2015. szeptember 12., szombat

Rangadók hétvégéje! - Erről nem maradhatsz le

Igazi futballünnep vár ránk hétvégén, rangadót játszanak a spanyol, az angol, az olasz és a magyar bajnokságban egyaránt.  A mérkőzéseket a televízióban megtekinthetiket, míg a FociClub.hu-n részletes tudósítást, összefoglalót olvashattok a hármas sípszókat követően. Tartsatok velünk a hétvégén, s nem maradtok le semmiről, a derbik mellett számtalan összefoglaló cikkel jelentkezünk majd.

Vannak dereik a Premier League mezőnyén belül és a világon egyaránt, ám aki megtapasztalta a Manchester United és a Liverpool lényegét, az állítja, ennél nagyobb derbi nincsen a föld kerekén. Így nyilatkozott a minap a Manchester United játékosa Juan Mata, aki gőzerővel készül az összecsapásra. Persze ezt sokan megcáfolnák, de ezzel most ne foglalkozunk, tény, ami tény, hatalmas múltra visszatekintő összecsapásról van szó. 

Az angol derbi után szombaton választani lehet, ki az Újpest-Fradit, ki pedig a Barcelona vendégjátékát nézi majd Madridban, s olyanok is lesznek, akik kapcsolgatnak. A katalánok első komoly bajnoki megmérettetésükre készülnek, ám a Matracokos biztosan nem adják olcsón a bőrüket, míg a Szusza Ferenc Stadionban adott a kérdés, vajon továbbra is megőrzi-e makulátlan mérlegét a Ferencváros!?

Vasárnapra marad egy olasz rangadó, a milánói derbi, a város két ékköve, mely elég halovány fényében csillog mostanság, idén először, de nem utoljára méri össze tudását. Izzani fog a San Siro gyepe, s lelátója egyaránt...!

Ezen kívül pedig szombaton 13:45-kor még egy angol meccset ajánlunk, az Everton a Chelsea legjobbjait látja majd vendégül.

Ha valaki ezen mérkőzések közül nem talál ínyére valót, az nem is szereti a labdarúgást!

Szombat:
18:30 Manchester United - Liverpool (Digi Sport 1)
20:30 Atlético Madrid - Barcelona  (Sport 2)
20:30 Újpest - Ferencváros (M4 Sport)

Vasárnap:
20:45 Inter - AC Milan (Digi Sport 1)

Őszi Ádám

Otthon is porba döngölték a Mönchengladbachot

Újabb vereség a Borussia Mönchengladbach számláján, avagy a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 4. fordulójának nyitómérkőzésén a Hamburg mért csapást a sereghajtóra. Favre mester alatt inog a kispad!? 

Mönchengladbach - Hamburg 0-3 (0-2)
Helyszín: Borussia-Park: 54010 néző; Vezette: Tobias Welz
Gólszerző: - ill. Lasogga (11., 44.), N. Müller (52.)
Sárga: Jantschke (58.), Dahoud (88.) ill. Ekdal (35.)
Kiállítás: - ill. - 

Mönchengladbach: Sommer - Jantschke, Stranzl (Dahoud 65.), Brouwers (Drmic 55.), Wendt - Hahn, Korb, Nordtveit, T. Hazard - Stindl (I. Traore 55.), Raffael. Vezetőedző: Favre

Hamburg: Drobny - Ostrzolek, Kacar, Djourou (Cleber 88.), Diekmeier - Ekdal, Hunt (Diaz (81.), N. Müller (Gregoritsch 83.), Holtby, Iliceviv - Lasogga. Vezetőedző: Labbadia

Dortmundban egy négyes, hazai pályán pedig vereség a Mainztól, majd Brémában sem termett babér a Borussia Mönchengladbach számára, mely a Hamburg ellenében is folytatta a parádésan rossz szezonrajtot. Ez így már több mint ciki és elgondolkodtató, Favre mester alatt hamar meginoghat a pad. Noha mezőnyben nem játszott alárendelt szerepet a hazai csapat, egyszerűen a kapu előtt teljesen impotensnek bizonyultak, míg a Hamburg kegyetlenül kihasználta helyzeteit. Egy Holtby lökettel kezdődött a találkozó, mely nem sokkal a kapu mellett hagyta el a játékteret, ám két perccel később a 11. minutumban már a háló is rezgett, Lasogga használta ki a hazai védelem hibáját, s közelről lőtt a kapuba. A Mönchengladbach gyakorlatilag hathatós helyzet nélkül hozta le az eslő játékrészt, melynek végén Lasogga kettőre növelte a vendégek előnyét. 

A fordulást követően Müllet tett arról, hogy lezáruljon a találkozó, az 52. percben már 0-3 állt az eredményjelzőn, ez pedig nem változott a folytatásban sem. Hiába a cserék, a Mönchengladbach újabb meccset bukott, méghozzá otthon és igen csúnyán...!

Őszi Ádám