro - Herrera, Casemiro (Quaresma 71.), Brahimi - Tello (Torres 82.), Jackson Martinez, Quintero (Neves 64.).
Athletic Bilbao: Iraizoz - De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga - San Jose (Muniain 46.), Iturraspe, Fernandet, Rico (Gurpegi 73.), Susaeta - Aduriz (Etxebarria 46.).
Gólszerzők: Herrera (45.), uaresma (75.) ill. Fernandez (58.)
Sárga: Maivon (22.), Danilo (59.) ill. San Jose (29.), Susaeta (59.), Rico (65.), Gurpegi (86.)
Kiállítás: - ill. -

Úgy érkezett vendégségbe a Bilbao, hogy tudták, egy esetleges vereséggel a kiesés szélére sodródhatnak. A találkozót a hazaik kezdték sokkalta határozottabban, meddő mezőnyfölényt sikerült kialakítani. Az első valamirevaló lehetőséget a 26. percben jegyezhettük fel, a vendégek játékosa San Jose 25 méterről a bal kapufát találta telibe. Pár minutummal később aztán a hazaiak kolumbiai kiválósága Jackson Martinez került helyzetbe, lövésébe azonban belevetődött egy önfeláldozó védő. Lélektanilag nagyon fontos pillanatban az első játékrész utolsó másodperceiben szerezte meg a vezető találatot a Porto, Herrera higgadt befejezését követően. 

A második felvonásban aztán megrázta magát a Bilbao, Muniain és Etxebarria félidei beállítása jót tett. Olyannyira, hogy az 58. percben Etxebarria passzát követően Herrera talált a kapu bal alsó sarkába. Nem maradt azonban döntetlen az állás, erről Brahimi és a csereként pályára érkező Quaresma tett. Előbbi előkészített, utóbbi pedig pár percnyi játék után győztes gólt helyezett el Iraizoz kapujában. A végjátékban mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a gólszerzésre, azonban Laporte és Jackson Martinez is pontatlan volt, így maradt az egy gólos hazai győzelem. Ezzel a Porto továbbra is vezeti csoportját, míg a Bilbao reális továbbjutási célokat már nem dédelgethet.

Íme a H-csoport állása 3 forduló után:
1. Porto 7 pont (10:3)
2. Shakhtar Donetsk 5 pont (9:2)
3. BATE 3 pont (2:14)
4. Athletic Bilbao 1 pont (2:4)

Arrow