2015. július 17., péntek

"Egy álmom válhat valóra..." - exkluzív interjú

Egy új kaland közepébe csöppent Sallói Dániel! A nemrég még az Amerikai Egyesült Államokban légióskoda támadó immáron az NB I-es debütálásra készül, s büszke arra, hogy lila-fehér mezt viselhet. A hétvégén pedig egy álma válhat valóra. Dani a FociClub.hu-nak adott exkluzív nyilatkozatot. 


Legutoljára amikor beszéltünk, még az Egyesült Államokban voltál, Indianapolisból tartottál Kansas City felé, hogy aztán repülőre ülj és Franciaországon, keresztül megékezzél Belgiumba az Újpest edzőtáborába. Mozgalmas nyár ez a számodra, kétségtelen.

- Milyen volt a búcsú a Sportingnál? 
- Nagyon szomorú volt a búcsú, hiszen nagyon jól éreztem magam. Követjük egymást csapattársaimmal és barátaimmal, és majd idővel meg is látogatjuk egymást. Rengeteget fejlődtem és sokat köszönhetek Urbányi Istvánnak és a Sportingnak.

- Hogyan fogadtak az új társak? 
- Mindenki nagyon befogadó volt. Kedvesek a csapattársaim akik közül párat már ismertem is régebbről. Támogatnak, segítenek úgyhogy nem hiszem hogy lesz bármilyen jellegű gond a jövőben. Úgy érzem a megfelelő csapathoz szerződtem.

- A belga bajnok Gent ellen a második félidőben léptél pályára, ez volt a debütálásod az Újpestben. Végül főszerepet játszottál a győztes gólnál. A Sint-Truiden ellen aztán kezdő voltál, sőt,  gólt is szereztél! Miként emlékszel vissza erre a két meccsre?
-  Nagyon vártam már, hogy pályára léphessek az Újpest színeiben és úgy gondolom, hogy a lehető legjobban sikerült. Szerintem ezen a két meccsen sőt az egész edzőtábor alatt jó benyomást tettem az edzői stábra. Remélem minél több játéklehetőséget kapok majd Nebojsa Vignjevictől.


- Összességében milyen volt a belgiumi edzőtábor? 
- Nagyon tetszett az edzőtábor. Sikerült megismernem a csapattársakat és az edzőket. Remek edzéseink voltak és az edzőmeccsek jól sikerültek. Megtapasztalhattam milyen egy NBI-es csapatban játszani és hogy milyen profizmus van.

- Hétvégén a Paks elleni bajnokival megkezdődik a szezon. Mire számítasz, ez lesz az NB I-es debütálásod időpontja?
- Igen, úgy érzem meg fogom kapni a bizalmat. Egy álmom válna valóra ha a Szuszában debütálhatnék, hiszen kisgyerekkorom óta ezért dolgozom.

- Mi az amit vársz a 2015/16-os szezontól? 
- Minél több játéklehetőséget szeretnék kapni és megragadni a keretben az év során. Rengeteg tapasztalatot szeretnék gyűjteni és kihozni magamból a maximumot, hiszen ez csak rajtam múlik, a körülmények megvannak. Csapat szinten nem beszéltünk még célokról, majd a szezon közben kialakul egy reális cél.

Őszi Ádám