2013. május 31., péntek

Fiatal több poszton bevethető francia játékossal erősített Huszti Szabolcs kenyéradója

Több poszton bevethet fiatal játékossal erősítette meg keretét a Hannover, mely többek közt Huszti Szabolcs kenyéradója is.  

Salif Sané neve azoknak csenghet ismerősen akik rendszeresen figyelemmel követték a francia első osztály küzdelmeit. A 22 esztendős francia-szenegáli kettős állampolgár több poszton bevethető, hiszen védőként és védekező középpályásként is remekül mozog a pályán. 

Profi pályafutását a Bordeaux csapatánál kezdte meg, ahol azonban nem számítottak rá, csupán négy meccsen szerepelt, így előbb egy esztendőre kölcsönben szerepelt a Nancy csapatánál, majd pedig a mögöttünk álló szezont már a klub kötelékében játszotta le, hiszen megvették. Egész szezonban alapember volt, teljesítményére pedig felfigyelt a Hannover, mely 1 millió eurót adott érte.

Őszi Ádám

Real neveléssel erősített a Firorentina - hivatalos

Fiatalítja védelmét a Fiorentina, mely Bogdán Ádám csapattársát, a korábbi Real Madrid nevelést Marcos Alonsot csábította magához. 

A királyiak fanatikusainak ismerős lehet a név, hiszen a 22 esztendős fiatal védő 1999-ben kezdte el rúgnia bőrt, majd 2008-tól két esztendőn keresztül a Real Madrid B csapatában szerepelt, egy alkalommal pedig a nagyok közt is bemutatkozott. Ezt követően 2010-ben csapott le rá Bodgán Ádám csapata a Bolton Wanderers, mely idén az utolsó pillanatban maradt le a Premier League osztályozós helyről.

Marcos szerződése lejárt, melyet nem kívánt meghosszabbítani, így a firenzei klub nagyon jó üzletet csinált, hiszen ingyen szerezte meg a védőt, akinek egyébként piaci értékét 1,5 millió euróra becslik.

Az idei szezonban nyújtott teljesítménye igen szép, 26 meccsen szerepelt a Bolton színeiben és védő létére 4 alkalommal rezgette meg az ellenfelek hálóját.

Őszi Ádám

Hivatalos: Valdes marad és kitölti szerződését! - fordulat a köbön nyilatkozattal...

A minap elbúcsúzott Eric Abidal és sokan már arról beszéltek, hogy pár napon belül Victor Valdes búcsúja következik. Nos, ez elmaradt, de sajtótájékoztató az volt... 

Nincsen tovább találgatás, eldőlt, hogy ki lesz jövőre a Barcelona első számú hálóőre. A kapuvédő neve Valdes, aki sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy mégis kitölti szerződését, mely a 2013/2014-es szezon végéig szól. A spanyol hálóőr meg is indokolta döntését. Sokan viszont azt mondják, hogy Abidal érzelmes búcsúja változtatta meg Valdes gondolkodását és az érzelmek elragadták őt. Hiába, 20 éve a katalán klub az "otthona".

"Tartozok a szurkolóknak egy magyarázattal annak kapcsán, hogy miért nem hosszabbítom meg a szerződésemet. A Barcelona mindent megadott nekem, és 20 évig az otthonom volt." 

"Nagy a nyomás egy kapuson, főleg egy ilyen klubnál. Kimerültem lelkileg, és úgy érzem, az időm a klubnál 2014-ben lejár. Ez nem a pénzről szól."

"Megtisztelve érzem magam, hogy a klub azt akarja, folytassam, de a döntésem végleges. Becsülettel fogom viselni a Barca-mezt a szerződésem utolsó napjáig. Azt gondolom, hogy a klubnak elegendő ideje lesz találni egy jó utódot." - nyilatkozta Valdes

Így tehát biztossá vált, hogy a 2002/2003-as szezonban debütáló hálóőr marad és tovább növeli a klub színében védett mérkőzéseinek számát, mely már így is 500 felett van.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem érkezik rivális, egy fiatal hálóőr érkezésére lehet számítani, akinek ez az esztendő lesz a tanulópénze, feladata pedig a ritmus felvétele lesz és felkészülés a "nagy örökségre" a katalán klub kapusposztjára.

Őszi Ádám.

Megszólaltak Fabregas átigazolási ügyében

A Sky Sports spanyol szakértője Guillem Balague teljesen alaptalannak nevezte a Barcelon a spanyol válogatott középpályásának távozási pletykáit. Ha valaki, akkor ő jól informálódott szakember. 

Az utóbbi napokban felerősödtek azon pletykák, mely szerint az ex-Arsenalos Cesc a két manchesteri gigász kívánságlistájára is felkúszott és minden kész az érte folyó harcra. Hallani lehetett ugyan ezt Thiago Alcantara ügyében is, ám ezen pletykával ellentétben a Fabregas transzfert kacsának minősítették.

A sajtópletykák arról szóltak, hogy a United már meg is kezdte a tárgyalásokat, az elkámpicsorodott spanyollal, aki Neymar érkezésével lehet még inkább kiszorul a csapatból.

Balague azonban a következőket mondta - "Fabregas meglepődött a szóbeszédeket hallva, amik Angliában zajlanak jelen pillanatban. A klub elmondta, nem áll szándékukban eladni őt. A kivásárlási ára - ha bárki érdeklődne iránta - 171 millió Font, ami persze kicsit sok..."

"Ha bármi is történni fog, az valószínűbb, hogy a jövőben lesz, talán egy év múlva, ki tudja? Ami azonban biztosnak tűnik, hogy a klub és Fabregas is úgy döntöttek, hogy a következő szezonban is Barcelona játékos marad."

Így minden arra mutat, hogy a pletykákkal ellentétben Fabregast jövőre az új katalán színekben pompázó sárga-piros mezben láthatjuk majd játszani.

Őszi Ádám