2014. március 3., hétfő

MLSZ: Újabb három meccset kötött le a válogatottnak, mely új Loki-stadionban is pályára lép majd

A szerdai Finnország elleni felkészülési mérkőzést követően május 22-én Debrecenben az új Loki-stadionban folytatja szereplését a Szerethető. A magyar labdarúgó-válogatott Dánia legjobbjait fogadja majd, jelentette be Kósa Lajos, Debrecen polgármestere egy a szövetséggel közösen rendezett sajtótájékoztatóm. 

Ha minden rendben és a tervek szerint halad, akkor május 1-jén hivatalosan is átadják a Nagyerdei Stadiont, melybe 12 esztendő után térhet vissza a nemzeti csapat, mely legutóbb 2002-ben Fehéroroszország ellen játszott Debrecenben. Nemzeti tizenegyünk eddig 15 alkalommal mérte össze tudását Dánia legjobbjaival, a mérleg pdig igen pozitív 9 győzelem, 3 döntetlen és 3 vereség.

Nem csupán egy, hanem három mérkőzést is lekötött a szövetség, ezt  Vági Márton, az MLSZ főtitkára és Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője közölte. Pintér Attila csapata hazai pályán játszik majd június 4-én Albánia, június 7-én pedig Kazahsztán legjobbjai ellen.

A magyar válogatott  programja:
Győr, 2014.03.05. Magyarország - Finnország
Debrecen, 2014 05.22. Magyarország - Dánia
?, 2014.06.04. Magyarország - Albánia
?, 2014.06.07. Magyarország - Kazahsztán

Őszi Ádám

Verratti: "Ha a Juvéhoz mennék, az egy visszalépés lenne..."

Az L'Équipe-nek adott rövid, ám annál velősebb nyilatkozatot a PSG fiatal olasz válogatott középpályása Marco Verratti, aki a minap meghívót kapott Prandelli kapitánytól a spanyolok elleni szerdai meccsre. 

A 21 esztendős ifjú tintán iránt élénk érdeklődést mutat a Juventus, ám a jelek szerint ez hibavaló  - "Ha a Juvéhoz mennék, az egy visszalépés lenne! Jól érzem magam itt, és hosszú ideig szeretnék maradni. Kisgyerekként szerettem a Juventus-t, de boldog vagyok a PSG-nél. A PSG-projekt a világ legjobbjai között van. Párizsban megvan a lehetőség arra, hogy néhány éven belül mindent megnyerjünk."

Verratti nyilatkozata nem feltétlen váltott ki szimpátiát hazájában, főleg a Juve szurkolók körében...! Egy azonban biztos, a fiatal tehetség nem rejti véka alá véleményét, mely megelőzhet jó pár nyári pletykát.

Őszi Ádám

Kolumbiai válogatott védővel erősítene a ManUnited

A címben olvasottakat állítja a Sunday People, mely szerint a Manchester United kiszemelte a PSV Eindhoven fiatal kolumbiai válogatott védőjét Santiago Arias személyében. 

A 22 esztendős háromszoros kolumbiai válogatott jobb oldali védő a La Equidad neveltje, mely 2011-ben szakított játékosával és adott tovább rajta a Sporting megkeresésére, ahol az ifjú játékos többnyire a 'B' csapatban játszott, ám a felnőttek közt is bemutatkozott, melyre felfigyelt a PSV és 2013-ban 1,6 millió euró ellenében lecsapott Arias játékjogára. Az ifjú titán stabil alapembere jelenleg a PSV csapatának, teljesítménye pedig Moyes figyelmét is felkeltette. 

A transfermarkt.de 1,5 millió euróra taksálja játékjogának árát, ezt azonban teljesítménye és hosszútávú 2017-ig szóló szerződése jócskán felsrófolhatja.

Őszi Ádám

Olasz kerethirdetés a spanyolok ellen! - újoncok és kimaradó pofozógép

Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett a spanyol válogatott elleni szerdai barátságos mérkőzésre. Természetesen van kimaradó és újonc is a listán. 

Daniele De Rossi  azután maradt ki Prandelli csapatából, miután az Inter elleni bajnoki mérkőzésen megütötte Mauro Icardit, mellyel megsértette az etikai kódexet! A keretben emellett három újonc is helyet kapott. Mattia Perin a Genoa hálóőreként kapott behívót,  míg Gabriel Paletta a Parma csapatából kapott behívót. Szintén újoncnak mondhatja magát Ciro Immobile a Torino támadója.
 
Az olaszok szerdán a spanyol válogatott ellen lépnek pályára Madridban a "Matracosok" stadionjában.

Íme az olasz keret:
Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Mattia Perin (Genoa), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain).

Védők: Ignazio Abate (Milan), Davide Astori (Cagliari), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Zenit), Mattia De Sciglio (Milan), Christian Maggio (Napoli), Gabriel Paletta (Parma).

Középpályások: Antonio Candreva (Lazio), Emanuele Giaccherini (Sunderland), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Milan), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Marco Parolo (Parma), Andrea Pirlo (Juventus), Marco Verratti (Paris Saint-Germain).

Támadók: Alessio Cerci (Torino), Mattia Destro (Roma), Alberto Gilardino (Genoa), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Pablo Osvaldo (Juventus).

Őszi Ádám