2014. november 8., szombat

Suarez volt a Barca nyerőembere

Kis híján újfent megégett a Barca, mely ezúttal az Almeria otthonában vendégszerepelt. Felforgatott kezdő és ijedelem, majd jött Neymar és Suarez, a katalánok pedig megfordították a meccset. Sok a kritikus hang, egyesek edzőváltást követelnek.  

Almeria - Barcelona 1-2 (1-0)
G: Bifouma (37.) ill. Neymar (73.)

Meglepő kezdőcsapatot állított össze a katalánok trénere Enrique, a padon találta megát Neymar és Suarez is, helyettük a kezdőben Pedro és Munir kapott helyet. Iniesta a keretben sem volt, míg Xavi, Pique és Dani Alves is a kispadon kapott helyet. Bár a katalánok birtokolták a labdát, mezőnyfölényük meddőnek bizonyult. A játék képe borzasztó egysíkú volt, ritmusváltásokkal nem volt megtarkítva, mondhatni unalmasan folyt a labda. Az első valamire való helyzetet a 28. percben jegyezhettük fel, ekkor Rakitic fejelt kapura, Ruben azonban bravúrosan hárítani tudott. Az elmúlt mérkőzéseken hadilábon áll a Barca a kapufákkal, a Celta ellni vereség alkalmával ötször forgácsolták a kapuvasat, ez pedig most is hasonló méreteket öltött. A 29. minutumban Messi öt méterről fejjel találta telibe a felsőlécet. Szűk tíz perccel később is az argentin zseni volt főszerepben, labdát vesztett az Almeria tizenhatosának előterében, mellyel megindultak a hazaiak, Bifouma pedig higgadtan fejezte be az akciót vezetést szerezve csapatának. A felek egy gólos hazai vezetéssel mentek az öltözőbe.

Enrique mester a félidőben kettős cserét hajtott véghez, Pedro és Munir helyett érkezett Suarez és Neymar, ám úgy festett a két klasszis beállítása nem hoz változást a játék képébe. Ez azonban végül nem így lett, Neymar ugyanis gólt szerzett, Suarez pedig gólpasszokat osztott ki, ezzel pedig nyerő cserének bizonyult. Az események az utolsó fél órában peregtek fel, Suarez előbb a 61. percben kapufát lőtt, majd tíz minutummal később kiosztott egy gólpasszt, az akció végén Neymar pofozta a játékszert a hálóba, ekkor már Xavi is a pályán volt. Ritmust váltott a Barca, érződött a mérkőzésen, hogy ha valamikor, akkor most fordíthat a katalán gárda. Az egyenlítő gólt követően Suarez fordíthatta volna meg a meccset, azonban lövése keresztben elzúgott a kapu előtt pár centivel a jobb kapufa mellett. Tíz perccel a vége előtt Messi hagyott ki egy hatalmas helyzetet, majd két percre rá jött Suarez, Jordi Alba elé tálalt, a védő pedig nem hibázott. A ráadásban Messi került helyzetbe , ziccerét azonban Ruben védte.

Győzelmével a Barca ideiglenesen a tabella élére állt, a mutatott játékkal azonban nagyon nem lehetnek elégedettek a szurkolók, sok a kritikus hang és sokan edzőváltást követelnek.

Arrow

Serie A: Derbire készül a Napoli, nehéz meccs előtt a Milan - előzetes

Folytatódik az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) küzdelemsorozata, a hétvégén a 11. fordulót kezdik meg a csapatok. A televízióban két mérkőzés híján mindegyik mérkőzést képernyőre tűzik. 

Alsóházi mérkőzéssel kezdődik szombat este a 11. forduló. az Atalanta a Sassuolo otthonába látogat. Berardiék az utóbbi hetekben igen jó formát mutat, fontos pontokat gyűjtöttek be a bennmaradásért folytatott harcban. Késő este a Samp ás az AC Milan lesz a fókuszban, a szezon meglepetéscsapata fogadja a szebb időket is megélő, jelenleg hetedik pozícióban sínylődő piros-feketéket.

Vasárnap igazi meccsdömpingre van kilátás, az olasz foci szerelmesei szokás szerint már az ebéd mellé kapnak egy mérkőzést. A pazar formában lévő Genoa a Cagliari betonteknőjébe látogat. Ezt követően jöhet a szokásos három órai meccsözön, igazi kiesési rangadót vív majd a Chievo és az újonc Cesena, az utolsó és a tizennyolcadik csatája lesz ez. A bajnoki tabella dobogósa a Lazio a kiesőzóna peremén táncoló Empoli ellen folytatná remek sorozatát, míg a listavezető Juve  hazai publikuma előtt fogadja az utolsó előtti Parmát. Az AC Milant múlt héten legyőző Palermo az utóbbi fordulókban húzós fiaskókba belefutó Udinese legjobbjait látja vendégül. A forduló rangadója címet a Fiorentina és a Napoli összecsapása érdemelte ki, a firenzeiek nem így képzelték el a szezonrajtot, a csapat mindössze tizedik a bajnokságban, míg Benítez tanítványai a pocsék kezdés után immáron egyre jobb formát mutatva törnek felfelé. A mindig másik arcát mutató Hella Verona Milánóba látogat az Inter otthonába, a hazaiak számára fontos lenne a győzelem, ugyanis egy esetleges vereséggel az alsóházban találhatja magát a csapat. Végezetül pedig az AS Roma és a Torino mérkőzése, a fővárosiak múlt heti botlásukat kívánják korrigálni és továbbra is az Öreg Hölgy nyomában maradnának.

Szombat:
18:00 Sassuolo - Atalanta (SportKlub)
20:45 Sampdoria - AC Milan (Digi Sport 1)

Vasárnap:
12:30 Cagliari - Genoa (SportKlub)
15:00 Chievo - Cesena
15:00 Empoli - Lazio (SportKlub)
15:00 Juventus - Parma  (Digi Sport 1)
15:00 Palermo - Udinese
18:00 Fiorentina - Napoli  (Digi Sport 2)
20:45 Inter - Hellas Verona (SportKlub)
20:45 AS Roma - Torino  (Digi Sport 2)

Arrow