2015. december 30., szerda

Túladott védőjén a Barca! - hivatalos

Nem csak érkezők, távozók is lesznek, illetve vannak az FC Barcelona háza táján a téli átigazolási szezonban. Nagy jövés, menés várható, hiszen feloldódik az átigazolási embargó. A katalán klub már hivatalosan is bejelentett egy eladást, a második együttes csapatkapitánya januártól a Benfica színeiben rúgja a bőrt. 

Sokak számára ismeretlenül csenghet Alejandro Grimaldo neve, ám  a magyar Culék bizonyára ismerik őt a 'B' csapat mérkőzéseiről. Egy saját nevelésű labdarúgóról beszélünk, aki hét esztendővel ezelőtt a Valencia utánpótlásából nyergelt át a katalánokhoz. Még mindig csak 20 esztendős, megfordult a spanyol utánpótlás válogatottakban, s noha eleinte támadó középpályás volt, a La Masiában bal oldali védőt neveltek belőle. 

Profi karrierjét 17 évesen kezdte meg, ekkor mutatkozott be a Barca B-ben, s a csapatkapitányi karszalagig meg sem állt. Idén is kirobbanthatatlan tagja volt az együttesnek, ám a felnőtt csapatban nem mutatkozhatott még be, s immáron nem is fog egy darabig. Karrierjében volt egy komolyabb térdsérülés, ebből azonban már szerencsére kilábalt.

A portugál Benfica 1,5 millió euró ellenében vette meg Grimaldo játékjogát, s sokak megdöbbenésére, a katalánok úgy engedték el saját nevelésű játékosukat, hogy a szerződésbe visszavásárlási opciót nem helyeztek el. Továbbadás esetén azonban bizonyos százalékos arányban részesednek majd az eladási árból. 

Őszi Ádán